FACEBOOK

Cuneo: Magyarország-Görögország 10:5

Cuneo: Magyarország-Görögország 10:5
hozzászólás, 2020.01.04.

Magabiztos győzelem a görög válogatott ellen. Vasárnap tornadöntőt játszhatunk a házigazda, világbajnok olaszokkal. Cikkünkben hat videónyilatkozat látható/olvasható:


Köszönjük a helyszíni tudósításainkhoz nyújtott segítséget a dzsautónak


Nemzetközi felkészülési torna, Cuneo (Olaszország), 2. nap

Magyarország-Görögország 10:5 (3:3, 3:0, 2:0, 2:2)

Cuneo, v.: Colombo (olasz), Ortega (spanyol)
Magyarország: Vogel Soma, Angyal 1, Manhercz K. 1, Zalánki, Vámos 2, Mezei 1, Sedlmayer, Jansik Sz. 2, Erdélyi 2, Nagy Á., Pohl 1, Hárai. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás.
Görögország: Cerdevasz, Geniduniasz 1, Kakarisz 1, Kapocisz, Funtulisz 1, Prekasz, Gkiuvecisz, Argiropulosz 1, Murikisz, Kolomvosz, Gunasz, Vlahopulosz 1. Szövetségi kapitány: Teodorosz Vlahosz
Gól - emberelőnyből: 2/6, ill. 2/5
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Argiropulosz (a negyedik negyedben)

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek, nem sokkal a lefújás után:

"Összeszedett, jó védekezés volt itt ma és ennek nagyon örülök. Játszottunk olyan új taktikai elemet, amit nagyjából először próbáltunk ki meccsen és jól működött. Úgy éreztem, hogy az egész meccsen jól tudtuk uralni a játékot és ez mindenképpen pozitív. A görögöket legyőzni sosem könnyű."

Legközelebb vasárnap 12 órakor szállunk vízbe, az ellenfél a házigazda olasz válogatott. (Amúgy világbajnokok éppen.)


VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a stáb által készített, alapanyagul használt felvételt Märcz Tamásnak és Tóth Szabolcsnak.

1:0 - Manhercz Krisztián első gólja, ötméteres

2:0 - Mezei gólja

2:1 - Argiropulosz gólja

3:1 - Erdélyi első gólja, ötméteres

3:2 - Funtulisz gólja

3:3 - Geniduniasz gólja

4:3 - Jansik Szilárd első gólja

5:3 - Pohl gólja

6:3 - Angyal gólja

7:3 - Jansik Szilárd második gólja

8:3 - Erdélyi második gólja

9:3 - Vámos első gólja

9:4 - Vlahopulosz ötméteresgólja

9:5 - Kakarisz gólja

10:5 - Vámos második gólja



Märcz Tamás a vlv-nek

- Gratulálok Tamás! Egy újabb győzelem, nem is akármilyen csapat ellen. Arra kérlek foglald össze, hogy értékeled a meccset!

- Örülök, hogy magabiztosan sikerült legyőzni a görög válogatottat, akik azért az egyik leginkább összeszedett játékot szokták produkálni minden tornán. Szerintem jó ritmusban játszottunk, viszont megfelelő volt a kontroll is bizonyos helyzetekben. Viszonylag sok támadófaultot követtünk el és néhány támadásunk "elhullott", amit azért meg kell majd vizsgálnunk, hogy hogyan tudunk ebből előrelépni. A védekezés viszont nagyon jól zárt, sokszor és sok labdát szereztünk, elég sok blokk volt. A kapuban tegnap Viktor védett jól, ma Soma, ez, azt gondolom, hogy nagyon pozitív.

Lendületes volt a csapat. Kevés gólon tartottuk a görögöket, ami mindig jó, tehát ez egy újabb jó mérkőzés volt a szerintem, újabb hasznos mérkőzés volt az Európa-bajnokság felé vezető úton.

- Holnap az olaszok jönnek, hát ők nyilván itthon nyerni szeretnének. Mi a te célod? Mi az amit el szeretnél érni a holnapi meccsen?

