FACEBOOK

Az elismerés légkörében

Az elismerés légkörében
hozzászólás, 2007.03.06.

Kemény Dénesnek gyakran adatik meg az a lehetőség, hogy a csapatot képviselje, vagy éppen a maga dicsőségére vegyen át elismerést olyan rendezvényeken, ahol a valódi teljesítményt díjazzák. Megpróbáljuk elkerülni a közhelyek használatát, de mégiscsak megkérdezzük a kapitányt: mi jelenti számára az igazi elismerést, mikor érzi azt, hogy munkája eredményes, sőt, dicsőséget hozó volt.

Elsősorban úgy gondolom, minden elismerésnél többet ér, amikor a csapat előtt a szakmai és emberi tekintélyemet a játékosok tekintetéből érzem. Amikor rájuk nézek, és azt látom, hogy ők fölnéznek rám azért, amit csinálok a csapattal, velük, amikor kikérik a véleményemet privát problémákban, ez szerintem mindennél többet ér.

 

De azért ettől függetlenül igazából a legnagyobb elismerések azok a mérkőzés végét jelző dudaszók, amelyek a nagy győzelmeink döntőjének a végén hangzanak el. És persze az is ugyanez a szint, amikor észreveszik az emberek azt, amit csinálunk. Legyen az egy miniszterelnök, aki jelöl a köztársasági elnöknek egy állami kitüntetésre, legyen az egy kuratórium, amely odaítéli a Prima Primissima Díjat, vagy legyen az egy nagymama, aki a benzinkútnál kér az unokájának egy autogramot. És lehet, a nagymamával kellett volna kezdjem.

 

Tényleg napi szinten van olyan élményem, hogy az emberek köszönnek, rám mosolyognak. Bevásárlóközpontba igazából nem szeretek bemenni egyedül, mert abban a pillanatban, hogy egyedül vagyok, bátrabbak és gyakrabban megállítanak, ha viszont van velem valaki, akivel beszélgetek, akkor esetleg csak odabiccentenek. Ugyanúgy érzékelem, hogy észrevettek, látom a mosolyukat, amivel jelzik, hogy csak azért nem jönnek oda, és nem mondják azt: „Isten áldja meg, sok örömet okozott!”, (mert egyébként ezt szokták mondani), mert látják, hogy most zavarnának, hiszen mondjuk beszélgetek éppen a fiammal.

 

Úgy gondolom, ide jutott ennek a csapatnak a népszerűsége, az iránta tanúsított szeretetteljesség. Az emberek engem is odasorolnak valamilyen módon a játékosok közé, velem is azonosítják a csapatot, amelyet ez a légkör vesz körül immár több mint tíz éve.

Címkék:
Kemény Dénes