FACEBOOK

Szombati erőpróba: újabb kemény kétkapu - egymás között

Szombati erőpróba: újabb kemény kétkapu - egymás között
hozzászólás, 2019.12.28.

Ismét önmagukkal kétkapuztak a januári Eb-re készülő válogatott-jelöltek. Helyszíni vlv-riport:



A budapesti Európa-bajnokságnak a Duna Aréna ad otthont, a tervek szerint egy időben 5-6 ezer ember szurkolhat majd a meccseken.

A rendezvény hivatalos honlapja.


Az Eb facebook-oldala

Jegyárusítás: ezen az internetes platformon.


A 17 tagú Eb-felkészülési keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A szombati edzésnap lényegi eleme az egymás között vívott négy negyedes játék volt. Ahogy a korábbi hasonló meccsen, most is nagyon odatette magát mindenki, hiszen a kétkapuról a stáb videófelvételt is készített. Ez nyilván elemzés tárgyát képezi majd, s a konklúziók levonása nemcsak a csapat fejlődését segíti, hanem szempontokkal szolgál a szövetségi kapitánynak, hogy a "még függőben lévő" posztokat illetően kinek a javára döntsön.

A meccset órával, Kun György játékvezetése mellett játszották. (A szombati munka alól a gyengélkedő Vogel Soma felmentést kapott.)

A bemelegítés alatt az éppen Varga Dénest gyúró Eszlári Gergelyt kértük villáminterjúra munkájáról, a meccs után pedig Angyal Dánielt invitáltuk a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓK:


Eszlári Gergely a vlv-nek

- Eszlári Gergő! Szervusz, Gergő...

- Szervusz...

- Abban maradtunk, hogy beszélgetünk itt egy kicsit. Munka közben vagy, remélem, hogy nem zavarja Dumit, hogy közben itt egy kis interjút csinálunk. Gergő, meséld el, hogy milyen a gyúró hétköznapja, hogy megy a munka!

- A hétköznapjaim úgy néznek ki, hogy... most itt vagyunk edzésen, 11 után, csináljuk a bemelegítést. Edzés közben megy az italkeverés, a "varázsital-keverés", edzés után ebéd, aztán meló, pár órára jönnek a srácok hozzám regenerálódni, frissülni, ha valamilyen sérülés van, akkor azt kezelni.

- Ilyenkor hány játékost gyúrsz le?

- Délután kettőt-hármat. A múlt héten közösen, egy hotelben laktunk, akkor esténként még hárman-négyen jöttek. 

- Pipi kétszer is! (Varga Dénes közbeszólása. Pipi - Kardos Gergely - a szerk.)

- Ilyenkor azért többen jönnek, mint amikor nem lakunk együtt.

- Mindenki ugyanazt a kiszolgálást kapja vagy vannak speciális izomcsoportok játékosonként?

- Nem kapja mindenki ugyanazt, mert nyilván nem mindenkinek egyforma az izomállapota, van, akinél sérülést kell kezelni, van, akit csak frissíteni kell, van, akinél a terhelés által okozott stresszt kell feloldani. Mindig igyekszem célzottan, az adott személy izmaihoz igazodva dolgozni. 

- Ez most egy frissítés vagy igyekszel gyógyítani is közben?

- A válasz: mindkettő (Varga Dénes szavai).

- Melyik játékosunk a legerősebb fizikailag, az izomzat szempontjából?

- Nem is azt mondanám, hogy ki a legerősebb, hanem hogy ki az, akivel többet kell dolgozni, mert picit kötöttebbek az izmai. A jelenlegi keretből Angyal Danit említhetem, akinek elég erőteljes az izomzata, vele kicsit többet kell dolgozni. 

- Érthető, több izom, több munka...

(Közben Vámos Marci megjelenik a videóinterjú helyszínén és érdeklődve figyeli a párbeszédet.)

- Természetesen Vámos Marci meg nagyon izmos. Nagyon izmos IS... :-)

- Vámos Marciról tudjuk, igen. Ki az, aki a legtöbbet jelentkezik gyúrásra?

- Meg is érkezett (Hárai Balázs közeledik), Balázs is szeret. Aránylag rendszeresen jelentkezik, ha teheti, minden nap. :-)

Azt gondolom, hogy aránylag mindenki rendszeresen eljár, de nem viszik túlzásba, tényleg mindig akkor jönnek, amikor szükségük van frissítésre vagy regenerációra.

