FACEBOOK

Cuneo: USA-Magyarország 10:15

Cuneo: USA-Magyarország 10:15
hozzászólás, 2020.01.03.

Jó kis meccsen nagy gólkülönbségű győzelem az amerikaiak ellen a cuneói nemzetközi felkészülési torna első napján. Részletek, nyilatkozatok, a meccs góljai - folyamatosan, a helyszínről:


Köszönjük a helyszíni tudósításainkhoz nyújtott segítséget a dzsautónak


Nemzetközi felkészülési torna, Cuneo (Olaszország), 1. nap

USA-Magyarország 10:15 (3:1, 1:5, 5:4,1:5)
Cuneo, v.: Häntschel (német, (Colombo (olasz)
USA: Wolf, Hooper 1, Vavics, Obert, Hallock, Cupido, Daube 3, Williams, Bowen 4, Ramirez 1, J. Smith, Irving 1, Turner. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Magyarország: Nagy V., Angyal, Manhercz K. 4, Zalánki 3, Nagy Á., Mezei 1, Sedlmayer 2, Jansik Sz., Erdélyi 1, Varga Dénes 4, Pohl, Hárai, Vogel. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 7/18, ill. 7/13
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Ramirez és Jansik Sz. a harmadik negyedben, Pohl, Obert, Nagy Á. és J. Smith a negyedik negyedben 

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

MÄRCZ TAMÁS első értékelése a vlv-nek, röviddel a lefújás után:

- Nagyon keményen kezdtek az amerikaiak, utána szépen lassan felvettük a ritmusukat és úgy láttam, hogy inkább ők fáradtak el. Egyre jobban belejöttünk a játékba, ez egy nagyon jó ritmusú és hasznos mérkőzés volt.

 


VLV-VIDEÓK:

0:1 - Sedlmayer első gólja

1:1 - Hooper megúszásgólja

2:1 - Nagy Viktor-védés, majd Bowen első gólja

3:1 - Bowen második gólja

3:2 - Sedlmayer második gólja

4:2 - Ramirez gólja

4:3 - Varga Dénes első gólja

4:4 - Zalánki első gólja

4:5 - Varga Dénes második gólja

4:6 - Zalánki második gólja

5:6 - Irving gólja

5:7 - Varga Dénes harmadik gólja

5:8 - Varga Dénes negyedik gólja

6:8 - Bowen harmadik gólja

7:8 - Daube első gólja

7:9 - Mezei gólja

8:9 - Bowen negyedik gólja

9:9 - Daube második gólja, ötméteres

9:10 - Zalánki harmadik gólja

9:11 - Manhercz Krisztián első gólja, ötméteres

9:12 - Manhercz Krisztián második gólja

10:12 - Daube harmadik gólja

10:13 - Manhercz Krisztián harmadik gólja

10:14 - Manhercz Krisztián negyedik gólja, ötméteres

10:15 - Erdélyi gólja



Märcz Tamás a vlv-nek

- Jó estét, Tamás! Hát, egy nehéz napon vagytok túl megint. Az első idei meccset játszottátok, megnyertétek - hogy értékeled?

- Szia Sándor, üdvözlök minden nézőt, olvasót. Ahogy vártuk, egy kemény ütközet volt, nagyon pörögtek az amerikaiak, nekünk is estek, szerintem egyébként jobban meccsben voltak, mint mi, akik nagyon kemény munkából érkeztünk erre a tornára. Ennek ellenére aztán jól reagáltunk, tehát a második negyedben már jó reakciókat láttam a játékosoktól, mi is pörgősebbek voltunk, tudtunk reagálni az agresszív játékukra. Alkalmazkodtunk jobban a játékvezetőkhöz is szerintem.

