FACEBOOK

Doppingvizsgálat kipipálva - edzésnap, különlegességekkel

Doppingvizsgálat kipipálva - edzésnap, különlegességekkel
hozzászólás, 2019.12.19.

Folytatódott a válogatott edzőtáborozása, s a szakmai munka mellett a fiúk csütörtökön "más kötelezettségnek" is eleget tettek. 

FELHÍVÁS

A vlv munkatársa elkíséri az Eb-felkészülés utolsó állomására, az olaszországi nemzetközi felkészülési tornára a magyar csapatot.

A torna január 3-4-5-én lesz Cuneo városában, az ellenfelek: USA, Görögország, Olaszország.

Az út nem olcsó, kérjük, ha ottani tudósításaink elkészítéséhez valaki (természetesen elsősorban cég, vállalkozás) hozzá tud járulni, jelentkezzen.

A támogatást reklámmal, a helyszíni tudósítások szponzorációs jellegű tálalásával tudjuk megszolgálni.

info_kukac_vlv_pont_hu


Este fél tízkor még mindenki a medencében volt, reggel 8-kor pedig a csapat sok tagja már az ideiglenes harmadiik otthonban (hiszen a második otthonuk most a szálloda, ahova beköltöztek), a Duna Arénában kezdte az új napot. De erről bővebbet Märcz Tamás alábbi videójából tudhat meg az olvasó.

A délelőtti vizes edzés előtt a női válogatott gyakorolt a medencében. Szokatlan helyzet volt ez, a fiúk a parton bemelegítettek, fél szemmel nézve a lányok edzését, a két csapat stábtagjai pedig "összevissza" köszönthették egymást, hiszen sokakak van közös szál a múltjukban, együtt játszottak vagy dolgoztak.

Az év vízilabdázója cím bejelentése óta most találkozott először a két győztes, Keszthelyi-Nagy Rita és Varga Dénes. Természetesen gratuláltak egymásnak, majd a parton beszélgetni kezdtek, ezt az alkalmat ragadtuk meg, hogy közös fotóra kérjük őket.

A keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC),  Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.



vlv-fotók a délelőtti edzésről


VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Egy újabb nap a felkészülés, az öszetartás során. Volt itt egy nem megszokott esemény is, kérlek, számolj be arról, hogy mi volt ez a doppingvizsgálat.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

Canon Webáruház


- Ha most felnézek az órára, délután két óra van, de volt olyan játékos, aki reggel nyolckor kezdett itt, 
Tulajdonképpen a saját szervezésünk alapján reggel 8-tól egészen az edzés kezdetéig, 11 óráig doppingvizsgálaton estek át a játékosok, mindenki, az egyébként kötelező vizsgálaton. Most mi kértük, hogy letudjuk az esedékes doppingteszteket, amiket a Magyar Olimpiai Bizottság is meghatározott, hogy erre az évre kötelező a játékosok számára, hogy a következő olimpián részt vehessenek.

- Mivel járt ez a vizsgálat, mennyi időt vett igénybe egyenként?

- Örülnék, ha mindig ilyen zökkenőmentesen, szervezetten folyna a doppingvizsgálat, mint ahogy ma sikerült ezt megoldani. Durván húsz perc alatt végzett minden játékosunk, két hivatalos stáb, csoport is kint volt, hogy egyszerre több fiút is meg tudjanak vizsgálni, úgyhogy olyan három-három és fél óra alatt végezni tudtak az összes játékossal, ami azért nagyon jó. Nem csúszott az edzés, nem az edzésből kellett kiemelni játékosokat, mint ahogy ez többször előfordult korábban, amikor úgy jelentek meg doppingellenőrök, hogy arról előre nem tudtunk. Mi most magunknak könnyítettük meg a helyzetet, beépítve ezeket a vizsgálatokat az edzés elé, hogy a játékosok túleshessenek a kötelező procedúrán. Így viszont azt a két-két és fél órát, amit utána a vízben dolgoztunk, minden zavar nélkül tudtuk teljesíteni.

- Ilyenkor, egy ilyen vizsgálat után közölnek veletek bármit? Mondanak eredményt vagy csak akkor tudtok meg valamit, ha valakinél nem stimmel a dolog?

- Általában akkor szoktak jelentkezni, ha valami nem stimmel, úgyhogy nem nagyon volt erre precedens.

- Mi volt most az edzésen?

- Körülbelül azt folytattuk, amit az elmúlt napokban a délelőtti edzéseken is csináltunk. Volt egy úszóedzés, körülbelül 35-40 percen keresztül, majd folytattuk az egyéni képzéseket, továbbá labdatechnikai és más technikai elemek voltak terítéken és az edzést úgy fejeztük be, hogy emberelőnyös-emberhátrányos szituációkat gyakoroltak a játékosok több mint 20 percen keresztül. Elég hosszú délelőtt volt, de szerintem nagyon hasznos, jól sikerült.

- Köszönöm szépen, további jó munkát.



Kardos Gergely a vlv-nek

- Servusz, Pipi! Itt vagyunk a Duna Arénában, a válogatott összetartásának helyszínén. Először is: meghívást kaptál ebbe a keretbe, ami gondolom, hogy nagy dolog. Mit szóltál?

- Így van. Szia geyza, üdvözlöm az olvasókat. Hát, nagyon örültem, mivel számomra ez egy teljesen új idény - olyan szempontból, hogy Egerben első számú kapusként tudok védeni, sokkal nagyobb szerep jut nekem így. Igen, nagyon örültem annak, hogy behívót kaptam, próbálom minden edzésen bizonyítani, hogy miért is kaptam ezt a behívót, illetve..., nagy célom az, hogy ott lehesek az Európa-bajnokságon.

- Ha már utaltál az Egerre, mekkora változás ez? "Bevált", hogy első számú kapus vagy? A terveidnek megfelelően alakítja az életedet?

- Igen, abszolút bevált, hál' Istennek, a számításaimat eddig megtaláltam Egerben.

- Jó, hát akkor beszéljünk az itteni napokról. Sok idő még nem telt el, de volt néhány edzés, kemény is, laza is. Hogy érzed itt magad, milyen volt eddig?

- Igen. Elég kemények az edzések, de hát, ez a válogatott... Sokat gyakorlunk, sok helyzetgyakorlat van, szépen, lépésről lépésre megyünk előre.

- Három kapus van a keretben. Ahogy itt néztem, a három kapus nagyjából egyforma beosztásban van, van egy forgás, mindenkire sor kerül a kétkapunál is, az emberelőny-emberhátrány-gyakorlásoknál is. Ezt te hogy éled meg, amikor te kerülsz sorra, mit érzel?

- Abszolút a bizonyítási vágy van bennem, az, hogy minél jobban védjek. És a cél az, hogy jobban védjek, mint a másik két kapus, nyilván... Ez egy abszolút normális versenyhelyzet.

- Pipi, sok sikert kívánok, jó munkát.