FACEBOOK

Folytatódott a munka - még egy nappal közelebb az első Eb-meccshez

Folytatódott a munka - még egy nappal közelebb az első Eb-meccshez
hozzászólás, 2020.01.08.

Kétnapos pihenő után teljes lendülettel folytatódott a felkészülés a Duna Arénában, amely egyre inkább "Európa-bajnokság helyszínének benyomását kelti". Ott voltunk a délelőtti és az esti edzésen is. Pohl Zoltánt és (a nap összegzésére) Märcz Tamást kértük a vlv kamerája elé.



Köszönjük a tudósításainkhoz nyújtott segítséget a dzsautónak

Az Eb-n részt vevő magyar férfi válogatott:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A csapattal marad és segíti a felkészülést Sedlmayer Tamás.

A nap krónikájához tartozik, hogy Bíró Attila női szövetségi kapitány is csapatot hirdetett:

Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC) - kapusok,
Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros) - mezőnyjátékosok.


A lányok már vasárnap megkezdik az Eb-t, a fiúk csak kedden.


A cuneói torna után két teljes napot kaptak a fiúk, akik szerdán délelőtt folytatták a munkát. Ekkor a Duna Aréna bemelegítő medencéjében edzettek, este pedig a "fő medencében", ahol a lányokat váltották.

Délelőtt Pohl Zoltántól kértünk videónyilatkozatot, este pedig a szövetségi kapitány foglalta össze a nap eseményeit számunkra.


vlv-képek a délelőtti edzésről


VLV-VIDEÓK:


Pohl Zoltán a vlv-nek

- Szervusz, Zoli! Pohl Zoltánt köszöntöm a vlv kamerája előtt. Hát, Zoli! Világversenyről világversenyre jársz, kicsit olyan, mint hogyha az egyik legbiztosabb tagja lennél a magyar válogatottnak. (Így is van, mondja Vámos Marci mögöttünk...) Érdekel, hogy ilyenkor, csapathirdetés előtt mennyire izgulsz, mennyire volt megnyugvás, hogy ott volt a neved? Hogy élted meg ezt?

- Szia. Üdvözlöm az olvasókat! Örülök, hogy ismét sikerült bekerülnöm...

- Az nyilvánvaló, persze...

- Boldog voltam, amikor megkaptuk..., emailben értesültünk róla, hogy mi lesz a csapat. Izgulok, persze. Tudtuk, hogy kedden fog kiderülni, hogy mi lesz a végső csapat. Már reggel is izgultam és nagyon vártam, hogy kiderüljön.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


- Akkor te magad nem érezted biztosnak a helyedet...

- Nem mondanám, hogy biztosnak éreztem. Mindent megtettem, hogy bekerüljek és örülök, hogy sikerült. 

- Egy picit beszéljünk a cuneói tornáról. Ott három nagyon kemény meccset játszottatok. Mit szűrtél le, hogy jöttél vissza, milyen tapasztalataid voltak?

- Igen, nagyon fárasztó is volt, azért három nap alatt három meccset játszani, ilyet még egy világversenyen sem élünk át, hiszen ott azért vannak pihenőnapok. Sokat kivett belőlünk, de jó volt ez a két nap pihenő. Hasznos volt a torna mindenféleképpen, örülök, hogy sikerült nyernünk és meccsről meccsre sikerült fejlődni, gyakoroltuk azokat az elemeket, amelyeket a későbbiekben, az Eb-n majd tökéletesen kell csinálnunk. 

- Mennyire vagy már versenylázban. Itt vagyunk a helyszínen, ahol majd a meccsek lesznek, van-e már benned feszültség vagy az még néhány nap múlva lesz csak?

- Igen. Kezd lenni, de az még odébb van, hogy igazán beinduljon bennem, de az edzéseken is kezdem érezni: rövidebbek, gyorsítunk, több taktika, sőt, csak taktika, úgyhogy tényleg, kezdem már érezni, hogy közeledik.

- Egy utolsó kérdés: milyen lesz a csapatunk? Hogy látod?

- Erős, küzdőképes csapat lesz.

- Köszönöm szépen. Jó munkát.



Marcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tamás! Egy újabb napnak van vége. Folytattátok a munkát - gondolom, a két nap alatt mindenki kipihente magát, ez természetes... 

- Igen. :-) Biztos, hogy agy kicsit frissebbek a fiúk, mint a torna végén voltak. De két nap után az első edzés mindig fárasztó, mert visszaszökkenni a munkába nagyon nehéz. Mindenesetre azt gondolom, jól jött, hogy most két napot folyamatosan pihentek.

