FACEBOOK

Bajnokok Kupája, Kolozsvár

Bajnokok Kupája, Kolozsvár
hozzászólás, 2007.03.18.

Négynapos vízilabda-tornán vett részt a magyar válogatott a kolozsvári uszodában. A mieink mellett a horvát, a német, a görög és persze a román válogatott küzdött meg a kupáért, amit végül veretlen teljesítménnyel a magyar csapat hozhatott el.

Kemény Dénes az olasz légiósokat leszámítva a teljes bő kerettel utazott el Kolozsvárra. A torna egyik érdekessége volt, hogy a négy lejátszott magyar mérkőzésből Gór-Nagy Miklós mind a négyen lehetőséget kapott, ebből kétszer kezdő játékosként!

 

Így volt ez tehát az első napon is, amikor a horvát válogatottal csaptak össze a magyarok. Közel 500 néző szorított a fiúkért a lelátón, amit a fiúk győzelemmel háláltak meg. Bár a mérkőzés kissé döcögősen indult, s az első találatot is a horvát Boskovic szerezte, a magyar győzelemről kétség sem férhetett. Miután 1-0-nál Benedek belőtte az egyenlítő találatot, Djogas még utoljára a meccs során megszerezte a vezetést, s innentől kezdve az irányítás magyar kezekben volt. A horvátok a második negyedben is megpróbáltak felkapaszkodni, ám 4-4-nél nem sikerült megszerezniük a vezető találatot, s Biros megúszásból lőtt góljával végleg megszereztük a vezetést. A harmadik és negyedik játékrészben szerzett két gólos előnyünket az utolsó másodpercekre végül már nem tudtuk tartani, a magyar válogatott azonban így is magabiztosan verte a horvát válogatottat.

 

Horvátország–Magyarország 10-11 (2-3, 2-3, 4-3, 2-2)

 

A második nap már könnyebb ellenfélbe botlottunk a görögök személyében. Már rögtön az első negyedben sikerült megbénítani játékukat, s a szünetre már 5-0-s előnyünk volt velük szemben. A második nyolc percben aztán igyekeztek felzárkózni, s ha nem is volt teljes a siker, de három góljuk ellenében a magyar csapatnak csak egy találatot sikerült értékesíteni – Varga Dani révén. Aggodalomra azonban egy csepp okunk sem volt, hisz a mérkőzés második felében egy gólt sem sikerült szerezniük a görögöknek, míg magyar oldalon negyedenként 2-2 is becsúszott. Az utolsó találat egy időntúli ötméteresből született, ami Szivós által ért célba, így a végén hét gólos fölénnyel, 10-3-ra nyertük a meccset.

 

Görögország–Magyarország 3-10 (0-5, 3-1, 2-0, 2-0)

 

A harmadik találkozót a német csapat ellen játszottuk.

Bár ez a mérkőzés sem a nehéz kategóriák közé volt sorolható, az első játékrészt ismét csak egy góllal nyertük meg. Az indítás hasonló volt a görög találkozóhoz, német-magyar adok-kapok alakult ki a medencében, már ha csak a találatokat nézzük. A vezetést végül 3-3 után Miki szerezte meg emberelőnyös találatával, s ezzel az első negyed végére már egy gólos előnyünk volt a németekkel szemben. A szünet után Szivós megúszásával indítottunk, ami után Biros és Varga Dani találata már csak fokozta a hangulatot, s Oler pattintott találatával kiegészítve három gólos előnnyel vágtunk neki a nagyszünetnek. A meccs innentől már tényleg magyar irányítás alá került. Molnár ejtése és Varga Dani megúszása után ötgólos volt a különbség a két gárda között, egészen addig, amíg az ellenünk ítélt emberelőnyt szépen kijátszva értékesítette az ellenfél. A különbséget végül Steinmetz Ádám növelte ismét öt találatra, ezzel az utolsó nyolc perc előtt már kvázi eldőlt a győzelem sorsa. Nem is készült meglepetéssel a német csapat az utolsó negyedre sem, Kiss Gergő és Benedek szép találatával végül négy góllal vertük a germán csapatot.

 

Németország–Magyarország 8-12 (3-4, 1-3, 1-3, 3-2)
Gór-Nagy 1 gól!

 

Az utolsó mérkőzést a hazai csapat ellen játszottuk. A román együttes sem okozott meglepetést Kemény Dénes együttesének, a kapitány legnagyobb gondja a keret szűkítése volt a torna után.

Nagyon jó kezdéssel indítottak a mieink. Rögtön az első negyedben három góllal elhúzott a csapat, kisebbfajta gólzáport zúdítva a szomszédos válogatottra. A románok negyedbéli egyetlen találatát Ghiban szerezte egy emberelőny kihasználásával, magyarok négyszer is bevették Nenciu kapuját. A következő két negyed azonban nem sikerült túl gólgazdagra: a második játékrészben csak Biros és Molnár tudott gólt szerezni, amivel a félidőt ötgólos előnnyel kezdhettük. A nagyszünet után Kis Gábor vágta rá a kapuba a szabaddobást, amivel a negyed egyetlen találatát szerezte.

Így az utolsó nyolc percet már hatgólos fórral kezdtük. Georgescu révén a románok próbáltak felkapaszkodni, ám két találatnál nem tudtak többet szerezni.

 

Magyarország–Románia 12-3 (4-1, 2-0, 1-0, 5-2)

 

A tornán a magyar csapat mögött a horvátok végeztek 9 ponttal, őket követték a németek 6, a románok 3 és a görögök 0 ponttal.

 

 

Bayer Tamara