FACEBOOK

BL-főtábla: Pro Recco-OSC 9:12, Mladost Zágráb-FTC 6:9

BL-főtábla: Pro Recco-OSC 9:12, Mladost Zágráb-FTC 6:9
hozzászólás, 2020.02.21.

MAGYAR NAP A BL-BEN! Mióta vártunk erre... (És tévéközvetítés egyikről sem volt.) A Fradi simán nyert Zágrábban, az OSC három góllal(!) rendezte le idegenben a Pro Reccót, amely emberemlékezet óta nem kapott ki hazai pályán. Eredmények, nyilatkozatok, gólok:


BL-főtábla, B csoport

A csoport állása a 8. forduló után:

1. Pro Recco 20
2. FTC 17,
3-4. OSC, Mladost Zágráb 16, 
5. Terrassa 12,
6. Marseille 9,
7. Hannover 3,
8. Dinamo Tbiliszi 0 pont


9. játéknap, február 21., péntek.

Hannover-Dinamo Tbiliszi 18:14 (2:4, 5:3, 6:3, 5:4)

G.: Radovics 5, Nagajev 4, Schütze 3, Muslim 2, Corusics, Rotermund, Matija Brguljan, Winkelhorst, ill. Vapenszki 4, Jelaca 3, Jakhaia 2, Tsrepulia, Imnaisvili, Adeisvili, Rurua, Susiasvili 


Terrassa-Marseille 11:11 (0:4, 6:2, 2:3, 3:2)

G.: Sanahuja 4, Gutierrez Santiago 3, Alarcon 2, Prieto Hernandez, Barroso, ill. Crousillat 4, Cuckovics 2, Izdinsky, Blary, Gyurgyics, Vukicsevics, Camarasa


Pro Recco-OSC 9:12 (1:1, 4:4, 2:4, 2:3)
G.: Buslje, Ivovics, F. Filipovics 2-2, Renzuto-Iodice, Aicardi, Kayes, Ill. Prlainovics 4, Manhercz K. 3, Burián 2, Erdélyi, Seman, Ubovics

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (LEN):

0:1 - Erdélyi első gólja

1:1 - Ivovics első gólja

2:1 - Buslje első gólja

3:1 - Kayes gólja

3:2 - Prlainovics első gólja

Burián érvénytelen gólja

3:3 - Burián első gólja

3:4 - Manhercz Krisztián első gólja

4:4 - Buslje második gólja

5:4 - Ivovics második gólja

5:5 - Manhercz Krisztián második gólja

6:5 - Filipovics első gólja

6:6 - Burián második gólja

6:7 - Prlainovics második gólja

6:8 - Prlainovics harmadik gólja

7:8 - Aicardi gólja

7:9 - Manhercz Krisztián harmadik gólja

8:9 - Renzuto Iodice gólja

8:10 - Seman gólja

9:10 - Filipovics második gólja

9:11 - Prlainovics negyedik gólja

9:12 - Ubovics ejtésgólja


VAD LAJOS (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Lajos, gratulálok! És ha valamikor, most tényleg lehet arra hibatkozni, hogy te előre megmondtad! Mert tényleg így volt!

- Lehet, igen. Én vagyok Nostradamus, de azért... :-) 

- Akkor kérlek, mesélj! Milyen volt a meccs, hogy láttad?

- Nézd, a Recco ellen idegenben nem könnyű, ez az első dolog. A másik: a meccs ritmusa. Az első negyed volt, szerintem nagyon kritikus, de ott fantasztikusan védekeztünk, túléltük azokat a bírói ítéleteket, amelyek nem mondom, hogy olyan vészesek voltak, de például nem kaptunk meg egy ötméterest, náluk labda nélkül mentek a kiállítások, mi labdával nem kaptunk. Ennek ellenére 1:1-el lehoztuk az első negyedet. Utána szép stabilan hoztuk a meccset, s elsősorban a védekezésünkre szeretnék kitérni, mert azért egy Reccótól idegenben kapni kilenc gólt, az nem rossz - főleg tizenkét lőtt gól mellett.

