FACEBOOK

U20-as vb: Magyarország-Kanada 17:7

U20-as vb: Magyarország-Kanada 17:7
hozzászólás, 2019.12.16.

A Kanada elleni magabiztos győzelemmel zártuk a csoportkört a kuvaiti U20-as vb-n. Második helyezettként játszanunk kell a legjobb nyolc közé jutásért, méghozzá Montenegróval. Ez a meccs kedden, magyar idő szerint 14.10-kor lesz. A kanadaiak elleni győzelemről szóló alábbi cikkünkben Kemény Kristóf, Fekete Gergő, Baksa Benedek és Aranyi Máté nyilatkozata.


U20-as vb, Kuvait

Csoportkör, utolsó játéknap


Magyarország-Kanada 17:7 (3:1, 3:3, 6:1, 5:2)
G.: Bóbis B. 4, Fekete 3, Baksa B., Dala D., Vigvári Vince, Aranyi 2-2, Magyar M., Szeghalmi, ill. Cote, Gloade, D'Souza 2-2, Gyerkovics

A magyar válogatott ezzel csoportjának második helyén végzett. Kedden 14.10-kor Montenegró lesz az ellenfelünk a negyeddöntőbe jutásért.

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Gyerkovics gólja

1:1 - Bóbis első gólja

2:1 - Magyar Márton gólja

3:1 - Vigvári Vince első gólja

4:1 - Vigvári Vince második gólja, ötméteres

5:1 - Szeghalmi gólja

5:2 - Cote első gólja

6:2 - Bóbis második gólja

6:3 - Gloade első gólja

6:4 - Cote második gólja

7:4 - Baksa Benedek első gólja

8:4 - Fekete Gergő első gólja, ötméteres

9:4 - Dala Döme első gólja

10:4 - Bóbis harmadik gólja

11:4 -Baksa Benedek második gólja

12:4 - Fekete Gergő második gólja

13:4 - Bóbis negyedik gólja, ötméteres

13:5 - Gloade második gólja

13:6 - D'Souza első gólja

13:7 - D'Souza második gólja

14:7 - Aranyi első gólja

15:7 - Fekete Gergő harmadik gólja

16:7 - Aranyi második gólja

17:7 - Dala Döme második gólja


KEMÉNY KRISTÓF szövetségi vezetőedző a vlv-nek:

- Talán ma játszottunk a legjobban a világbajnokságon, bár a spanyolok ellen is biztató volt a játék, csak volt pár hiba, továbbá az ellenfél kapusteljesítménye megakadályozta a győzelmet.

Az Egyiptom elleni meccstől kezdve egy építkezési folyamat jellemzi a csapatot, mindenki azon dolgozik, hogy saját maga egyénileg és a csapat együtt jobb legyen, mind lelkileg, mind mentalitásban, mint a teljesítmény szempontjából tovább épüljön és ezt a fejlődési folyamatot már észre lehet venni. Ez azért is volt jó, mert a mai mérkőzésen tényleg végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt tudtunk produkálni, márpedig ez a meccs "előszobája" volt a keddi nyolcaddöntőnek, amelyen már százszázalékosnak kell, hogy legyünk. Ma már megteremtettük azokat a dolgokat, amik lehetővé teszik, hogy holnap százszázalékosan tudjuk vízilabdázni, ami, ugye, elengedhetetlen.

Nyilván lehetett volna könnyebb nyolcaddöntőnk is, de kár ezen siránkozni. Úgy gondolom, hogy Montenegró egy jó csapat, de mi is jó csapat vagyunk és minden esélyünk megvan arra, hogy megverjük Montenegrót.


FEKETE GERGŐ csapatkapitány a vlv-nek:

- Ma az eddigi legjobb mérkőzésünket játszottuk, nagyon jó, brusztos meccset küzdöttünk végig Kanadával. Előtte megbeszéltük, hogy mindent beleadunk, ezzel is készülve a Montenegró elleni keddi mérkőzésre, ami az egyik legfontosabb meccsünk lesz.

