FACEBOOK

Koronavírus - A miskolciak lemondtak az önkormányzati támogatásról

Koronavírus - A miskolciak lemondtak az önkormányzati támogatásról
hozzászólás, 2020.05.03.

Szokatlan bejelentésről adott hírt a miskolci sajtó. A Pannergy MVLC vízilabdázói lemondtak az önkormányzat idei, még nem átutalt támogatásáról, hogy ezzel is segítsék a koronavírus elleni védekezést. Részletek: 


Két miskolci lap, a minap.hu és a borsodhir.hu is hírül adta vasárnap, hogy a miskolci vízilabdázók önként lemondtak a város önkormányzatának támoatásáról.

A város 25 millió forintot biztosított idei költségvetéséből a Pannergy-MVLC Miskolci Vízilabda Club működéséhez, még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt. A koronavírus-járvány azonban felülírta a város még februárban elfogadott költségvetését, mára a vírus elleni védekezés, a gazdaság újraindítása, a város alapfeladatainak biztosítása kell, hogy prioritást kapjanak - emlékeztet vasárnapi közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

- A város első vonalban szereplő vízilabda csapata ezt felismerve felajánlotta, lemond a veszélyhelyzet kihirdetéséig ki nem utalt önkormányzati támogatásról – amely 16,3 millió forint –, és ezt az összeget felajánlja a városnak a koronavírus helyzet kezelésére. A klub vezetése ezzel a gesztussal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ma az önkormányzat legfontosabb feladata a vírus és annak negatív hatásai ellen való küzdelem - írták.

A 2019/2020-as vízilabda bajnoki évadból még 11 olyan bajnokságban vagy kupában nem zárult le a verseny, amelyben érdekeltek voltak a klub felnőtt és utánpótlás csapatai. A koronavírus miatt így egyik napról a másikra állt le a munkavégzés a klubnál.

A csapat a COVID-19 koronavírus pandémia helyzetre való tekintettel jelenleg egyéni szárazföldi felkészülést végez, várva a 2019/2020. évi felnőtt és utánpótlás bajnokságok kapcsán a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének május 11-i döntésére.


Fotó: MVLC


A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS CIKKEK A VLV-N

Címkék:
Miskolc koronavírus