Jól tudtunk dolgozni a mai napon mind délelőtt, mind délután. Délelőtt vizes edzésünk volt. Egy viszonylag hosszabb úszóedzéssel kezdődött, így a szünet után ez szükségeltetett, de azért voltak iramváltások, ritmusváltások is benne. Illetve már délelőtt is gyakoroltunk, elsősorban a támadásvezetést, délután pedig inkább a védekezést, a hat a hat elleni védekezés volt előtérben. Azért az esti vizes program elé "beszorult" egy komoly tornatermi edzés, amit Zala Gyuri vezényelt. Ilyen edzés nagyon-nagyon rég volt, hiszen tavaly óta nem voltak a fiúk tornateremben, nem végeztek olyan munkát, amihez azért hozzá vannak szokva és igénylik is. 

Úgyhogy ez egy komplett nap volt, és este ráadásul itt tudtunk edzeni - bár női pálya volt beállítva, de itt a Duna Arénában is nagyon jó állapotban van már minden és azt gondolom, hogy ez egy előny, hogy itt is tudunk edzeni, a versenymedencében.

-  Látom, hogy mindenki nézi is, most, amikor kijöttek a fiúk a medencéből, mindenki nézi a környezetet, felmentek a lelátóra, megnézni, hogy hol fognak ülni a hozzátartozók..., ez már azért azt jelzi, hogy nagyon közel vagyunk a meccsekhez...

- Valaki mondta ma, hogy már csak hét nap és jön a spanyol meccs... Öt nap még az első mérkőzésünkig ez tényleg nagyon-nagyon közeli. Nagyon szalad az idő, de nem baj, szerintem egész jól állunk. Ki fogjuk használni még ezt a pár napot, ami hátravan, de ahogy az uszoda is szinte kész van, lassan mi is kész leszünk. 

- Egy utolsó kérdés: az olaszországi tornagyőzelemnek milyen volt a visszhangja, hozzád mik jutottak el?

- Nagyon sok pozitív visszhang volt, elég sok gartulációt olvastam, kaptam. Sokan látták is, hiszen streamen tudták követni a meccset és volt, aki a játék minőségét is értékelte, viszonylag jóra. Én azt gondolom, hogy azért még van mit javítani, sok elkerülhető gólt is kaptunk a tornán, úgyhogy lesz még min dolgozni. Mindenesetre Olaszországban, idegenben, a világbajnoknál, komoly presszió alatt, kisebb ellenszélben behúzni ezt a tornát - azt gondolom, hogy ez pozitív élmény volt a fiúknak, de azért sok következtetést ne  vonjunk le ebből, mert úgy, ahogy a görögök jobbak lesznek, az olaszok jobbak lesznek, nekünk is jobbnak kell lennünk, ha legközelebb is le akarjuk őket győzni.

- Köszönöm szépen és jó munkát kívánok.


vlv-fotók az esti edzésről


A budapesti Eb első szakaszának magyar menetrendje, azaz az egyes mérkőzések kezdési időpontja. Mint korában várható fejleményként írtuk, házigazdaként éltünk azzal a jogunkkal, hogy a csoportkörben megválaszthatjuk mérkőzéseink kezdési időpontját. Nos, ez mindkét válogatottunk esetében 19.30 óra. A folytatás természetesen annak megfelelően alakul, hogy női és férfi csapatunk csoportjának hányadik helyén végez.


Budapesti Európa-bajnokság - 2020. január 12-16.



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

A rendezvény hivatalos honlapja


Az Eb facebook-oldala

Jegyárusítás: ezen az internetes platformon.


Budapesti Eb, csoportkör

Január 12., vasárnap - NŐK (1. nap)


19.30 Magyarország-Horvátország

Január 13., hétfő - NŐK (2. nap)

19.00 Szlovákia-Magyarország

Január 14., kedd - FÉRFIAK (1. nap)

19.30 Törökország-Magyarország

Január 15., szerda - NŐK (3. nap)

19.00 Magyarország-Oroszország

Január 16., csütörtök - FÉRFIAK (2. nap)

19.30 Magyarország-Spanyolország

Január 17., péntek - NŐK (4. nap)

19.00 Magyarország-Görögország

Január 18., szombat - FÉRFIAK (3. nap)

19.30 Málta-Magyarország

Január 19., vasárnap - NŐK (5. nap)

19.00 Szerbia-Magyarország