FACEBOOK

Megmérkőzött magával a válogatott

Megmérkőzött magával a válogatott
hozzászólás, 2019.12.21.

Újabb edzésekkel folytatódott az Eb-felkészülés a Duna Arénában. Este igazi meccset játszottak a fiúk - egymással. Edzésriport Märcz Tamás napösszefoglalójával és Manhercz Krisztián videónyilatkozatával, sok fotóval:

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


A keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


A pénteki, későn zárult nap folytatásaként néhányan jóval a reggeli edzésidő előtt érkeztek a Duna Arénába és folytatták a lábtengó-bajnokságot. Őrület!

Aztán visszatértek igazi szakmájukhoz és teljesítették a stáb által megtervezett napi edzésmunkát. 


FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu

Este már vizsgaszituációval is szembe kellett nézniük, hiszen a programban kétkapu szerepelt, rendes kis meccs, nagyjából négyszer hat perces negyedekel, órákkal, bíróval, sőt, a jelenlegi legjobb magyar bíróval, Kun Györggyel.

Azért neveztem ezt a helyzetet vizsgaszituációnak, mert a január 3-4-5-i olaszországi tornára már csak 15 játékos utazik, onnan hazatérve pedig döntenie kell a szövetségi kapitánynak arról, hogy melyik 13 játékost nevezi a jelenleg még 17 tagú keretből az Európa-bajnokságra. Minden edzés bizonyítási lehetőség, de amikor egymás ellen kell játszani, s az egyik stábtag a lelátón szerényen meghúzódva videóra veszi a meccset..., nos, az azt jelenti, hogy a kétkapunak tétje van...

Manhercz Krisztiánt a délelőtti edzés után kértük a vlv kamerája elé, este pedig Märcz Tamás a megszokott módon összefoglalta a nap történéseit.

VLV-VIDEÓK:


Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Servusz, Manó! Köszöntelek a válogatott délelőtti edzése után. Érdeklődöm, hogy hogy telnek a napok...

- Üdvözlöm a vlv olvasóit. Kemény napokon vagyunk túl, ugye, mindenki meccsekből érkezett, elég kemény ősz után vagyunk, és hát, nincs is sok idő felkészülni erre az Európa-bajnokságra, karácsonnyal, szilveszterrel együtt három hét összesen. Minden egyes percet ki kell használnunk, amit csak tudunk, azt gondolom, mind a játékosok, mind a stáb mindent megtesz ennek érdekében.

- Az itteni munka - most már azért néhány edzésen túl vagytok - olyan, mint amilyen szokott lenni vagy van valami más, különleges, talán a környezet vagy bármi, ami említésre méltó?

- Nem gondolom, hogy különösebb dolgok lennének, a hangulat..., arra nincs panasz most sem, az mindig jó szokott lenni. Inkább azt mondom, hogy elszántságot érzek, tudja mindenki, hogy ennek az Európa-bajnokságnak azért súlya van.

- Úgy jöttetek ide sokan, az élcsapatokból, hogy gyakorlatilag nem nagyon volt pihenőtök. Mégis azt kérdezem, hogy nem hiányzik-e a meccs? Olyan ritmusban voltatok, hogy háromnaponta nagyon fontos meccset játszottatok, és ez most úgy eltűnt, alapozásszerű munka van. Nem hiányzik a játék?

- Azt gondolom, hogy ha nem is az Európa-bajnokság elejére,de hogyha január közepére-végére akarunk csúcsformát időzíteni, akkor nem szabad "belelaposodnunk" ebbe a két három naponta mérkőzés helyzetbe. Nyilván vannak taktikai elemek, a játékot gyakorolni kell, hiszen abból nem szabad kiesni, de jó, hogy egy kicsit megálltunk, egy kicsit monotonitás volt most az elmúlt egy-két-három napban, de utána újra el kell kezdeni, ahogy te is mondtad, a játékot és inkább a formaidőzítésre kell hangolni. 

- Kaptok három napot karácsony idején, egész megdöbbentő! Te hogy töltöd?

- Természetesen a családdal leszek én is, mint mindenki, és a pihenésé lesz a fő szerep.

- Köszönöm szépen, kellemes ünnpeket, ha nem találkozunk.


vlv-képek a délelőtti edzésről



Märcz Tamás a vlv-nek

- Jó estét, Tamás! Ennek a napnak is vége...Kérlek, fogald össze, hogy ma mi volt a program, hogy vagy megelégedve a fiúkkal?

- Ma este egyébként éppen megdicsértem a fiúkat, nagyon jól dolgoznak. Az elmúlt napok nagyon jó minőségű munkával teltek, tényleg mindenki százszázalékosan odateszi magát. 

Délelőtt folytattuk azt, amit szoktunk. Volt egy nem túl hosszú úszóedzés, 35-42 perc volt az egész.

- Nekik legyen mondva...

- Nem volt olyan sok, volt benne pihenő is, jó minőségben teljesítették. Foglalkoztunk délelőtt a támadásvezetéssel, majd folytattuk az emberelőnyös helyzetek gyakorlását. Délután már látszott, hogy azért fáradnak az izmok, úgyhogy egy hosszabb streching volt, amit azért megelőzött néhány hasizomgyakorlat, mert azokat nagyon szeretik a fiúk.

- Hogy legyen egy kis örömük is...

- Így van. Zala Gyurival dolgoztak fél óra-40 percet. Zajlik folyamatosan a lábtengó-bajnokság is bár úgy látom, most este már nem folytatják, úgy látszik, elfáradtak...

Most este kétkapuztunk. Az egyik játékos kisebb húzódása miatt csak egy cserénk volt a szokásos kettőhöz képest. Hosszabb megállások voltak kétkapuzás közben, próbáltuk az adott létszám miatt inkább időnként megállva,de jó iramot diktálva kicsit azt szimulálva, mintha ez egy normális meccs lenne, amikor ki, be járnak a játékosok a kispad és a medence között. Gyakoroltunk többféle játékelemet, amiket az elmúlt időszakban is próbáltunk edzéseken, illetve próbáltunk olyan taktikai megoldásokat védekezésben is váltogatni, amik a tárházunkat alkotják.

Nagyon jó, dinamikus kétkapu volt, 35-40 percet játszottunk-

- Ilyenkor, amikor nyilván taktikai elemeket gyakoroltatsz a fiúkkal, fél szemmel azt is figyeled, hogy a "kétséges posztokat illetően" ki az, aki jobb?

- Persze, azért nézem, hogy hogyan oldják meg a feladatokat. Nem is az a legfontosabb, számomra a legfontosabb, hogy valaki két kapufás gólokat lőjön, hanem az, hogy miként mozog azokban a játékhelyzetekben, amiket szeretnék viszont látni, hogyan működnek a játékoskapcsolatok. Persze, az egyéni teljesítmény is sokat számít, hiszen az egyéni képességek határozzák meg, hogy bizonyos játékhelyzetekben ki hogyan dönt, milyen megoldást választ, éppen passzol vagy lő, hogyan szolgálja ki a társait.

Úgyhogy persze, mindenen rajta vagyunk, kamerára vesszük ezeket az "együttléteket", edzéseket és azért elemezgetjük majd még a következő napokban.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!


vlv-fotók az esti kétkapuról