- Mitől voltatok ennyire erősek elöl? Gólerősek is, meg a játékban is lehetett látni, hogy ezek olyan gólok voltak, amik nem csak úgy becsúsztak, mint ahogy nekik kettő.

- Tudod jól, hogy minden meccs más. Lehet, ha holnap játszanánk, akkor nem ez az eredmény születne, de még egyszer mondom, mint csapat, nyertünk ma.

- Mit láttál az olaszokon, akár a parton, akár a lelátón? Gondolom, meglepődtek, nem tudom, mióta nem kaptak ki otthon.

- Tíz éve... Azt láttam rajtuk, amit nagyon szeretek idegenben, hogy néma csendben hazament a közönség.

- És a fiúknál milyen most a hangulat?

- Még szerteszét vagyunk, én már itt vagyok a szállodában, egy-két játékos is itt van, és jönnek folyamatosan. Nézd, nagyképűség nélkül, de azt mondom, most tényleg büszkék lehetnek magukra. A legutóbbi két idegenbeli meccsünk elég komoly volt...

- Milyen következtetést kell ebből levonni mindenkinek, az ellenfeleknek meg az OSC szurkolóknak? Pont emiatt a két meccs miatt.

- Ezek csoportmeccsek, maradjunk annyiban, nehogy itt nekem valaki BL-győzelemről kezdjen el beszélni. Haladunk szépen folyamatosan, megyünk előre.

- Ezt a következtetést nem kell levonni, mert ez egy tény. De mégis, megnőnek az esélyeitek, vagy többet lehet remélni tőletek most már?

- Szerintem eddig sem vallottunk szégyent.

- Nem, persze, de ezek a bravúrok hiányoztak pont.

- Igen, de ezt mondtam, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. Tehát türelem, nyugalom kell, csináljuk a dolgunkat szépen csendben, és akkor persze, hogy jönnek az eredmények.

- Lajos, nagyon szépen köszönöm, jó utat nektek holnap!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


HÁRAI BALÁZS (A-Híd OSC-Újbuda) csapatkapitány a vlv-nek:

- Nagyon nagy gratuláció az OSC vízilabdacsapatának, ez egy fontos győzelem volt a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb csapata ellen!

Azért tudtunk nyerni, mert csapatként játszottunk és elsősorban nagyon jól védekeztünk. A végén meg már nem tudtak gólt lőni a Banénak (Braniszlav Mitrovicsnak - a szerk.). 

Mindenki kivette a részét a győzelemből egytől egyig, az összes játékos. Örülünk nagyon, de megyünk tovább azon az úton, amin elindultunk idén.

- Gratulálok és jó utat haza!


BURIÁN GERGELY (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Egyelőre még egy kicsit felfoghatatlan számomra ez az egész... Nekem személy szerint valószínűleg ez az eddigi pályafutásom legnagyobb sikere: idegenben vertük meg a Reccót, amely, ha jól tudom, Olaszországban 2004 óta nem kapott ki a BL-ben,  úgyhogy elég hosszú szériát sikerült megtörni ezzel a győzelemmel.

A kulcs az volt, hogy tényleg csapatként harcoltunk, mindenki küzdött a másikért is. A védekezésünk nagyon jó volt, Báne fantasztikusan védett. Elöl voltak extra góljaink, többször is akciógóllal válaszoltunk a Recco emberelőnyből elért találatára, úgyhogy... A "csapat" volt a kulcs. Két héten belül a világ két legjobb csapatát vertük meg idegenben, ez mutatja a tartásunkat.

- Azért személy szerint téged is kiemelnélek: nem sokkal azután, hogy Filipovics lőtt egy hihetetlenül nagy gólt, te megtetted ugyanazt a másik oldalon!

