FACEBOOK

MVLSZ: az országos veszélyhelyzet következményei a vízilabdasportban

MVLSZ: az országos veszélyhelyzet következményei a vízilabdasportban
hozzászólás, 2020.03.11.

Az MVLSZ szerdán este közleményben ismertette a koronavírus miatt nap közben kihirdetett országos veszélyhelyzet következményeit a sportág területén.


A magyar kormány szerdai ülésén veszélyhelyzetet hirdetett ki az ország egész területére. Az éjfélkor életbe lépő rendkívüli intézkedésekről kormányrendeletek jelennek meg.

Az elhatározott egyik döntés az, hogy 100 főnél nagyobb beltéri, 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket nem szabad megtartani.

A Magyar Vízilabda Szövetség vezetése áttekintette a helyzetet és az Ügyvezetői Testület nevében a szövetség elnöke az esti órákban az alábbiakat tette közzé:


A Kormány veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus-járvány miatt. A Kabinet minden olyan eseményt betiltott, amelyre zárt térben 100, nyitott térben pedig legalább 500 ember részvételével került volna sor.

Ez alapján a Magyar Vizilabda Szövetség Ügyvezetői Testülete a következő intézkedések megtétele mellett döntött.

- Valamennyi felnőtt és utánpótlás, országos és regionális bajnoki mérkőzése zárt kapus megrendezését rendeli el.

- A mérkőzést megelőző bemelegítés előtt a pálya választó félnek kötelessége a részéről biztosított egészségügyi szakember által valamennyi sportoló és közreműködő testhőmérsékletének mérése. Ennek kötelező dokumentálása az ellenőri jelentésben kell, hogy megtörténjen, amit az ellenőrnek, az edzőknek és az egészségügyi szakembernek el kell látni aláírásával. Pozitív eredmény esetén a mérkőzés nem tartható meg.

- Külföldi ellenfelek, edzéspartnerek fogadása NNK által kockázatosként regisztrált országból ellenjavalt.

Budapest, 2020. március 11.

Vári Attila elnök


FINA - kedd

LEN - szerda