Az eredmény alakulása viszont továbbra is rapszodikus volt, hiszen a harmadik negyedben ők domináltak, a negyedik negyedben pedig újra mi. Úgyhogy összességében elégedett vagyok, mert amiért jöttünk, hogy lejátsszunk egy meccset, amiben keressük a legjobb ritmusát a csapatnak..., a játékon természetesen még lehet javítani, voltak elkerülhető gólok, tudunk még javítani a támadásvezetésen is, de nem vagyok elégedetlen, azért ez egy jó mérkőzés volt, az amerikaiakat sosem könnyű legyőzni. 

- Megnéztétek utána a stábbal az olasz-görög meccset, arról hogy vélekedsz, illetve holnap a görögök jönnek, mit várhatunk attól a meccstől?

- Ugyan nyertek az olaszok és volt egy olyan időszak, amikor eléggé kinyílt a meccs és több góllal is vezettek, de azt lehetett látni, hogy a görögök egyrészt soha nem adják fel, borotvaélen táncolt, akár még vissza is jöhettek volna a mérkőzésbe, egész közel tudtak volna kerülni az olaszokhoz.

Kaptak a görögök elég sok lefordulásgólt az olaszoktól, amiért láttam, hogy nagyon fogja a fejét a görög szövetségi kapitány. Remélem, hogy mi is tudunk esetleg ilyeneket lőni, de azért az olaszok tényleg nagyon jól "utaztak", jó gyorsan játszottak.

A görög csapat nagyon masszív és egy-két fiatal, nagyon tehetséges játékossal egészült ki az utóbbi időben. Ugye, azt látjuk, hogy az utánpótlástornákon folyamatosan dominálnak a görögök, sorra nyerik az utánpótlás-világeseményeket férfi részen, úgyhogy komoly utánpótlásbázisuk van.

Nagyon sok az erős, nagy testű játékos náluk, úgyhogy egy komoly fizikai harc lesz szerintem, és hát, ott vannak azok a nagyon fineszes és jól lövő játékosaik, akik viszont a góllövésért felelősek. Úgyhogy azt gondolom, ez egy nehéz ütközet lesz. Nehezebben lehet őket legyőzni, mint az Egyesült Államokat.

Egy újabb jó meccset várok a csapttól, ez egy újabb próbatétel és egy újabb lépés afelé, hogy egyre jobban meccsbe lendüljünk. 

- Köszönöm szépen és jó pihenést!

- Köszönöm.



Nagy Viktor a vlv-nek

- Szervusz Viktor! Gratulálok az év első győzelméhez! Gratulálok a teljesítményedhez is. Kérlek értékeld ezt a meccset!

- Boldog új évet mindenkinek először is. Igazából ahhoz képest, hogy hol tartunk. tehát, hogy kemény edzésekből, kisebb megszakításokkal, ahhoz képest szerintem egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Voltak jó pillanatok is, voltak gyengébb pillanatok is. De ez teljesen benne van és lehet szemezgetni majd, hogy miken kell még javítani.

Nekem tetszett, megvolt az iram. Mindenki teljes bedobással játszott és nyertünk, viszonylag nagyobb gólkülönbséggel. Teljesen rendben volt ez a mérkőzés így az év első meccsének meg pláne.


- Köszönöm szépen. Gratulálok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Sedlmayer Tamás a vlv-nek

- Szervusz Tamás! Gratulálok neked is az első győzelemhez, amit a válogatott ebben az esztendőben elért. Egészen kemény meccs lett a végére belőle és az elején az amerikaiak két góllal is vezettek, ha jól emlékszem. Hogy értékeled? Milyen volt? Hogy tetszett?

