FACEBOOK

U20-as vb: Spanyolország-Magyarország 9:7

U20-as vb: Spanyolország-Magyarország 9:7
hozzászólás, 2019.12.12.

Nem sikerült a rajt a kuvaiti junior vb-n két góllal kikaptunk legerősebb csoportellenfelünktől. Részletek, nyilatkozatok, gólok:


U20-as vb, Kuvait

Csoportkör, 1. nap

Spanyolország-Magyarország 9:7 (3:1, 2:3, 2:2, 2:1)

Spanyolország: Aguirre, Sanahuja 1, Ponferrada, Sergio Prieto 1, Pau Linares, Valera 3, Bertran,  Alegre, Montes, Paul 3, Rodriguez, Asensio 1, V. Garcia. Szövetségi kapitány: Svilen Ivanov.
Magyarország: Mizsei, Sugár, Bóbis B. 2, Baksa B. 1, Magyar M. 1, Ágh, Dala D., Turnai A., Vigvári Vince 1, Fekete G. 1, Szeghalmi 1, Aranyi. Szövetségi vezetőedző: Kemény Kristóf

A meccsről szerettünk volna szöveges élő tudósítást készíteni, de kezdéskor sem a FINA élő jegyzőkönyve, sem az (előfizetéses!) élő stream nem üzemelt. Utóbbi az első negyed vége felé "kelt életre" és ettől kezdve kisebb hibáktól eltekintve nézhető volt a meccs.

A mérkőzés alakulása:

1:0, 1:1, 2:1, 3:1 / 3:2, 3:3, 4:3, 5:3, 5:4 // 6:4, 6:5, 6:6, 7:6 / 8:6, 9:6, 9:7

A mérkőzés MVP-je Victor Garcia, a spanyolok kapusa lett. A túloldalon volt egy kiemelkedő kapusteljesítmény, amivel nem nagyon tudtunk mit kezdeni. 

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Paul első gólja

1:1 - Baksa Benedek gólja

3:1 - Asensio gólja

3:2 - Vigvári Vince gólja

3:3 - Fekete Gergő gólja

4:3 - Valera első gólja

5:3 - Paul második gólja

5:4 - Magyar Márton gólja

6:4 - Sergio Prieto gólja

6:5 - Bóbis Botond első gólja

6:6 - Bóbis Botond második gólja

7:6 - Valera második gólja

8:6 - Valera harmadik gólja

9:6 - Paul harmadik gólja

9:7 - Szeghalmi gólja


KEMÉNY KRISTÓF szövetségi vezetőedző a vlv-nek:

- Langyosan, kicsit gyámoltalanul kezdtünk, elmentek a spanyolok 3:1-re, onnantól kezdve végig rajtuk voltunk, kergettük az eredményt, de folyamatosan extra energiákat kellett felemészteni, hogy utolérjük őket. 

Mentünk előre, lendületesen vízilabdáztunk, helyzeteink voltak, sokat lőttünk kapura- A játék képe alapján két teljesen egyenrangú ellenfél meccse volt ez. Nem az történt, hogy lejátszottak minket a pályáról vagy olyan taktikai elemeket vetettek be, amikkel nem tudtunk mit kezdeni, egyszerűen az álmos kezdés és az ellenfél kapusteljesítménye együtt sok volt, nem tette lehetővé, hogy nyerjünk. 

A világbajnokság ma kezdődött el, nem sikerült megverni a spanyol válogatottat, de egy percig sem játszottunk alárendelt szerepet - mindamellett, hogy azért érződött a csapatunkon a rutintalanság, talán éppen a nagyobb tapasztalat döntött ma. Ez van, nem szabad csüggedni. Az ember nyilván sajnálja, hiszen mindenki hajtott, küzdött becsülettel, együtt voltunk, mentünk előre.

Ha megnyertük volna a mai meccset, akkor is be kellett volna húznunk a most következő hármat, így azok most egy kicsivel még élesebbek lesznek. Dolgozunk tovább, építkezni, fejlődni kell folyamatosan, minden egyes percet ki kell használni - így lesz ez pénteken is, amely számunkra pihenőnap.


FEKETE GERGŐ csapatkapitány a vlv-nek:

- Nem így akartuk indítani ezt a tornát, de menni kell tovább, ez benne volt. A játék képe alapján nem vagyok száz százalékig biztos abban, hogy az eredmény reális, de ez most így alakult, ebből kell építkeznünk.

- Amennyire a streamen lehetett követni a meccset, több szerencsétlen gólt kaptatok, blokkról megpattanó labda, a mi gólhelyzetünkből történő lefordulás...

- Magunknak kell a szerencsét is kovácsolni... Támadásban rontottuk el szerintem, 9 gólt lehet kapni, az nem vészes, az utolsót talán nem is kaptuk volna, ha nem vesztésre állunk. Valóban voltak szerencsétlen találatok, mégis úgy gondolom, a védekezésünk elég stabil volt, támadásban kellett volna jobban felnőni a feladathoz. Sok helyzetünk volt, a helyzetkihasználásunk ma nem volt jó, rossz döntéseket hoztunk. Még csak most kezdődött a világbajnokság, ezekben a helyzetekben kell majd jobbnak lenni, fontos, hogy amikor már egyenes kieséses meccsek lesznek, ne kövessük majd el ugyanezeket a hibákat.


BÓBIS BOTOND a vlv-nek:

- Minden kezdet nehéz, de a céljaink nem változtak. Nem történt semmi probléma, felemelt fejjel megyünk tovább. Holnap rendezzük a sorainkat. Ezt a spanyol mérkőzést el kell most felejteni, szem előtt tartva a hibákat, arra jó volt, hogy a pillanatnyi formánkat felmérjük.

Az esélyesnek kikiáltott spanyol csapattal szemben helytálltunk, jó alap ez, amelyre építkeznünk kell. A szemünk előtt továbbra is a folyamatos fejlődés lebeg.

- Mi volt az, ami biztató volt a mai játékban, amire tudtok építeni?

- Elsősorban a stabil védekezés, az egymásért való küzdés, az, hogy vesztett helyzetből felálltunk, bár ott a kulcsszituációkban rossz döntéseket hoztunk...


A TORNA PROGRAMJA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

A MAGYAR CSAPAT ARCKÉPCSARNOKA