FACEBOOK

Megvan az Eb-csapat!

Megvan az Eb-csapat!
hozzászólás, 2020.01.07.

Märcz Tamás szövetségi kapitány kedden kihirdette a budapesti Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott névsorát.


Csapatunk az Eb-n:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A csapattal marad és segíti a felkészülést Sedlmayer Tamás.

A teljes, 17 tagú keretből Kardos Gergely, Nagy Ádám, Német Toni és Sedlmayer Tamás nem vesz részt a tornán.

Az Eb-csapat összetétele két helyen változott a tavalyi kvangdzsui világbajnoksághoz képest: nincs jelen Bátori Bence és Sedlmayer Tamás, helyettük Erdélyi Balázs és a több mint két éves távollét után visszatérő Hosnyánszky Norbert szerepel.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Mint ismert, a 17-es keret 15 tagjának volt lehetősége Cuneóban, egy nemzetközi tornán játszani, de nem véletlen, hogy a bő keretben tartottam Kardos Gergelyt és Német Tonit, ők erre a korábbi teljesítményükkel rászolgáltak. Nagyon elégedett voltam a Cuneóban látottakkal. Sikeres volt számunkra a torna nemcsak a győzelem miatt, hanem a játék minősége is folyamatosan javult. Természetesen voltak itt-ott hibák, de ez mindig benne van, összességében jó teljesítményeket tapasztaltam.

Egy-egy poszt okozott fejtörést, méghozzá olyan szempontból is, hogy a döntésem kicsit más struktúrájú csapatot eredményezett az alternatívákhoz képest. Végül egy olyan csapatot alakítottam ki, amely védekezésben megfelelően masszív, s van benne olyan lehetőség, hogy bemozgással, beúszással a két center mellett további centerjátékot alkalmazzunk, illetve vannak variációs lehetőségek több játékos révén, akik bevethetők a jobb oldalon, bal oldalon is, esetleg védőként. Ez bizonyos fajta mozgásteret ad.

- Készen áll-e a csapat már most a rajtra vagy még annak feladatok a hátralévő egy hétben?

- Semmiképpen nem lehetünk elbizakodottak a Cuneóban elért tornagyőzelem miatt, azért ott kiderült, hogy "képesek vagyunk" sok gólt is kapni egy meccsen, viszont voltak kedvező jelek is. Szerintem még fizikai szempontból is van előrelépési lehetőség a csapatban, tehát még gyorsulhatunk, hiszen nagyon kemény munkából érkeztünk Olaszországba. Az is tény, hogy Hosnyánszky nem játszott egyik meccsen sem, azt akartuk, hogy tökéletes állapotban legyen az Eb startjára. Látszott az oroszok elleni Világliga-mérkőzésen, hogy ő azonnal beilleszkedik a többiek közé, az ő játéka tehát egy további előrelépési lehetőséget jelent. 

Az elkövetkező napokban még tovább csiszoljuk a taktikai megoldásainkat, vannak olyanok is, amiket Cuneóban "el akartunk dugni". Lesz még lehetőségünk viszonylag éles gyakorlásra is, hiszen lekötttünk közös edzést a holland és a görög válogatottal, mindkét csapattal meccskörülmények között fogunk játszani, illetve a görög válogatottal emberelőnyös helyzeteket fogunk gyakorolni.

​Mindig van olyan, amit még lehet tökéletesíteni. Szerintem az összeszokásban is tudunk még előre lépni, a figurákat magunk között is tovább gyakoroljuk. Van olyan játékos, aki még az egyéni formát illetően is javulni fog, erre is szükség lesz ahhoz, hogy eredményesek legyünk.



Köszönjük a tudósításainkhoz nyújtott segítséget a dzsautónak

A magyar csapat tornagyőztesként tért haza az Eb-t megelőző utolsó nemzetközi megmérettetésről, amelyen Olaszország, az USA és Görögország volt az ellenfél.

A vasárnap befejeződött cuneói nemzetközi felkészülési tornáról készült vlv-tudósítások:

ELSŐ NAP

MÁSODIK NAP

HARMADIK NAP



A cuneói tornagyőztes csapat


A budapesti Eb első szakaszának magyar menetrendje, azaz az egyes mérkőzések kezdési időpontja. Mint korában várható fejleményként írtuk, házigazdaként éltünk azzal a jogunkkal, hogy a csoportkörben megválaszthatjuk mérkőzéseink kezdési időpontját. Nos, ez mindkét válogatottunk esetében 19.30 óra. A folytatás természetesen annak megfelelően alakul, hogy női és férfi csapatunk csoportjának hányadik helyén végez.


Budapesti Európa-bajnokság - 2020. január 12-16.



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

A rendezvény hivatalos honlapja


Az Eb facebook-oldala

Jegyárusítás: ezen az internetes platformon.


Budapesti Eb, csoportkör

Január 12., vasárnap - NŐK (1. nap)


19.30 Magyarország-Horvátország

Január 13., hétfő - NŐK (2. nap)

19.00 Szlovákia-Magyarország

Január 14., kedd - FÉRFIAK (1. nap)

19.30 Törökország-Magyarország

Január 15., szerda - NŐK (3. nap)

19.00 Magyarország-Oroszország

Január 16., csütörtök - FÉRFIAK (2. nap)

19.30 Magyarország-Spanyolország

Január 17., péntek - NŐK (4. nap)

19.00 Magyarország-Görögország

Január 18., szombat - FÉRFIAK (3. nap)

19.30 Málta-Magyarország

Január 19., vasárnap - NŐK (5. nap)

19.00 Szerbia-Magyarország