- Négy a négy elleni szituáció volt, Ubovics szépen benn állt, én voltam pont hátul. Di Fulvio nem jött ki rám, úgy éreztem, hogy el kell vállalni, szerencsére bejött. Nyilván örülök neki, de a csapat sikere a legfontosabb. Itt most egytől egyig mindenki, az összes játékos apait-anyait beletett és ezért sikerült egy ilyen parádés meccsen nyerni.

- Hol van a határ ezek után? A csillagos ég? :-) Mit lehet még tenni...? :-)

- Hát igen, magasra tettük a lécet... Ugyanúgy kell csinálni a dolgunkat tovább, edzünk, meccsről meccsre készülünk, sok pihenő nincsen, mert szerdán a Szőnyi úton játszunk a BVSC-vel, aztán pénteken nagyon fontos bajnokink lesz az Eger ellen. Örömködni még ma van időnk, aztán koncentrálunk a BVSC elleni meccsre. 


MANHERCZ KRISZTIÁN (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Manó, fantasztikus meccs volt! Légy szíves, mesélj, foglald össze!

- Igen, a kis uszoda színültig megtelt emberekkel. Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, nyilván így, hogy nyertünk, még jobb hangulatú. Nem túlzás azt mondani, hogy a Pro Recco évek óta külön "prioritást élvez" vízilabdán belül, hiszen nem is tudom, mikor volt utoljára, hogy megverték őket, ráadásul Olaszországban. Mi ma kihasználtuk azokat a hibáikat, amiket helyenként elkövettek, Braniszlav Mitrovics fantasztikusan védett, és Andrija Prlainovics is nagyon nagyot játszott. De Burián Gergőt kiemelném, aki a Fradi után immáron a Pro Reccó ellen is bizonyította, hogy nemzetközileg is számolni kell vele. Nagyon örülök, hogy tudta azt a teljesítményt bizonyítani, ami benne van.

- Én azért Manhercz Krisztiánt is kiemelném, ha megengeded. Elég jól játszott ma.

- Jól ment a játék, de ahogy mondtam, ezt csapatként nyertük meg, mert a Pro Reccót és a Fradit is csak csapatként lehet megverni. A Fradi elleni meccs után mindenki azt mondta, hogy az Eb után kicsit leengedett, betegségekkel küszködő Fradit sikerült megvernünk. Lehet, hogy voltak sérültek, fáradt játékosok, betegek a Pro Reccóban is, de mindkét csapatot megvertük, amit nem kell magyaráznunk, azt gondolom.

- Most ezek után mit lehet még tenni? A csillagos ég, vagy mi a határ? Ennél többet nem lehet, nincsenek már ilyen csapatok, mint akiket megvertetek... :-)

- Februárban tettük, jó, hogy megvertük ezeket a csapatokat, de ennek a sorozatnak is, és a magyar bajnokságnak is a végjátéka a fontos. Ennek most az volt a jelentősége, hogy tudatosítottuk magunkban: tudunk így is játszani, és meg tudjuk verni a világ legjobb csapatait, ha egymásért küzdünk és mindenki százszázalékosan koncentrálva játszik. Azt gondolom, ez egy kiváló motivációs tényező lesz, de nem szabad sem túlértékelni, sem alulértékelni ezt a két mérkőzést. Megyünk tovább, hiszen azok a meccsek, ahol címeket, titulusokat lehet nyerni, azok majd később jönnek.

- Nagyon szépen köszönöm, Manó! Jó utat kívánok nektek vissza!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Mladost Zágráb-FTC 6:9 (0:2, 1:2, 3:3, 2:2)
G.: Milos, Harkov 2-2, Bukics, Bowen, ill. Vámos, Constantin-Bicari 2-2, Zalánki, Jaksics, Younger, Varga Dénes, Funtulisz

A VLV ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (LEN):