- Különösen célom volt az utóbbi években is, hogy játsszunk itt bármilyen tornán valahogy felkészülési mérkőzést ellenük. Most végre összejött. Talán az egyik leghasznosabb edzőmérkőzést, illetve felkészülési mérkőzést lehet velük vívni. Nagyon kellemetlen ritmusban tudnak játszani, nagyon agresszívak és ez a felkészülés szempontjából nagyon-nagyon jó, hogy ezt így szokjuk és ez ellen kell játszanunk, majdnem azt mondom, hogy sokkal kellemetlenebb csapat nem nagyon jön szembe. Ráadásul, mint ahogy mondtad, itthon játszanak és biztos, hogy hatványozottan oda fogják rakni magukat. Mi meg játszunk egy újabb mérkőzést, amiből majd, amit kell, levonjuk a következtetéseket, hogy tanuljunk belőle. Természetesen, mint minden mérkőzésen, holnap is szeretnénk nyerni. Szeretnénk egy ugyanilyen, lendületes, jó játékot és szerintem biztos, hogy az is lesz, egy jó meccs. 

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Zalánki Gergő a vlv-nek

- Szép volt, Zalesz, gratulálok ehhez a meccshez! Elképesztően sima volt. Hogy láttad?

- Igen, sima volt, úgyhogy lehetett kicsit spórolni az energiával - amire nekem szükségem is volt, mert elég fáradtnak éreztem magamat. A tegnapi meccs kicsit többet kivett belőlem, mint amit vártam. Örülök, hogy ilyen sima lett, és a végén nem kellett beledögleni a vízbe, hogy nyerjünk, kicsit ki lehetett engedni. Holnap pedig az olaszokkal játszunk délben. 

- Mit vársz attól a meccstől?

- Az biztos keményebb lesz. Gondolom, az olaszok meg akarják nyerni itt a hazai közönség előtt, úgyhogy szerintem ők nagyon menni fognak, ezért szükség lesz minden tartalékra.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vogel Soma a vlv-nek

- Szervusz, Soma! Gratulálok a mai győzelemhez, a mai szereplésedhez. Milyen volt?

- Szervusztok! Egy nagyon jó mérkőzés volt, nagyon jól védekeztünk már az elejétől fogva. Zalánki Gergő remekül játszott, beletett mindent a meccsbe (Zalánki szemben áll Somával a videó készítése közben - a szerk.) Örülök, hogy lehetőséget kaptam és örülök, hogy ilyen jó lett a végeredmény. 

- Milyenek voltak a görögök?

- Ahogy hallottam, komoly edzésből jöttek és elég fáradtak, ez talán a játékukon is látszódott. Azért ismerjük őket, elég sokszor játszottunk már velük, de igazából ilyen játékosokkal mint Manhercz Krisztián és Zalánki Gergő jól tudtunk játszani, és végig tudtunk vezetni. 

- Itt egy egész stáb kíséri figyelemmel, hogy hogy adod az interjút, mindent elkövetnek, hogy ne sikerüljön. Soma, én meg is köszönöm neked. Elégedett voltál a mai teljesítményeddel? Jól védtél.

- Teljes mértékben nem, de most még lesz időnk az apróságokon javítani.

- Köszönöm. 

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Vámos Márton a vlv-nek

- Szervusz, Marci, gratulálok neked is a győzelemhez! A második gólodnál, mintha olyan dühből lőtted volna el. Dühös voltál valamiért vagy csak lazán így megy?

- Hát, ha el kell vállalni, akkor el kell vállalni. Nem voltam dühös semmiért, miért is lettem volna? Vezettünk négy góllal.

- Jó, a meccset értékeld, légy szíves!

- Magabiztos győzelmet arattunk egy foghíjas görög válogatott ellen. Három centerük játszott, néha bekkben, néha centerben, néha rossz kézen, néha kapáson, úgyhogy nem értettem nagyon a felállásukat, de gondolom pihentetett Vlahosz játékosokat.

- Holnap is egy magabiztos győzelem lesz?

- Remélem, de azért itthon játszanak az olaszok,és agresszív játékot játszanak. Ha nem nyerünk, akkor sincs semmi baj szerintem, még idény eleji a forma, edzésekből jövünk, és nem százszázalékosan játszunk, mert valaki mindig kimarad. Meglátjuk, de szerintem egy jó mérkőzést fogunk tudni játszani, és az eredmény háromesélyes.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Manhercz Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Manó! Gratulálok! Ez a torna eddig egész jól alakul. Két meccs két győzelem. A mairól pár szót légy szíves, de ha a tegnapira is kiakarsz térni, azt is szívesen veszem.

