FACEBOOK

Itt az új Miskolc: sok a fiatal, elmennek az idegenlégiósok

Itt az új Miskolc: sok a fiatal, elmennek az idegenlégiósok
hozzászólás, 2020.05.07.

Bachner András miskolci szakmai vezető információkat adott átalakuló csapatáról. Az összes eddigi idegenlégiós távozik, fiatalokra épül az új MVLC. A két, "erősen válogatott közeli" játékos közül Nagy Ádám a Szolnokban, Vadovics Viktor a Vasasban folytathatja. 

BACHNER ANDRÁS szakmai igazgató a vlv-nek:

- Ha úgy veszem, a tavalyiakhoz képest gyengültünk, de én ezt egy korszak lezárásának, egy új korszak kezdetének tekintem. 2015-ben azt nyilatkoztam: szeretném, ha öt év múlva a csapat fele miskolci lenne. Most ez megvalósul. Jó kis csapatunk lesz, ha nem is olyan ütős, mint a tavalyi volt. 

- A játékosok minden pénzt megkaptak?

- Persze, ameddig játszottunk, addig minden pénzt megkaptak. Folyamatban van még egy minimálbér kifizetése, ebben a hónapban ez is megtörténik. Aki közben átigazolt, ő már "máshova tartozik", ez már nem az a bajnokság lesz, ami jön, hanem egy másik bajnokság. Ha az lett volna, hogy ezt a bajnokságot folytatjuk tovább, lett volna még hét mérkőzés és úgy zárjuk le, bajnokhirdetéssel, akkor nyilvánvaló, hogy ki kellett volna teljes egészében fizetni a pénzeket. De mivel le lett zárva, nincs bajnokság, innentől kezdve nincs érvényes szerződés, mert, ugye, nincs bajnokság. Már mindenki eligazolt valahova, más csapathoz tartozik. Van olyan csapat, amelyik a jövő héten elkezd edzeni, olyan is, amelyiknek van uszodája és már edzenek a játékosai. 

- A lejáró szerződéseknek van határideje...

- Van, persze, csakhogy le lett fújva a bajnokság, félbe lett szakítva. Nem lesz folytatás, a nyári Magyar Kupában már az új keretekkel vesznek részt a csapatok. 

- De az később indul, mint ahogy ezek a szerződések lejárnak.

- Persze, de most ez egy helyzet. Mindenki rosszul jár.

- Ki lesz a csapat edzője? Erről nem jelent meg információ.

- Ez a kérdés még nincs eldöntve, két-három hét múlva tudok erről nyilatkozni. Egyébként én most tettem egy gesztust, a pillanatnyi helyzetre való tekintettel eltekintünk az önkormányzat 16,3 millió forintos támogatásától, az új feladatok, tervek alapján a klub ezt fel tudta ajánlani, ezzel tudunk valamilyen szinte hozzájárulni a koronavírus elleni küzdelemhez.


Az új miskolci csapat építéséről az észak-magyarországi sajtó többször hírt adott. Először a boon-hu-n lehetett olvasni még április 20-án, hogy hét játékos kezdte meg az alapozó edzéseket Vidumanszky László vezetőedző távolléte miatt Kis István másodedző és Szergej Uliganyec erőnléti edző felügyelete mellett: a szűkebb kerethez tartozó Hornyák Olivér, Vismeg Zsombor, Vismeg Botond és a kapus Kazsimér Huba, valamint a fiatalok közül Sisán Balázs, Tóth Levente és Méhész Kolos.

A borsodi klub szakmai vezetője már akkor beszámolt egy új igazolásról is, bejelentette, hogy a szlovák válogatott egyik kapusa, a kassai illetőségű Tomás Hoferica franciaországi légióskodás után lesz a PannErgy vízilabdázója. A 26 éves hálóőr korábban a Reimsben játszott.

Csütörtökön ugyanebben a lapban volt olvasható, hogy...


(...) biztosnak mondható az eperjesi születésű, de magyar állampolgár, Lukas Seman érkezése. Ő éveken keresztül erősítette az OSC-t, előtte a Szegedet, illetve az Egert, egy meghatározó, nemzetközi klasszisú center – nyilatkozta ezt is a miskolciak szakmai igazgatója, hozzátéve azt, hogy valószínűleg ő lesz az új csapatkapitány. 

– Ez azt is jelenti, hogy az eddig nálunk szerepelt külföldiek – Sasa Misic, Milos Milicic, Dmitrije Krijestorac, Edoardo Manzi, Ognjen Stojanovic – május végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klub. Rajtuk kívül távozik Vadovics Viktor a Vasashoz, Nagy Ádám Szolnokra, Lőrincz Bálint pedig visszament Egerbe. Semanon kívül Miskolcra jön Biros Péter olimpiai bajnok unokaöccse, Biros Barnabás, aki legutóbb Kaposváron pólózott. Aztán visszatér hozzánk a korábbról jól ismert Lukács testvérpár, Dénes Dorián Egerből és Ábel a Honvédtól, valamint nálunk folytatja Berki Richárd Szegedről. Tárgyalásban vagyunk még három, 18-19 éves játékossal, ők mind utánpótlás válogatottak, és a vízilabda mellett a Miskolci Egyetemen szeretnének tanulni. Eljött az ideje, hogy egy új korszakot kezdjünk a miskolci vízilabda életében, a meghozott döntések az új célok kitűzése alapján történtek. Öt éve azt nyilatkoztam, szeretnék 2020-ban 6-7 miskolci fiatalt a keretünkben, ez teljesül. Egy teljesen új, fiatal, ám véleményem szerint jó csapattal tudunk majd nekiindulni a következő bajnokságnak.

Bachner András korábban már nyilatkozta lapunkban, hogy a 2019/2020-as bő keretből Mizsei Márton, Hornyák Olivér, Vismeg Zsombor, Vismeg Botond, Sisán Balázs, Hajdu Alex, Tóth Levente, Méhész Kolos és Kazsimér Huba marad.


NAGY ÁDÁM CSÜTÖRTÖKÖN MEGJELENT INTERJÚJA A VLV-N