Vogel Soma-védés

0:1 - Funtulisz gólja

0:2 - Younger gólja

0:3 - Constantin-Bicari első gólja

1:3 - Bowen gólja

1:4 - Vámos első gólja

2:4 - Harkov első gólja

3:4 - Milos első gólja

3:5 - Constantin-Bicari második gólja

3:6 - Varga Dénes ejtésgólja

4:6 - Harkov második gólja

4:7 - Vámos második gólja

5:7 - Luka Bukics gólja

Brutalitás

Brutalitás - vágatlan

5:8 - Jaksics gólja

5:9 - Zalánki gólja

6:9 - Milos második gólja



VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz ez itt, Zágrábban. Az alapot a védekezés jelentette. Az elején nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, azok kimaradtak, de szerencsére hátul stabilak tudtunk maradni és így szép lassan elmentünk eggyel, kettővel, hárommal, majd meg tudtuk tartani a végéig a különbséget.

Volt a végén ez a víz fölötti ütés, amiért ők kaptak egy brutalitás-ítéletet, amit először nem akartak megadni a bírók, mindegy, végül megadták és ott le is zárult a meccs.

- Sérülés nem történt?

- Hál' Istennek, nem. Szili kapott egy-két pofont de rendben van.

- Gratulálok!


VÁMOS MÁRTON (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Gratulálok a győzelemhez! Arra kérlek, hogy mondj néhány mondatot, foglald össze, hogy volt, hogy láttad?

- Köszönjük! Egy ilyen álmoskás meccsnek indult, aztán maradt is, én úgy láttam belülről. A Zágráb kicsit fáradtnak tűnt, meg ugye, nem játszott az első számú kapusuk, de nem védett rosszul ez a fiatal kapus sem. Nagyon jól védekeztünk, szerintem az megadta az alaphangot, Soma nagyon jól védett, az első két negyedben nem is lőttek egynél több gólt. És végig tudtuk vinni ezt a védelmet, ennyi volt a titok.

Aztán Szilárd egy kis verekedésbe keveredett, pedig nem is szokott soha, úgyhogy aztán az a négyperces feltette az i-re a pontot. Először nem akarták megadni, de aztán tanácskoztak és ciki lett volna nem megadni, mert kristálytisztán látszódott, hogy víz felett ütött a fiú. Én el is indultam, beugrottam a vízbe, hátha kell a segítség, de aztán szerencsére nem lett nagyobb baj.

- Mire odaértél, már nem kellett segíteni.

- Látták, hogy jövök és akkor abbahagyták. :-)

- Így kell csinálni, ez a tekintély parancsoló magatartás... Bármi említésre érdemes, ezen kívül?

- Gratulálok az OSC-nek, nagy győzelmet arattak a Reccó ellen, ügyesek voltak! Majd megnézzük a meccset, hogy mi volt.

- Marci, jó utat kívánok nektek, és gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


JANSIK SZILÁRD (FTC-Telekom Waterpolo) a vlv-nek:

- Jól védekeztünk az egész mérkőzésen. Tudtuk, hogy Csukot és Bowent kell semlegesítenünk és ha ez megvan, akkor jó esélyünk lesz a győzelemre.

- Mi történt ott a végén? Mondd el légy szíves!

- A negyedik negyed közepén, egy kapott gól után holtidőben összeakadtunk a Zágráb egyik védőjevel, s ő víz felett, jól láthatóan ütött. Én végleges kiállítást kaptam ő pedig 4 percest brutalitás miatt. Büntetőt azért nem lőhettünk, mert holtidőben történt a dolog. Így a mérkőzés hátralévő 5 és fél percéből 4 percig emberelőnyben voltunk.

- Sérülés nem történt? Rendben vagy?

- Nincs sérülés. A szememet találta el kicsit.

- Jól van. Gratulálok és jó utat hazafelé!


A csoport állása a 9. forduló után:

1. Pro Recco, FTC 20
3. OSC 19,
4. Mladost Zágráb 16, 
5. Terrassa 13,
6. Marseille 10,
7. Hannover 6,
8. Dinamo Tbiliszi 0 pont

AZ A CSOPORT SZOMBATI MECCSEINEK ELŐZETESE