FACEBOOK

Koronavírus: a LEN halasztásokról döntött

Koronavírus: a LEN halasztásokról döntött
hozzászólás, 2020.03.11.

A koronavírus terjedése érinti a LEN szervezésében zajló versenyeket. Az európai szövetség szerdai közleménye szerint számos versenyt meghatározatlan időre elhalasztanak. Részletek:


A globális koronavírus-terjedés miatti felfüggesztés érinti a női Euroliga-negyeddöntők második fordulóját, a férfi U19-es Európa-bajnokság kvalifikációs versenyeit és a férfi BL-főtábla 11. fordulóját.

A LEN azért döntött a felfüggesztés mellett, mert a koronavírus európai terjedése ezt szükségessé teszi, s az egyes kormányok is hasonló intézkedésekkel igyekeznek megakadályozni a járvány továbbterjedését.

A női Euroliga negyeddöntő-visszavágói március 28-án lettek volna, négy mérkőzésről van szó, magyar részről a Dunaújváros érdekelt, amely az első meccset itthon játszotta és 11:11-es döntetlen után kelt volna útra a Dinamo Uralocska otthonába. Értelemszerűen csúszni fog a sorozat április 24-25-re tervezett négyes döntője, s szinte biztos hogy a női LEN Kupa április 17-18-ra kiírt négyes döntőjét is csak későbbi időpontban lehet majd megrendezni.

A férfi BL-főtáblán az április 10-11-i tizenegyedik fordulóban az OSC Marseille-ben, a Szolnok az Olympiakosz otthonában szerepel, a címvédő FTC pedig itthon a Dinamo Tbiliszit fogadja. Ezt a fordulót biztosan elhalasztják. Emlékezetes, hogy már a koronavírus terjedésének következményeként lett elhalasztva az FTC-Pro Recco BL-meccs, valamint az Eger-Brescia (egri szempontból háromgólos hátránnyal várt) Eurokupa-elődöntő-visszavágó. E két meccset is tovább halasztják, kijelölt időpontjuk egyelőre nincs.

A közlemény szerint a LEN folyamatosan nyomon követi a helyzet alakulását, értékeli az új fejleményeket és ha szükséges, további intézkedéseket tesz. A legfontosabbnak a sportolók és a versenyeken részt vevő más személyek egészségének megőrzését tartja.


Koronavírus: a FINA még kivár (keddi hírünk)

Címkék:
LEN koronavírus