FACEBOOK

Tableteket vett a szövetség a távoktatáshoz

Tableteket vett a szövetség a távoktatáshoz
hozzászólás, 2020.04.09.

Ötven tabletet oszt szét a Magyar Vízilabda Szövetség az utánpótlás-korosztályok válogatott játékosai közül azoknak, akik szükségük van erre a segítségre ahhoz, hogy a koronavírus-járvány idején részt vehessenek az iskolai és a vízilabdás távoktatásban.


Belső kis ünnepség zajlott le a szövetség székházában csütörtökön Vári Attila elnök, Gáll Péter főtitkár és Székely Bulcsú, az utánpótlás bizottság elnöke részvételével.

Különleges volt az esemény több szempontból is. Egyrészt a megvásárolt ötven minőségi tablet fiatal játékosokhoz kerül, akik így tudnak majd részt venni a távoktatásban, ilyen segítségnyújtásra még soha nem volt példa - reméljük, nem is lesz szükség erre a jövőben...

Másrészt nagyon szokatlan volt maga a kép, ahogy a szövetség vezetői egymástól másfél méter távolságot tartva szájmaszkban hajtották végre az ünnepélyes aktust: Székely Bulcsú így vette át jelképesen a tableteket tartalmazó dobozokat. A szokásos kézfogás helyett az öklüket érintették össze a felek...

Az "átadás-ávétel" után Vári Attilát és Székely Bulcsút kértük a vlv kamerája elé.



VLV-VIDEÓ:


Vári Attila a vlv-nek

- Szervusz, Attila! Egy rendhagyó protokolláris esemény helyszínén vagyunk. Maszkban..., nem is volt kézfogás, az öklötöket érintettétek össze... Mi történt it tmost, mondd el, kérlek!

- Ebben az időszakban elég nehéz pillanatokat élünk meg, nehéz végrehajtani a tőlünk megszokott kommunikációt, ezért  azokra gondolva, akik szociálisan érzékeny helyzetben vannak, nincs megfelelő, az elektronikus kommunikációra alkalmas felszerelésük, az elnökséggel és az utánpótlás bizottsággal együtt a Magyar Vízilabda Szövetség beszerzett 50 olyan kis számítógéget, amivel segíteni tudjuk az utánpótlás bizottság munkáját.

Megkértük az utánpótlás bizottságot, annak vezetőjét, Székely Bulcsút, hogy a következő hetekben "rakja össze", hogy kik azok a gyermekek, akiknek nincs megfelelő felszerelésük. Ezek nemcsak a sportoktatásban, hanem a rendes iskolai oktatásban is segíteni fogják a munkájukat. A feltérképezés után első körben mindenféleképpen válogatott sportolók, női és férfi utánpótlás válogatott sportolók között fogjuk kiosztani ezeket az eszközöket és utána megyünk tovább a klubszinteken és a régiós szinteken is. A négy régióban is véghez visszük ezeket a felméréseket és hogyha lesz még igény, akkor természetesen beszerzünk további eszközöket. Remélhetőleg ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy a fiatalok el tudják végezni mindennapi munkájukat.

- Milyen a helyzet? Hogy látod, a víziklabda-társadalom hogy viseli ezt a nagyon nehéz időszakot?

- Nagyon összezárt a vízilabdacsalád, rengeteg ilyen visszajelzést kapunk különböző tagegyesületeinkről, ezek jól esnek ebben a nehéz időszakban. Dolgoznak a  gyerekek, a felnőtt csapatok, otthon, nagyon komolyan karbantartják magukat, de mindig hangsúlyozom, a mi esetünkben ez nagyon nehéz, hiszen nem vízben történik ez a munka, otthon maximum a kádban tudnak edzeni, amivel nem lehet kiváltani a mindennapi edzéseket. Mi nagyon várjuk, hogy újra elkezdhessük az uszodákat látogatni és folytathassuk a bajnokságokat. A víz és a nyár mindig is az életelemünk volt ezért fontos, hogy készüljünk, otthon eddzünk, hiszen szeretnénk már nyáron nyitott uszodákban játszani, újra sportolni. 


VLV-VIDEÓ:


Székely Bulcsú a vlv-nek

- Szervusz, Csucsu! Székely Bulcsút, az utánpótlás bizottság elnökét köszöntöm a vlv kamerája előtt.

Átvetted ezeket a csomagokat itt az imént, mi lesz a sorsuk, hogy lesznek szétosztva?

- Az utánpótlás bizottsággal fogjuk megnézni, hogy kik azok a rászoruló gyerekek, családok, akiknek jelenleg eszközhiány miatt nincs lehetőségük az otthoni tanulásra, a "vízilabda-házimunka" végzésére. Megpróbáljuk a lehető legjobban szétosztani ezeket a gépeket úgy, hogy valóban tudjunk segíteni, hiszen ezeknek az eszközöknek a segítségével nemcsak a vízlabda-feladatokat tudják megcsinálni, hanem a tanulásban is segítséget jelentenek.

- Érkeztek visszajelzések hozzátok, hogy hogy megy a távtanulás? Ahol nincs laptop, ott nyilván nehéz, de mik az első tapasztalatok?

- Vegyesek. Nyilván nem vagyunk ott a gyerekek mellett, de azt lehet mondani, hogy nagy többségében motiváltak a gyerekek, jól reagáltak erre a helyzetre, ahogy a szakma is. Persze, mindenhol van egy.-két gyerek, aki a könnyebbik oldalát próbálja megfogni ennek az állapotnak, de összességében nagyon motiváltak, tényleg jó nézni a különböző klubokban vagy a válogatottaknál folyó munkát, azt, hogy nagyon-nagyon kreatívan állnak ehhez az időszakhoz. Az edzők is próbálnak újszerű dolgokat és hát, bizony, a családok is meg a gyerekek is.

- Köszönöm szépen!


A VLV E TÉMÁVAL KAPCSOLATOS CIKKEI A KORONAVÍRUS OKOZTA VÁLSÁG KIROBBANÁSA ÓTA