Úgy gondolom, hogy mindenki maximálisan próbálta végrehajtani az edzői utasításokat és szerintem ez nagyrészt sikerült is. Bizakodóan várom a holnapi mérkőzést.

- Kell tartanunk Montenegrótól? Mennyire ismeritek őket?

- Eddig három meccset játszottunk velük, kettőt megnyertünk, egyet elvesztettünk. Úgy gondolom, mindenképpen kemény, izgalmas mérkőzés lesz.

- Köszönöm szépen!


BAKSA BENEDEK a vlv-nek:

- Úgy érzem, a mai meccsen kellően kijött a két csapat közötti különbség, ha kicsit nyugodtabbak vagyunk vagy minimálisan jobban odafigyelünk, akár nagyobb is lehetett volna, de a győzelem az győzelem.

Azt érzem a csapaton, hogy egyre jobban megtaláljuk a helyünket itt a világbajnokságon, jól játszunk, egységesen és eredményesen, a védekezésünk pedig eddig pazarul működik (lekopogom, remélem, így is marad!). Holnap pedig megkezdődik az igazi világbajnokság, a ki-ki meccsek sorozata. Itt már az fog dönteni, hogy ki akarja jobban, ki nyugodtabb, kinek tisztább a feje, kik játszanak csapatként és legfőképpen: kinek van helyén a szíve.

Készültünk Montenegróra sokat, tudjuk, mit játszanak, miben jók, mire kell figyelnünk. Köszönjük az eddigi szurkolást - most a csapat nevében is beszélek - érezzük itt is a magyar emberek figyelmét és ez nagyon sokat segít nekünk. Ezért is küzdünk, hogy örömöt okozzunk!


ARANYI MÁTÉ a vlv-nek:

- Egy erős kanadai válogatott ellen nyertünk, oylan csapat ellen, amely megverte az oroszokat is. Készültünk a meccseikből, illetve az edzők kiemelték, hogy a centerjátékot erőltetik, amit sikerült is megoldanunk az egész mérkőzés alatt.

Jól kezdtünk, kevés hibával és csapatként játszottunk. A meccs a harmadik negyedben nyílt szét, amit 6:0-ra megnyertünk.

- Milyenek a montenegrói védők? Mire számítasz ellenük?

- Ahogy egyre erősebb csapatokkal játszunk, úgy jönnek az egyre nagyobb és technikásabb védők. Ilyenek a montenegróiak is. Mindenesetre jó gyorsak is, a lefordulásra kell odafigyelnünk.

- Köszönöm szépen!



A csoportok végeredménye:

A csoport


1. Szerbia 8,
2. Horvátország 6,
3. Japán 4,
4. Kína 2,
5. Dél-Afrika 0 pont

B csoport

1. Spanyolország 8,
2. Magyarország 6,
3. Kanada 4,
4. Oroszország 2,
5. Egyiptom 0 pont

C csoport

1. Olaszország 7,
2. USA 6,
3. Montenegró 5
4. Irán 2,
5. Kuvait 0 pont

D csoport

1. Görögország 8,
2. Ausztrália 6,
3. Új-Zéland 4,
4. Brazília 2, 
5. Üzbegisztán 0 pont

A keddi nyolcaddöntők programja (időpontok magyar idő szerint):

7.30 Kína (A4)-Üzgebisztán (D5)
8.50 Oroszország (B4)-Kuvait (C5)
10.10 Dél-Afrika (A5)-Brazília (D4)
11.30 Egyiptom (B5)-Irán (C4) 
12.50 Horvátország (A2)-Új-Zéland (D3) 
14.10 Magyarország (B2)-Montenegró (C3)
15.30 Japán (A3)-Ausztrália (D2)
16.50 Kanada (B3)-USA (C2)


AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A MÁSODIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A HARMADIK MÉRKŐZÉSÜNKÖN TÖRTÉNT

A TORNA PROGRAMJA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

A MAGYAR CSAPAT ARCKÉPCSARNOKA