FACEBOOK

Hosnyánszky Norbert: ,,Azért ez nagyon nagy sportélmény egy ember életében...,,

Hosnyánszky Norbert: ,,Azért ez nagyon nagy sportélmény egy ember életében...,,
hozzászólás, 2020.01.12.

A válogatott tavalyi nagy visszatérője, a 35 éves Hosnyánszky Norbert izgalommal várja a budapesti Eb első meccsét. Hosi szerint jó a csapatunk, s ő igyekszik hozzátenni egy kis pluszt - mindig is ez volt a dolga. Start előtti beszélgetés az olimpiai bajnokkal, védelmünk oszlopával.


HOSNYÁNSZKY NORBERT a vlv-nek:

- Rengeteg világversenyen játszottál, volt módod Budapesten is nagy tornán képviselni a magyar színeket. Valószínű, hogy korábban már leszámoltál azzal, hogy újra ilyen versenyen veszel részt. Mit jelent ez most neked? Mit érzel most?

- Kis izgalmat! És ezt pozitívnak értékelem, mert ha izgulok egy világverseny előtt, az biztos, hogy jó hatással lesz rám. Meg hát, várom az első meccset! Azt, hogy a bemutatásra kijöjjön a csapat és 5-6 ezer ember fogadjon itt minket. Azért ez egy nagyon nagy sportélmény egy ember életében...

- Végigcsináltad a felkészülést a csapattal. Milyenek vagyunk? Mi az, ami jellemez minket, amiből fakadhat a siker?

- Azt gondolom, hogy támadásban nagyon erős ez a csapat, sok gólra képes akármelyik ellenféllel szemben. Védekezésben is tudunk "nagyot alkotni", s szerintem azon fog múlni a sikerünk, hogy kevés gólt kapunk-e és nem azért, mert a kapusaink extra nagy bravúrokat mutatnak be, hanem azért, mert előttük összeáll egy komoly védelem, sok blokkal. Ez lesz a kulcsa annak, hogy sikeresek leszünk-e vagy nem. Nem gondolom, hogy támadásban problémáink adódnának. 

- A csoportkör meccseinek hogy vágsz neki? Számít-e a törökök, máltaiak elleni mérkőzés vagy csak a spanyolokra koncentrálsz?

- Számít, persze, nem lehet úgy nekiindulni, hogy csak a spanyolokra koncentrálunk. Van akinek ez az első hazai világeseménye, mindenkinek "be kell lőnie magát", szükség van egy kis sikerélményre is mindjárt az elején, ezek ugyanolyan fontos részei egy világversenynek, mint a komolyabb mérkőzések.



- Mit vársz magadtól, milyen szerepet töltesz majd be - nyilván azon túl, amit egy-egy meccs előtt a szövetségi kapitány konkrétan kér tőled? Mi az, amiben a többiek számíthatnak rád?

- Elsősorban védekezésben szeretnék pluszt adni ennek a csapatnak, úgy, hogy elöl gólokat is lövök. Mindig is ez volt egyébként a feladatom. Azt gondolom, hogy ezt még magas szinten tudom elvégezni, úgyhogy ezzel szeretnék segíteni a csapatnak, minél több pluszt hozzátenni a játékhoz. De amúgy is egy jó csapat ez, remélem, hogy az általam hozzáadott kis plusszal még jobb lesz.

- Köszönöm, Hosi, sok sikert kívánok!


MÄRCZ TAMÁS SZÖVETSÉGI KAPITÁNY A TORNA ELŐTT A VLV-NEK

START ELŐTTI BESZÉLGETÉS VARGA DÉNES CSAPATKAPITÁNNYAL


A VLV EB-ALOLDALA A FÉRFI TORNA TELJES MENETRENDJÉVEL, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL