FACEBOOK

Itt az olaszországi tornára utazó keret!

Itt az olaszországi tornára utazó keret!
hozzászólás, 2019.12.30.

Märcz Tamás szövetségi kapitány hétfőn este közölte a január 3-4-5-i olaszországi felkészülési tornára utazó 15 játékos névsorát. Keretszűkítés nincs, a most kimaradó Kardos Gergely és Német Toni is tovább készül. Részletek, beszámoló a napról, a cuneói torna programja:


A 17 tagú Eb-felkészülési keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A szövetségi kapitány az esti edzés után tartott megbeszélésen ismertette az utazók névsorát. Mindkét itthon maradó fiú továbbra is a bő keret tagja ők is készülnek, Kardos Gergely az Egerrel egy felkészülési tornán vesz részt, Német Toni a Ferencvárosba tér vissza. Märcz Tamás a teljes keretből, a cuneói tornáról való visszatérést követően jelöli ki a budapesti Eb-n szereplő 13 játékost.

A csapat egyébként nehéz napon van túl (erről is kérdeztük a szövetségi kapitány) a legközelebbi találkozó január másodikán, a repülőtéren lesz, úgyhogy a fiúk a hétfő esti edzésről távozóban kívántak boldog új esztendőt egymásnak.

VLV-VIDEÓ:


Märcz Tamás a vlv-nek - utazók Olaszországba

- Szervusz, Tomi! Egy újabb nehéz nap végén vagyunk, és hát, hírértékű bejelentés is van, mert szűkült a keret, ha jól tudom. Kérlek, mondd el, hogy alakul az Olaszországba utazó keret!

- Igazándiból azt mondanám, hogy ez nem keretszűkítés, hanem technikailag most 15 ember tud utazni Olaszországba, a tornára, annyi embert lehet játszatni majd ott. Úgyhogy most két játékos nem tud velünk utazni. Ez a két játékos Német Toni és Kardos Gergő. Egyeztettem mindkettőjük edzőjével. Dabrowski Norberttel: Kardos Gergő a hétvégén, amikor tornát játszunk, az Egerrel részt vesz egy tornán, így ő is formában marad. Német Toni három napra visszamegy a Ferencvároshoz, néhány Ferencváros-játékossal együtt fog készülni, úgyhogy a háttérben tartjuk őket és ők is bevethetők lesznek az elkövetkező időben.



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

A rendezvény hivatalos honlapja.


Az Eb facebook-oldala

Jegyárusítás: ezen az internetes platformon.

Tizenöt játékos megy Cuneóba, majd utána döntök arról, hogy melyik 13 játékos lesz majd az Eb-n részt vevő 13  az eddig együtt dolgozó 17-ből.

- Köszönöm az információt és akkor arra kérlek, hogy a napot meséld el. Hosszú nap volt, sok melóval. Mi történt?

- Igen, az utolsó napunk is erős volt. Volt egy nem hosszú, de szerintem nagyon tanulságos videóelemzésünk, összeülésünk még a Duna Arénában, délelőtt. Elemeztük azt az egymás közt játszott kétkaput, amit két nappal ezelőtt játszottunk, a hibákat, egy-két olyan játékszituációt, amiben javulhatunk. Utána volt egy újabb kétkapus edzés, ami hasonló módon zajlott, mint két napja. Négy negyedből állt, hosszabb megállások voltak köztük, mindig átbeszéltük a negyedek között azokat, amiket fontosnak tartottam. Úgyhogy nagyon jó iram volt ematt, nem voltak túl hosszúak a negyedek, viszont elég hosszúak voltak a szünetek, hogy az intenzitás megmaradjon a négy negyed alatt.

Most délután pedig tulajdonképpen az emberelőnyről, emberhátrányról szólt majdnem egy óra, ezt ugye, egy pici bemelegítés előzte meg, majd levezetés követte, a végén pedig elmondtam ezeket a technikai információkat a fiúknak az elkövetkező rövid időszakra vonatkozóan. 

- Akkor legközelebb a csapat a repülőtéren találkozik...

- Így van. Úgyhogy most ez az idei utolsó vlv-interjúnk. Neked is köszönöm a munkádat és köszönöm a vlv-olvasóknak, nézőknek, hogy követtek bennünket. Mindenkinek kívánok nagyon boldog új évet! Valóban, a csapat legközelebb január 2-án lesz együtt.

- Köszönöm szépen, boldog új évet!

- Köszönöm.


A délelőtti edzés után Erdélyi Balázst kértük a vlv kamerája elé. 

VLV-VIDEÓ:


Erdélyi Balázs a vlv-nek

- Szervusz, Balázs! Köszöntelek a Duna Arénában. Ismét túl vagytok egy kétkapun, egymással játszott a csapat két fele, arra kérlek, hogy egy kicsit tudósíts! Milyen volt ez a meccs? Ki vezetett, ki nyert? 

- Szia, geyza. Valóban, kétkapuztunk. Azt gondolom, hogy egy fokkal már jobb volt, mint az előzőek. Az eredményt nem tudom, azt hallottam, hogy döntetlen lett a vége, de örülök annak, hogy kezd összeállni a játékunk. Leginkább nyilván a védekezés az, amire most fókuszálunk, azt gyakoroljuk leginkább. Szerintem jó úton haladunk, pár nap múlva Olaszországban kiderül, hogy hogy állunk. 

- Ez a közeg, a Duna Aréna mennyire inspirál téged?

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


- Tetszik, tetszik. Játszottunk már itt, ugye, Világliga-meccseket két éve. Abszolút pozitív benyomást kelt bennem.

- Most már nagyon sok edzést tartottatok a felkészülés során. Hogyan értékeled, az íve milyen ennek, mennyire volt nehéz neked személy szerint?

- Nehéz erre válaszolni..., szomorú lenne, ha azt mondanám, hogy lefelé ível... :-) Azt gondolom, hogy tényleg jó úton járunk és kezd összeállni...

- Úgy értettem, hogy fizikai felkészülés, játék, taktika, az arányok nyilván változtak.

- Igen, azért a fizikai felkészülésen is volt hangsúly az elmúlt időben, most már ez egyre kevésbé lesz elmondható, ahogy közeledünk a meccsekhez. Még azért egy pici izomláz van mindenkiben, de szerintem ez nem is baj, ilyenkor ez még teljesen rendben van. Ahogy haladunk előre, most már inkább a pörgetésen lesz a hangsúly és fizikálisan teljesen jó állapotba fogunk kerülni.

- Ma este még van egy edzés és utána két nap pihenő. Én úgy gondolom, nem nagy kockázat azt mondani, hogy benne leszel az Olaszországba utazó csapatban, hiszen 17-en vagytok, három kapus, három center és 15-en utaznak. Így az a kérdésem, hogy az olasz úttól mit vársz? Az ellenfelek nagyon erősek, igazi erőfelmérő lesz. Hogy látod?

- Így van. Megmondom őszintén, régen, relatíve régen volt meccsünk, ehhez a sűrű versenynaptárhoz képest - van már vagy két hete. Várom már, hogy meccset játsszunk. Nyilván kellett ez a kis fizikai felkészülés is, de eljött az ideje annak, hogy megmérjük, hol tartunk az ellenfelekhez képest. Izgatott vagyok, tényleg várom a meccseket!

- Köszönöm szépen!


vlv-képek a délelőtti edzésről



FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu

Nemzetközi felkészülési torna, 2020. január 3-4-5., Cuneo (Olaszország)

A tornára mindegyik válogatott 15 játékost nevezhet, mecscenként 13 vízilabdázó szerepelhet ebből a keretből. Märcz Tamás december 30-án jelölteaz utazókat.

Január 3., péntek

19.00 USA-Magyarország
20.30 Olaszország-Görögország

Január 4., szombat

19.00 Görögország-Magyarország
20.30 USA-Olaszország

Január 5., vasárnap

10.30 Görögország-USA
12.00 Olaszország-Magyarország