FACEBOOK

Németország-Magyarország 5-11

Németország-Magyarország 5-11
hozzászólás, 2007.03.18.

Magdeburg, 2007.02.14.A Kolozsvári vendégszereplés után férfi vízilabda válogatottunk tagjai nem sokáig pihenhettek, újabb feladat várta őket. Az úti cél ezúttal Berlin, majd Magdeburg volt, ahová a női válogatott társaságában érkeztek, hogy mindkét alakulat összemérje tudását német vetélytársával 1-1 felkészülési mérkőzés keretében

Berlinbe érkezésük után rögtön egy edzőmeccsel kezdtek a fiúk a német válogatott ellen, majd másnap korán reggel indultak az újabb helyszínre. Magdeburg komoly kötődése a vízilabda iránt garancia volt az ünnepélyes fogadtatásra és a pólóhoz értő és a játékot szerető közönség érdeklődésére. Az Elba parti városba a három Olaszországban légióskodó játékos – Kásás Tamás, Szécsi Zoltán és Madaras Norbert – nélkül érkezett a gárda, ezen kívül ezen az estén pihenőt kapott Kemény Dénes szövetségi kapitánytól Biros Péter és Molnár Tamás is.A kissé nyögvenyelősen induló mérkőzésen nem történt nagyobb meglepetés, a fiúk 11-5 arányú győzelmet arattak német kollégáik fölött. A lányok is medencébe szálltak – a végkifejlet egészen hasonlóra sikeredett a fiúkéhoz, 11-4 lett a vége természetesen a magyar csapat javára. 

Németország - Magyarország 5-11 (1-1, 2-3, 1-4, 1-3) 

Németország: Tchigir - Politze 1, Nossek 3, Schlotterbeck, Kreuzmann, Savic, Mackeben. Cserék: Kong (kapus), Kieloch, Naroska, Oeler 1, Puschke, Schrödter, Müller.

Szövetségi kapitány: Hagen Stamm

Magyarország: Nagy V. - Szívós 2, Varga Dániel 3, Steimetz Á., Fodor, Kiss G. 2, Benedek. Cserék: Gór-Nagy 1, Hárai, Kiss Cs. 1, Kis G., Varga Dénes, Hosnyánszky.

Szövetségi kapitány: Dr. Kemény Dénes Gól – emberelõnybõl: 7/2, ill. 6/3

Ötméteresbõl: 0, ill. 1/0

 

 

TT