- Mesélj erről a csodaszerről! (Varga Dénes mutatja a flakont.)

- Picit vicceltem amikor azt mondtam, hogy a fodormentás krémem alapanyagát én magam préselem otthon, igazából ezt nem én csinálom, viszont van saját orbáncfűolajam, amit valóban én csinálok. Az az idegbecsípődésekre, izomlazításra nagyon jó.

- Használtad már a játékosoknál?

- Persze. Ez teljesen természetes anyag. Szépen leszedem az orbáncfüvet, beteszem olajba négy hétig ázni, ez alatt kijön belőle az összes illóanyag és ezzel kezelek, főleg otthon, a magánpraxisomban. 

- Hát, Gergő, jó munkát kívánok, úgy látom, lesz...

- Köszönöm szépen, lesz...


vlv-képek


Angyal Dániel a vlv-nek

- Szervusz, Dani! Köszöntelek a vlv kamerája előtt. Egy nagyon kemény edzőmeccsen vagytok túl, az ellenfél erős volt, mivel a csapat két részre oszlott és egymással játszott... De komolyan, bíróval, órákkal. Arra kérlek, hogy először ezt foglald össze, mi zajlott le, milyen volt a meccs, hogy alakult, ki nyert...

- Igen, ahogy mondtad, egy rendes kétkapus edzésen vagyunk túl, bíróval, órával. Nem tudom, hogy ki nyert, nem számoltam az eredményt, de egy jó kis pörgős kétkapu volt. Azért ez a harmadik edzésünk, elég intenzív edzéseken vagyunk túl, érezni lehetett, hogy a végére kicsit elfáradtunk, de jó gyakorlás volt szerintem.

- Ilyenkor, ugye, meccs előtt van egy kis eligazítás. Elmondta Tomi, hogy mit kér tőletek, mit kell gyakorolni, mire törekedjetek? Mondasz ebből egyet, hogy mi volt az, amit feladatként meghatározott?

- Abszolút. Most a védekezést gyakoroltuk, tegnap is és ma is, erre koncentráltunk leginkább. De a fórokat is, karácsony előtt már a fórokat is átvettük, úgyhogy ezek mind vissza kell, hogy köszönjenek egy ilyen edzésen.

- Ilyenkor rátok bízza vagy megmondja, hogy mindenképpen legyenek bizonyos figurák, "egyes", "hármas"?

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


- Nem, azért van egy kis szabadságunk, persze. Nagyjából keretbe foglalja, hogy mit szeretne látni, mi meg próbáljuk azt megcsinálni.

- Na és akkor ez jól sikerült?

- Ezt tőle kell megkérdezni. Elfáradtunk - az edzésnek ez a célja és ezt teljesítettük. :-)

- Most már elég sok edzést tartottatok, mióta elkezdődött a felkészülés, hogy látod a helyzetet, milyen a csapat, mennyit tudtatok fejlődni?

- Nehéz még megmondani, hogy hol tartunk. Egyelőre még a fizikális felkészülés dominál, mellette persze a taktikai elemek is. Talán a jövő heti olaszországi tornán, erős ellenfelekkel szemben már jobban lehet majd látni, hogy hol tartunk.

- Érdekes a helyzet, mert 17 tagú a keret, lesz egy szűkítés 15-re, aztán 13-an vehetnek részt az Eb-n. Hogy látod a helyzetedet személy szerint te?

- Van azért az én posztomon is konkurencia, szeretnék a csapatba  kerülni, ezért megteszek mindent. 

- És jól megy?

- Ezt szintén Tomitól kell megkérdezni, de én azt gondolom, hogy igen.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm.


FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu

Nemzetközi felkészülési torna, 2020. január 3-4-5., Cuneo (Olaszország)

A tornára mindegyik válogatott 15 játékost nevezhet, mecscenként 13 vízilabdázó szerepelhet ebből a keretből. Märcz Tamás december 30-án jelölö ki az utazókat.

Január 3., péntek

19.00 USA-Magyarország
20.30 Olaszország-Görögország

Január 4., szombat

19.00 Görögország-Magyarország
20.30 USA-Olaszország

Január 5., vasárnap

10.30 Görögország-USA
12.00 Olaszország-Magyarország