- Szia Geyza! Üdvözlöm az olvasókat és nézőket 2020-ban is. Valóban, egy elég brusztos mérkőzés volt. Azért szerintem látszódott és ezt meg is említettük így magunk között, hogy lehet, hogy jobb állapotban van és lehet, hogy több meccset játszott az amerikai csapat és ne tántorítson vissza minket, hogy ha esetleg jönnek föl és végig fej-fej mellett haladunk vagy ahogy említetted, vezettek is az elején. Ez be is jött igazából. Higgadtak voltunk szerintem. Hátul nyilván ez a tíz kapott gól nagyon sok és én  biztos vagyok benne, hogy a jövőben ez kevesebb is lesz. Nyilván azért ez látszik abból is, hogy viszonylag hosszabb úszásokat csináltunk eddig és úgymond alapozásból jövünk. A támadásban a tizenöt gól szerintem ennek ellenére nagyon jó, úgyhogy összességében egy megfelelő első mérkőzés volt szerintem.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Jansik Szilárd a vlv-nek

 - Szervusz, Szilárd! Gratulálok a győzelemhez! Egy rövid értékelést szeretnék kérni a VLV számára. 

- Szervusz, Geyza! Köszönjük, igazából ez volt az első hivatalos mérkőzésünk, talán az orosz meccs óta. Azt gondolom, hogy nem volt rossz. Azért  látszik, az amerikaiak jobban formában vannak, legalábbis ezt beszéltük meg. Azért ők a szerbekkel edzőtáboroztak. Nem tudom, most ott voltak Görögországban, tehát ők azért sokkal több hivatalos, plusz barátságos mérkőzést is lejátszottak.

Azt gondolom, hogy ez így kezdésnek nem volt rossz, azért látszik, hogy távol van még a csúcsforma, de hát ennek még nem is kell itt lennie, mert még körülbelül 12 nap múlva van talán a spanyol meccs, amire kell úgy odaérkezzünk, hogy ott már oda kell tennünk nagyon keményen magunkat. Ez azért egy-két helyen látszott. Azt gondolom, hogy elég sok helyzetet még így is kihagytunk, hogy lőttünk tizenöt gólt. Azért az nem rossz, lőni tizenöt gólt. Talán a tíz egy kicsit sok a kapott, de azért az jó, hogy a második félidőt jobban bírtuk, mint ők. Pedig azért az amerikai válogatott híres arról, hogy jó fizikai állapotban van.

Azt gondolom, hogy így kezdésnek nem volt rossz. Megyünk tovább, holnap a görögök. Jó kis meccsek lesznek, most éppen megy az olasz-görög, kicsit belenézünk, de jó ez a nemzetközi torna, hogy aztán ne úgy menjünk oda az EB-re, hogy nincs bennünk hivatalos meccs. 

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Pohl Zoltán a vlv-nek

- Gratulálok, Zoli ehhez a győzelemhez! Egy kis értékelést kérlek fogalmazz meg nekünk.

- Köszönjük szépen. Ez volt az első meccs, első meccsnek nem volt rossz. Az amerikai fizikailag egy erős csapat. Úgy érzem, hogy ebben nem voltunk lemaradva, sőt, talán mi jobban állunk náluk. A játékelemekben azért voltak hibák elől is, hátul is. De azért vagyunk itt, hogy ezeket kijavítsuk és itt ezen a tornán is meccsről meccsre elől is és hátul is fejlődjünk, hogy mire odaérünk az EB-re, addigra jó legyen minden.

- Mi volt az, ami biztató volt szerinted ma?

- Semmiképpen nem a tíz kapott gól, azon javítanunk kell. Támadásban az pozitív, hogy tizenöt gólt tudtunk lőni. De a védekezés a fontos, úgyhogy azon javítanunk kell.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


A nap másik mérkőzésén:

Olaszország-Görögország 11:8 (5:4, 3:0, 2:3, 1:1)
G.: Di Fulvio 5, Figari 2, Luongo, Velotto, Echenique, Bodegas, ill. Geniduniasz 3, Gunasz 2, Kakarisz, Kapocisz, Funtulisz


A torna további programja:

Január 4., szombat

19.00 Magyarország-Görögország - vlv (szöveges élő)
20.30 Olaszország-USA

Január 5., vasárnap

10.30 USA-Görögország
12.00 Olaszország-Magyarország