FACEBOOK

Bachner András reagál az elküldött játékosok nyilatkozatára

Bachner András reagál az elküldött játékosok nyilatkozatára
hozzászólás, 2019.12.15.

Bachner András, a Miskolci VLC szakmai vezetője reagálási lehetőséget kért a vlv-től Csoma Kristófnak és Bedő Krisztiánnak honlapunkon megjelent szavaira. Nyilatkozatát az alábbiakban ismertetjük:


ELŐZMÉNYEK:

Pécs-Miskolc bajnoki meccsen - a pólós közvélemény számára váratlanul - nem Vidumanszky László vezetőedző, hanem az addigi másodedző, Kis István ült a miskolciak kispadján. A klub akkor semmilyen hivatalos közléssel nem szolgált, így - bár Kis István jelezte a médiának, hogy egy bajnoki meccsre és a Magyar Kupa négyes döntőjére kapott megbízást - elterjedt, hogy edzőváltás történt Miskolcon. A híreszteléseket Bachner András tisztázta, jelezve, hogy Vidumanszky Lászlót egyelőre ideiglenesen mentette fel a munkavégzés alól, azért, hogy megvédje őt a csapaton belül tapasztalható feszültségektől.

A Miskolc Pécsről nem tudta elhozni a három pontot, a Magyar Kupa elődöntőjében pedig kikapott az OSC-től. Bachner András kimondva-kimondatlanul úgy értelmezte ezeket az eredményeket, hogy bebizonyosodott, nem az edzővel van gond, hanem a játékosok fejében van probléma. 

Kedden késő délután játékosértekezleten ismertették a klubvezetés döntését: Vidumanszky László visszatér a kispadra, Csoma Kristóftól, Bedő Krisztiántól és Bojan Banisevicstől pedig megválnak. Az idegenlégiós elküldésének anyagi oka van, a két magyar játékos ügyében a szakmai vezető csütörtökön nem szolgált magyarázattal, mondván, hogy az elválás technikai részleteiről még hátra van az egyeztetés.

Bachner András a pénteki Reggeli Startban részletesen beszélt a miskolci helyzetről.

Ezt követően Csoma Kristóf és Bedő Krisztián a vlv-n ismertette saját álláspontját.

(Képünkön a pécsi uszoda. Itt derült ki, hogy nem edzőkérdés van Miskolcon.)


BACHNER ANDRÁS a vlv-nek:

"Olvasva a két játékos nyilatkozatát, kicsit úgy tűnt számomra, mint hogyha elsőáldozó ministránsok beszélnének a templomból való kizárásról. Azért ha bárki átgondolja: a bajnokság közben két meghatározó játékost a semmiért nem tesznek ki. Bedőnek volt egy olyan utalása, hogy valószínűleg anyagi okok vannak a háttérben. Nem így van, ezzel ne mosakodjon!

A két dolgot, Csoma és Bedő helyzetét azért én kettéválasztanám. És kicsit visszamegyek időben. Csoma főkolomposa volt egy precedens nélküli petíció elkészítésének, amit a csapat tagjai aláírtak. (Ez a petíció egy bizonyos edző ellen irányult, hogy ő ne legyen a Miskolc edzője.) Nagyon komoly jogi nyelven megfogalmazott petíció volt, engem is váratlanul ért. 

A másik: egy alkalommal négy napot késett a fizetés, mert lefagyott a rendszerünk, Csoma tüntetést akart szervezni, hogy a játékosok ne menjenek be a vízbe. 

Folyamatosan a rossz hangulat keltése jellemezte, semmi sem volt jó. Ő miért nem kap luxusautót, mint a többiek stb.

A bajnokság kezdete előtt, amikor már több mint egy hónapja Vidumanszky edzette a csapatot, megint feltörtek ezek a dolgok, ezek a bomlasztó tendenciák. Egy edzés után összehívtam a társaságot és azt mondtam: akinek nem tetszik a pillanatnyi felállás, elmehet, elengedem, ha szerződése is van. Bárkit. De aki marad, az álljon be a sorba, végezze a dolgát és profi státusának megfelelően szolgálja ki a klubot. Nem állt fel senki. Ebből következik, hogy mindenki vállalta azt, hogy ki az edző, mi a cél, stb.

El is indultunk, nagyon szépen teljesítve. Egyszercsak, a Brescia elleni meccsünk előtt megtört a lendület és onnantól kezdve elindultunk lefelé. Morális visszaesés, egy olyan rossz hangulat keletkezett az öltözőben, a csapaton belül, mint hogyha már fél éve nem kaptak volna fizetést. Ez az egész abban csúcsosodott ki, hogy ismét elhangzott a "petíció" szó. Na, ebben a pillanatban mentettem én fel Vidumanszkyt. Mert nem szerettem volna megélni, hogy még egy ilyen írott petíció jöjjön fel az irodámba. És akkor Kis István helyettesítette az edzőt azon a két meccsen.

Na, most, a pécsi bajnoki meccsen bebizonyosodott, hogy nem edzőprobléma van, itt a fejekben van a probléma. És ez volt az utolsó csepp a pohárban. Mert én akkor már eldöntöttem, hogy ha most nem, akkor soha! Kiemelem azt a két embert, aki nagyon-nagyon nagyban részese ennek a hangulatnak.

Nem beszélve arról, hogy egy másik része is van a dolognak. Tudomásomra jutott, hogy kettőjük közül az egyik - vegye magára, akit érint - folyamatosan az éjszakába jár. Miskolc nem egy nagy város. Folyamatosan hajnali szórakozóhelyeken látták, olyan állapotban, amilyenben egy profi sportolót nem illik látni. Ez is feltette a pontot az i-re és azt mondtam: fiatal gyerekeket akarunk behozni a csapatba - ne lássák ezt! Ezt egyszer és mindenkorra le kell zárni!

Én mindezzel szeretném érzékeltetni, hogy nem ok nélküli az, ami történt. Lehet, hogy ők "nem tudták elképzelni", hogy ilyen döntés születik, de ez a döntés megérett. Én ezt mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül hoztam meg, anélkül, hogy nekem bármilyen személyes ügyem lenne valakivel is. Ilyen módon nem lehet profin sportolni. Az én célom az, hogy a klub működjön, háláljuk meg azt a bizalmat, amit a várostól, a szponzoroktól kapunk. 

Én ezzel lezártnak tekintem az ügyet. Amennyiben lesz folytatása a játékosok részéről, akkor kénytelen leszek kiteregetni a szennyeseket, ami nem feltétlenül fog az eligazolásukhoz,. a jövőben való érvényesülésükhöz használni.

Megyünk tovább, mindenki járja a maga útját, innentől kezdve én erről az ügyről nem szeretnék többet beszélni."