FACEBOOK

Elhalasztják az Eger-Brescia visszavágót!

Elhalasztják az Eger-Brescia visszavágót!
hozzászólás, 2020.02.28.

A LEN csütörtökön este arról tájékoztatta az érintetteket, hogy két jövő heti mérkőzést, a keddre kiírt FTC-Pro Recco BL-meccset és a szerdai Eger-Brescia Eurokupa elődöntő visszavágót elhalasztják. Eger polgármestere péntekre virradóra nyílt levelet intézett az egriekhez, amelynek lényege így foglalható össze: "Ne bántsák a vízilabdázókat!" Péntek reggel Szécsi Zoltántól érdeklődtünk az aktuális helyzetről.


SZERDAI FEJLEMÉNYEK I.

SZERDAI FEJLEMÉNYEK II

CSÜTÖRTÖKI FEJLEMÉNYEK


Lépett a LEN, csütörtök este tájékoztatta az érintett csapatokat arról, hogy a keddre kiírt FTC-Pro Recco-BL-meccset és a szerdai Eger-Brescia Eurokupa elődöntő visszavágót elhalasztják. Az érintett csapatoknak a LEN bevonásával kell megegyezniük új időpontról. A LEN-nél bíznak abban, hogy hamarosan alábbhagy a koronavírus megjelenése óta tartó "őrület", s mindkét meccset le lehet majd játszani. (A vlv értesülése szerint az európai szövetség számára a versenynaptár szempontjából nem is annyira az Eger-Brescia meccs okoz gondot, hanem inkább a világ két legjobb csapata összecsapásának titulálható BL-mérkőzés, ugyanis  március 22. és 29. között rendezik meg Rotterdamban a férfi válogatottak olimpiai selejtezőtronáját, a Recco pedig valószínűleg nem szívesen utazna a Fradihoz két erőssége, a montenegrói Ivovics és a horvát Bijac nélkül, akik Rotterdamban lesznek.)

SZÉCSI ZOLTÁN (ZF-Eger) ügyvezető elnök a vlv-nek:

- A LEN hála Istennek aktív volt és este írt, hogy az érintett mérkőzéseket halasszuk el és egyezzünk meg új időpontban. Most jön az igazán nehéz feladat: megtalálni a naptárban a mindkét félnek megfelelő időpontot. Ráadásul mi ezt az egyeztetést csak körülbelül jövő kedd után kezdhetjük el, mivel jövő péntek a végső határnap, ha addig nem jelentkeznek közülünk senkin a tünetek, akkor biztosan kimondható, hogy nem fertőződtünk koronavírussal. Addigra a jelenlegi tervek szerint már az uszodánk is nyitva lesz.

- Nem vetődött fel, hogy valamelyik uszoda fogad titeket edzeni?

- Figyelj! Kit kérjünk meg erre? Ha az az általános vélekedés, hogy mi "esetleg megfertőződhettünk" és ezért nem engednek minket be a saját uszodánkba...

- A polgármester éjszaka közzétett nyílt leveléhez mit szólsz?

- Nagyon szépen köszönjük, és ezt hamarosan a saját fórumainkon is közzétesszük.

- Köszönöm a tájékoztatást, további jó várakozást...


Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere péntekre virradóra az alábbi nyílt levelet tette közzé facebook-oldalán:

Kedves Egriek!

A legnagyobb tisztelettel kérek mindenkit arra, hogy ne tekintse senki az egri felnőtt férfi vízilabdázókat sem hibásnak, sem “leprásnak”. Nem azért hoztam nehéz döntéseket mert a vízilabdázóink fertőzöttek lennének, hanem azért, hogy minden lehetséges kockázatot minimalizáljunk. Pólósaink csak azt tették, ami a dolguk: utaztak, küzdöttek. Ugyanúgy annak a szerencsétlen véletlennek köszönhetik most a sok negatív stigmát (reméljük teljesen alaptalanul), ahogyan sok ezer ember szerte a világban, ahol felütötte fejét a vírus. Külön kérek mindenkit, hogy legyenek tekintettel a női csapatra, az utánpótlásban sportoló gyerekekre, mert ők tényleg ártatlanok mindenben, nem csak hogy nem jártak fertőzött területen, de a felnőtt férfi csapattal sem érintkeztek. Nagyon nagy türelem és megértés szükségeltetik mindannyiunktól, de hiszem, hogy együtt, közösen túl fogjuk tenni magunkat minden nehézségen és bízom abban, hogy hamarosan minden visszaáll a normál kerékvágásba! Köszönöm megértésüket!


Az egri klub közleménye:

Köszönjük Polgármester Úr!

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3557423650996546&id=430246420380967

Az Egri Vízilabda Klub természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy ne érjék, ne érhessék alaptalan támadások sportolóit, alkalmazottait. Klubunk nagyjából 380 személy sportolását szervezi 20 munkavállalóval.

Ebből kevesebb, mint 20-an voltak Olaszországban, ahol a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai alapjàn nem kerültek kapcsolatba koronavírussal fertőzött személlyel. Ennek ellenére, a csapat egészségügyi monitorozása gyakorlatilag folyamatos. Minden meghozott intézkedés dupla biztosítást jelent!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a városban, gyakorlatilag minden egri vízilabdás gyermek atrocitásoknak van kitéve, a fentiek ellenére.
Kérünk minden szülőt, akinek Gyermekét inzultus érné jelezze a titkarsag@egerwaterpolo.hu címen!
Illetve, kérjük azon sportolóink szüleit, akik az elmúlt 2 hétben Olaszországban jártak, a 12 napos lappangási idő alatt Gyermekeiket ne engedjék edzésre!

Ami a nemzetközi kupamérkőzéseket illeti, az Európai Úszószövetség (LEN) kérte a járvány miatt elmaradt mérkőzések csapatait, hogy állapodjanak meg új időpontban. Így továbbjutási reményeink újraéledtek!

Köszönjük!
Hajrá Eger!