- A tegnapi mérkőzésről nem beszélnénk, azt már magunk mögött hagytuk és az amerikai csapattal nem fogunk találkozni az Európa-bajnokságon. A görögökről azt gondolom, hogy a világelitet képezik, ennek megfelelően 3:3 tehát döntetlen volt az első negyed vége, amiről azt gondolom, hogy a tegnapi meccsből is kiindulva, miután azt tűztük ki célul, hogy a védekezésünkön stabilabbá tegyük egy kicsit, utána a második, harmadik negyedben nem is kaptunk gólt. Ami egyrészt Vogel Soma védéseinek köszönhető, másrészt meg a védelem is nagyon jól működött és ez meg is adta onnantól fogva a mérkőzésnek az alaphangot. 8:3, 9:3 is volt talán és onnan 10:5-ös győzelem gyakorlatilag már csak egy könnyed befejezés volt. 

- Holnap az olaszok jönnek, az nehezebbnek tűnik így első látásra.

- Igen, meg hát velük találkoztunk nyáron a világbajnokságon, tehát van bennünk egy revansvágy is, azt gondolom. De tény az olasz csapat nemcsak azért mert tegnap megverte a görögöt, egy más játékerőt képvisel, mint az a két csapat amellyel tegnap és ma játszottunk.

- Az ilyen meccsek mennyire erősítik a csapatösszeszokást, a taktika megvalósítást, a hibák kiküszöbölését. Hogy látod? Két meccsen túl vagytok már azért.

- Ennél jobban nem tudjuk gyakorolni. Ugyanis téthelyzet, fontos mérkőzések, ráadásul nagyon jó csapatokkal. Tehát azt gondolom, mindenképpen fontos, hogy egyrészt ilyen mérkőzéseket is játsszunk, másrészt meg ne feltétlen egymás közötti gyakorlásokkal tudjunk fejlődni, hanem a többieket is megismerjük és mindeközben, ahogy te is említetted, mind a játékoskapcsolatok, mind a taktika tovább tud fejlődni.

- Holnap egy újabb alkalom. Köszi. Jó pihenést.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Nagy Ádám a vlv-nek

- Szervusz Ádi! Köszöntelek Cuneóban. Két meccsen vagytok túl és egyelőre elég jól sikerül neked, mind a két meccsnek tevékeny résztvevője, szereplője voltál. Arra kérlek, mond el az élményeidet, milyen volt ez a két meccs?

- Nagyon jó két meccs volt. Ugye, az amerikaiak, azt mondom, hogy egyelőre keményebb ellenfélnek bizonyultak, sokkal agresszívabban kezdtek, mint mi, elég nehezen tudtunk beszállni a meccsbe. De úgy gondolom, hogy aztán felvettük a kesztyűt és bedaráltuk őket. A a mai meccsen már alapból megvolt az agresszivitás, amit Tomi kért és sokkal határozottabban mentünk bele az első negyedtől kezdve. Úgy éreztem, hogy bedaráltuk a görögöket és nem bírták szuflával.

- Többet vártál tőlük?

- Igen, azt kell, hogy mondjam. Sokkal.

- Az egészről mi a véleményed? Az eddigiekről?

- Minden rendben, megyünk tovább, boldog vagyok.

- Sok sikert kívánok.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm szépen Ádi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Várható: valamikor a belátható jövőben: a mérkőzés góljai.


A nap másik meccsén:

USA-Olaszország 8:10 (5:4, 0:2, 1:3, 2:1)
G.: Cupido 2, Hooper, Stevenson, Hallock, Daube, Bowen, Ehrhardt, ill. Di Fulvio, Luongo 3-3, Di Somma, Fondelli, Velotto, Renzuto Iodice

Az olaszok megizzadtak, az utolsó negyedben, 8:9-nél az amerikaiak egyenlítési lehetőségénél kétszer is kontrával kapták vissza a labdát.


EZ TÖRTÉNT AZ ELSŐ NAPON (tudósítás, nyilatkozatok, gólok)

A torna utolsó napjának programja:

Január 5., vasárnap

10.30 USA-Görögország
12.00 Olaszország-Magyarország