FACEBOOK

BL-főtábla: a Szolnok a Spandaut fogadja - Gocics az Eb-ről és a szerdai BL-meccsről

BL-főtábla: a Szolnok a Spandaut fogadja - Gocics az Eb-ről és a szerdai BL-meccsről
hozzászólás, 2020.02.04.

Fontos meccset játszanak szerdán a BL-ben a szolnokiak, a Spandau hazai legyőzésével nagy lépést tehetnek előre a BLF8 felé. Erre megvan minden esély, hiszen ez a mostani meccs a legutóbbi forduló visszavágója és Berlinben december közepén négy góllal nyertek Nagy Viktorék. vlv-előzetes, amelyben Zsivko Gocicsot a budapesti Eb-ről is kérdeztük:


Bajnokok Ligája, főtábla 2019-20

A FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

A csoport

AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT 

A MÁSODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A HARMADIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A NEGYEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

AZ ÖTÖDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HATODIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT

A HETEDIK FORDULÓBAN TÖRTÉNT


A csoport állása:

1. Olympiakosz 19
2. CNA Barceloneta 16,
3. Jug Dubrovnik 15,

4. Szolnok 12,
5. Herceg Novi 7,
6. Spandau 04 5,
7. Jadran Split 4,

8. Sintez Kazany 3 pont

Nyolcadik forduló, február 5., szerda (időpontok helyi idő szerint):

19.15 CNA Barceloneta-Jadran Split

20.00 Sintez Kazany-Jadran Herceg Novi

20.30 Jug Dubrovnik-Olympiakosz

19.00 Szolnok-Spandau 04
- Sport 2, vlv (szöveges élő)

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Mielőtt a "klasszikus meccselőzetesre" térnénk, tőled is megkérdezem, hogy láttad a budapesti Eb-t, miként vélekedsz a tornáról?

- Mindenekelőtt szeretnék szívből gratulálni a magyar válogatottnak, százszázalékosan megérdemelten nyerte meg az Európa-bajnokságot! Nagyon jól játszottak az első meccstől kezdve az utolsóig. Jó Európa-bajnokságot láttunk, rengeteg jó mérkőzést. Maga a rendezvény, a Duna Aréna, a fényjátékkal, a show-programmal, tényleg nagyon-nagyon látványos volt. Öröm volt látni az egészet és ha nekem még egyszer azt mondja valaki, hogy vízilabda nem egy látványos sport, akkor csak annyit válaszolok neki, hogy nézze meg a magyar-spanyol döntőt! Többet szerintem nem is kell mondani. 

Külön örültem annak, hogy a két játékosom, Viktor és Dani (Nagy Viktor és Angyal Dániel - a szerk.) stabil, jó teljesítményt mutatott az egész Eb alatt.

Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy mi lesz az olimpián. Emlékszem, már a riói olimpia előtt mondtam neked, hogy milyen kemény, mennyire izgalmas lesz - hát most még sokkal nagyobb izgalmakra lehet számítani, mert egyre több olyan csapat van, amelyik reálisan mondhatja, hogy érmet szeretne nyerni. Kíváncsi vagyok és alig várom már az olimpiát!

- Szerbiában csalódást okozott az 5. helyezés?

- Tulajdonképpen nem is kapott ki rendes játékidőben a szerb válogatott, egyszer játszott döntetlent, a negyeddöntőben, amikor ötméteresekkel szenvedett vereséget, az összes többi mérkőzését megnyerte. Ennek ellenére elmondható, hogy nem volt magas színvonalú a játékuk. Hogy ennek mi az oka, azt nem tudni, de biztos vagyok abban, hogy a tokiói olimpián legalább az elődöntőig eljutnak, ott pedig már minden lehetséges. Visszatérve a kérdésre: Szerbiában nyilván okozott némi csalódást az 5. hely, hiszen ez a válogatott ritkán tér haza érem nélkül világversenyről, de semmi gond nincsen ezzel. Fejlődik a többi válogatott is, jönnek a fiatalok, szerintem a szerbek összeszedik magukat és sokkal motiváltabbak is lesznek az olimpián.

- Térjünk át akkor a szerda esti ellenfélre! Kint négy góllal nyertetek, nem is olyan rég és ez azt a hatást kelti, hogy most itthon egy sima meccs következik...

- De jó is lenne... :-) Sajnos erre nem lehet számítani. A két csapat meccsei mindig nagyon küzdelmesek voltak, mióta én itt vagyok, hála a jó istennek, általában azért mi kerültünk ki győztesen. Nagyon kemény és brusztos mérkőzésre számítok. Szanaszét voltunk mi is, meg ők is. Péntek óta vagyunk együtt, közben volt egy nagyon kemény meccsünk az UVSE ellen, nem is tudtunk, csak azt követően a Spandauval foglalkozni. Biztos vagyok abban, hogy nehéz lesz, de ha úgy játszunk, ahogy tudunk, ha a Berlinben mutatott játékot meg tudjuk ismételni, akkor jó esélyünk lesz a győzelemre. Koncentrálnunk kell az elejétől kezdve, mert hiába játszik sok külföldi az ellenfélnél, igazi német mentalitással szállnak vízbe, az első pillanattól az utolsóig teljes erővel harcolnak. Mindent megteszünk a győzelemért. Ha addig nem jön közbe semmi, akkor a teljes csapattal szállunk vízbe.


PETAR KOVACSEVICS (Spandau 04) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Hosszú szünet után ez az első meccsünk. A budapesti Európa-bajnokságon - különböző válogatottakban - 11 játékosunk szerepelt, úgyhogy elég rövid időnk volt a felkészülésre. A Szolnok ellen mindig nehéz játszani, ráadásul van két hiányzónk, Dimitríj Holod és Marko Stamm. Meg kell oldanunk ezt a helyzetet, mindenkinek többet kell vállalnia a csapatban."


BÁNYAI MÁRK (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Hosszú szünet után a szombati volt az első meccsünk. Februárban két BL-találkozó szerepel a programunkban, ez a mostani, a Spandau ellen az első.

A decemberi berlini mérkőzésen nem játszottam, akkor a kuvaiti U20-as világbajnokságon vettem részt, de a társak azt mondták, hogy nagyon kemény meccsen sikerült végül négy góllal nyerni. Felkészültünk az év első BL-meccsére, videóztunk, gyakoroltuk a taktikát, készen állunk és a cél a győzelem megszerzése."


MAURICE JÜNGLING (Spandau 04) a LEN sajtószolgálatának:

"A Szolnok a legutóbbi meccsen megmutatta, hogy mire képes. A meccs egy részében sikerült irányítanunk a játékot, de végül ők nyertek. A mostani felkészülésünk az Eb miatt nagyon rövid volt, úgyhogy meglátjuk, hogy fog működni az egész. Mindenesetre a főtábla második körében megcélozzuk a BLF8-ba jutást."