FACEBOOK

Hollandiai tornáról tért vissza az Eger - ferihegyi villáminterjú Dabrowski Norberttel

Hollandiai tornáról tért vissza az Eger -  ferihegyi villáminterjú Dabrowski Norberttel
hozzászólás, 2020.01.06.

Vízilabdázók uralták a terepet vasárnap késő este a ferihegyi repülőtér érkezési oldalán, a csomagok fogadására szolgáló helyen. A Cuneóból érkező válogatott csapat összefutott a hollandiai tornáról éppen hazatért egriekkel. Dabrowski Norbert vezetőedzőt azonnal a vlv kamerája elé kértük.


VLV-VIDEÓ:


Dabrowski Norbert a vlv-nek

- Egy régi kedves ismerőssel találkoztunk a ferihegyi érkezési oldalon. Ti is most szálltatok le. Hol jártatok? Mit végeztetek? Milyen úton voltatok?

- Kellemes meglepetés, hogy itt voltatok, az egész magyar válogatott is. Amszterdamban voltunk, pontosabban Amersfoortban, Amszterdam mellett egy háromnapos tornán, amelyen öt csapat vett részt. Kicsit korai volt, a felkészülésünknek nagyon az elejére érkezett ez a meghívás, de eleget tettünk neki, volt négy mérkőzésünk, hármat megnyertünk, a holland csapatok ellen és ma az utolsó meccset, a torna döntőjét sajnos elvesztettük a Trieszt ellen. Nem vagyok teljesen elégedetlen - sem elégedett, természetesen.

- Milyen meccs volt? Jó ez a Trieszt? Hol játszik?

- Azt kell, mondjam, hogy az egész torna legnagyobb pozitívuma pont ez a mérkőzés volt, amit elvesztettünk, mert elég fiatal csapattal utaztunk, egyetlen válogatott játékosunk sem volt ott, a Triesztből pedig csak Gogov hiányzott. Ötödikek az olasz bajnokságban, elég pontosan játszanak, tudják, hogy mit akarnak, nagyon jól M-zónáztak. Úgyhogy, azt mondom, azokról a fiatal játékosokról, akik tavaly érkeztek, meg azokról, akik most épülnek be az Egerbe, legalább kaptam egy reális képet, hogy hogyan játszanak, amikor a húzóemberek nincsenek mellettük, úgyhogy ez egy nagyon hasznos mérkőzés volt.

- Hogy fejlődik a csapatotok, hogy alakultok, milyen fázisban vagytok?

- Nagyon az elején vagyunk, december 29-én kezdtünk el edzeni és előtte volt egy kéthetes szünet, úgyhogy..., nem véletlen, hogy Magyar Marci és Baksa Benedek volt a legjobb formában, ezt ki kell, hogy mondjam, ugye, ők a junior vb-ről érkeztek. Rajtuk látszott, hogy mérkőzésritmusban voltak, a többiek a konditeremből jöttek, meg a "hosszában úszásból". Úgyhogy..., ott tartunk, ahol..., sehol se. :-) De február 22-én van a Brescia-meccsünk (az Eurokupa elődöntőjének első mérkőzése - a szerk.), arra készülünk. Előtte azért vannak már, azt kell, hogy mondjam, "ráhangoló" magyar bajnoki mérkőzéseink, amelyeken nem hibázhatunk. Szóval: elkezdtük az évet mi is.

- Köszönöm szépen!

- Sok sikert kívánok a magyar válogatottnak az Európa-bajnokságon!


Az amersfoorti felkészülési torna eredményei:

Január 3., péntek


De Zaan-Trieszt 6:17
ZPC Amersfoort-Eger 11:21

Január 4., szombat

De Kikvorsen-ZV De Zaan 9:5
Trieszt-ZPC Amersfoort 17:10
ZPC Amersfoort-ZV De Zaan 10:5
De Kikvorsen-Eger 10:13

Január 5., vasárnap

Eger-ZV De Zaan 13:5
Trieszt-De Kikvorsen 15:13
ZPC Amersfoort-De Kikvorsen 17:17
Eger-Trieszt 8:11

A torna legjobb kapusa Krémer Balázs lett. Az egriek két legeredményesebb játékosa Gyárfás Tamás és Baksa Benedek volt 14-14 góllal.