FACEBOOK

Megkezdi a közös edzésmunkát a Miskolc!

Megkezdi a közös edzésmunkát a Miskolc!
hozzászólás, 2020.04.15.

Egy miskolci helyi tévé tudósítása szerint ma - megfelelően biztonságos körülmények között -  megkezdi a közös edzésmunkát a Miskolc csapata. Bachner András a félbeszakadt bajnokság folytatás nélküli lezárása mellett érvel.


Kedden késő este jelent meg az interneten a MiNap online 2.46 perces híradótudósítása a miskolci vízilabdacsapatról.

Az archív képeket használó riportban Bachner András, az MVLC szakmai igazgatója beszél csapata nehéz helyzetéről.

A Pannergy Miskolci VLC a bajnoki középszakaszban biztosan tartotta nemzetközi kupaszereplésre jogosító 5. helyét, amikor a koronavírus-járvány terjedése miatt a bajnoki küzdelmeket felfüggesztették.

A riport emlékeztet arra, hogy a Magyar VÍzilabda Szövetség elnöksége május 11-én dönt a versenysorozatok folytatásáról vagy lezárásáról. A kialakult helyzet azonban már most érezteti hatását, mint a riport fogalmaz: "az OSC csapata tulajdonképpen megszűnt és a hírek szerint a Debreceni csapat sem tudja vállalni az élvonalbeli indulást".

Bachner András szerint május 11-éig csak találgatni lehet. 

"Én úgy gondolom, úgy, ahogy más szövetség, a kosárlabda is, ugye, lefújta a bajnokságot, nem hirdetett bajnokot, ez lenne a legkorrektebb a vízilabda esetében is és akkor mindenki az elfoglalt helye szerint folytatja majd." - Amennyiben ez a forgatókönyv valósul meg, akkor újra a nemzetközi kupában indulhatna a miskolci vízilabda klub, hiszen magabiztosan az 5. helyen áll a csapat - mondja a riporter.

A klubvezető szerint nehezen járható út lenne az, hogy szoros programmal, de befejezik a szezont az érintettek. Ugyanis van olyan magyar együttes, amelyik tulajdonképpen edzésben maradt, de a többi csapat megállt a munkában. A miskolci pólósok is megkapták az otthon végezhető edzésprogramot és a tervek szerint szerdán elkezdődik, újraindul a pólós tréningek sora.

- Hála istennek, elég jó idő van, kint tudunk dolgozni, meghagyva azokat a távolságokat, amiket a biztonság előír. Jó levegőn vagyunk, friss levegőn vagyunk, utána meg négyes csoportokra szétosztva a konditeremben egy nagyon erősítő programot csinálunk - mondta Bachner András.

A MiNap online híradóriportja:



A VLV KORÁBBI HÍREI A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY KÖVETKEZMÉNYEIVEL KAPCSOLATBAN