FACEBOOK

Elmarad a március 17-re tervezett olasz-magyar Világliga-negyeddöntő

Elmarad a március 17-re tervezett olasz-magyar Világliga-negyeddöntő
hozzászólás, 2020.03.09.

Ahogyan az várható volt: március 17-én Firenzében biztosan nem rendezik meg az Olaszország-Magyarország Világliga-mérkőzést, amelynek tétje a versenysorozat szuperdöntőjébe jutás.


A hírt az MTI tette közzé, s már napok óta a levegőben lógott a bejelentés.

Magáról a meccsről nincs konkrét információ, de az olasz szövetség hétfőn drámai bejelentést tett: valamennyi vizes sporttághoz tartozó olaszországi rendezvényt meghatározatlan ideig elhalaszt.

Gáll Péter, az MVLSZ főtitkára a vlv-nek elmondta, hogy jelenleg egyeztetés folyik az olasz és a magyar fél között a mérkőzés sorsáról.  Az olaszok adnának új időpontot, mivel azonban a koronavírus által okozott helyzet továbbra is óráról órára változik (és sajnos egyelőre nem a pozitív kibontakozás irányába - a szerk.) a magyar fél türelmet kér, tisztán szeretne látni, mert bármilyen későbbi időpontról van is szó, nagy felelősség olyan utazást vállalni, amely egészségi kockázattal járhat.

Megkérdeztük Märcz Tamást hogy a mostani, a versenynaptárba már korábban betervezett időpontot kihasználja-e bármilyen célra, még ha már bizonyosan nem is lesz meccsünk. A szövetségi kapitány arról tájékoztatta a vlv-t, hogy a klubedzőkkel egyeztetve úgy döntött, erre az időszakra nem kéri ki a keretébe tervezett játékosokat a klubukból. Ha tisztázódik a mérkőzés új időpontja, akkor kerít majd sort a szokásos módon néhány, a mérkőzést megelőző közös foglalkozásra. Ugyanakkor felhasználja a most kiakult helyzetet arra, hogy a válogatott játékosok elvégezzék azokat a kötelező orvosi és diatetikai vizsgálatokat, amelyek általában nehezen illeszthetők be a szokásos időközönkénti, rövid együttlét programjába.


A mostani Világliga-sorozat eddigi történései:

ELSŐ FORDULÓ

MÁSODIK FORDULÓ

HARMADIK FORDULÓ


A selejtezők első szakaszának (csoportkör) végeredménye:

A csoport

1. Olaszország 6,
2. Görögország 3,
3. Georgia (Grúzia) 0 pont


B csoport

1. Franciaország 4,
2. Magyarország 3,

3. Oroszország 2 pont


C csoport

1. Szerbia 6,
2. Horvátország 3,

3. Hollandia 0 pont


D csoport

1. Montenegró 6,
2. Spanyolország 3,

3. Ukrajna 0 pont


A további út: csoportgyőztesek csoportmásodikkal találkoznak és e párharcok győztesei jutnak be a június 23-28-i  VL-szuperdöntőbe, amelynek helyszíne még nem ismert (informális hírek szerint Kelet irányába kell majd felkerekedniük a részvevőknek...).

A szuperdöntő csoportbesorolása miatt a selejtezősorozat valamennyi helyezését eldöntik, tehát e fárisnak végső győztese is lesz. (A szuperdöntő mezőny másik felének, az Európán kívüli kontinenseket képviselő négy csapatnak a kiléte az USA-ban, április 28. és május 3. között sorra kerülő interkontinentális selejtezőtornán derül ki.)

Az európai verseny további hivatalos menetrendje ez volt:

Negyeddöntők, március 17., kedd

20.30 Olaszország-Magyarország - Firenze (13)
Franciaország-Görögország (14)
Szerbia-Spanyolország(15)
Montenegró-Horvátország (16)

Alsóház

Hollandia-Georgia (Grúzia) (17)
Oroszország-Ukrajna (18)

Elődöntők, április 14., kedd

16 győztese-13 győztese (19)
15 győztese-14 győztese (20)

16 vesztese-13 vesztese (21)
15 vesztese-14 vesztese (22)

Alsóház

Ukrajna-Hollandia (23)
Georgia (Grúza)-Oroszország

Döntő: április 28., ked

19 győztese-20 győztese
19 vesztese-20 vesztese

21 győztese-22 győztese
21 vesztese-22 vesztese

Alsóház

Georgia (Grúzia)-Ukrajna
Oroszország-Hollandia