FACEBOOK

Sorsoltak az olimpiai selejtezőkre

Sorsoltak az olimpiai selejtezőkre
hozzászólás, 2020.02.11.

A FINA Lausanne-i központjában elkészítették a férfi és női olimpiai kvalifikációs torna csoportbeosztását. Férfi szakágban - hála a budapesti Eb-győzelemnek - nem vagyunk érdekeltek, a nőknél viszont velünk együtt pályázik a Tokióba jutást érő első két hely valamelyikének megszerzésére Olaszország, Hollandia és Görögország. Részletek:


OLIMPIAI SELEJTEZŐK

Férfiak, Rotterdam (Hollandia), március 22-29.


A kiemelésekről és a kvalifikáció menetéről korábban írtunk.

A részvevő 12 válogatott két hatos csoportban kezdi a tornát, amely óriási fizikai és mentális megterheléssel jár majd, hiszen hét nap alatt hét mérkőzés vár azokra, akik itt kénytelenek megszerezni az olimpiai részvétel jogát.

A csoport

Görögország
Montenegró
Brazília
Kanada
Georgia (Grúzia)
Ázsia 1

B csoport

Horvátország
Németország
Oroszország
Argentína
Hollandia
Ázsia 2

A körmérkőzéses szakasz után a legjobb négy-négy helyezett folytathatja, az alábbi párosítás szerint:

A1/B4
B1/A4
A2/B3
B2/A3

Tokiói részvételt csak az első három helyezés ér, így most az a furcsa helyzet áll majd elő, hogy a torna utolsó napján a bronzmérkőzésnek lesz valódi tétje, nem pedig a döntőnek!

Ázsia bajnoka olimpia részvevő, a 2. és a 3. legjobb ázsiai válogatott vehet részt a selejtezőn, de mint megírtuk, ez ügyben az ázsia szövetségnek kell lépéseket tennie, mert a térség selejtezőtornáját Kazahsztán a koronavírus terjedése miatt nem rendezi meg.


Nők, Trieszt (Olaszország), március 8-15.

A csoport


Olaszország
Hollandia
Franciaország
Ázsia 2
Szlovákia

B csoport

Magyarország

Görögország
Új-Zéland
Izrael
Ázsia 1

A lebonyolítási rend ugyanaz, mint a férfiaknál, viszont nem elhanyagolható különbség a másik tornához képest, hogy itt az első két helyezés ér csak olimpiai kvalifikációt!