FACEBOOK

Pontokat rabolt az AVUS a Kőér utcából - Matajsz Márk a vlv-nek

Pontokat rabolt az AVUS a Kőér utcából - Matajsz Márk a vlv-nek
hozzászólás, 2019.12.01.

Megszerezte első győzelmét ebben a szezonban az AVUS, méghozzá drámai meccsen, az utolsó másodpercben lőtt góllal, a Honvéd otthonában. Matajsz Márk vezetőedzőt kérdeztük a történtekről.


AZ OB1 9. FORDULÓJA - A CSOPORT

AZ OB1 9. FORDULÓJA - B CSOPORT


MATAJSZ MÁRK (AVUS) a vlv-nek:

- Óriási fegyvertény, hogy az erős Honvédot meg tudtuk verni és azért is örülök, mert a csapat ezt már megérdemelte. Sok meccsünk volt, ami egy gólon múlt, ellenük is "ott voltunk" már Szombathelyen is, hasonló volt a helyzet a Vasas és a BVSC elleni meccseken is, azokat nem tudtuk behúzni, most idegenben sikerült, egy végletekig kiélezett találkozón, végig koncentrálva. Tényleg fordulatokkal teli meccs volt - pokolból a mennybe, majd vissza a pokolba és onnan sikerült megint fordítani a végén. Örülök nagyon, gratulálok a csapatunknak!

Nagyon kellett már nekünk ez a siker. Ez a nem várt siker.

- Hogyne, hiszen eddig egyetlen pontotok volt.

- Igen, a Vasas ellen szereztük. Nekünk ebben a csoportban nincs könnyű ellenfél.

- Ez most ad nektek egy kis plusz erőt?

- Remélem. Nyilatkoztam is a meccs után, hogy talán ez a siker átszakított most bizonyos gátakat - azon kívül, hogy természetesen jobb lesz így karácsonyozni és készülni a folytatásra. Talán a srácok most már elhiszik, hogy érdemes az eddiginél is keményebben dolgozni és még jobban hisznek majd egymásban. "Erre való" az ilyen győzelem, hogy a gyerekek higgyenek végre magukban.

- Ott a végén nagyon nagy izgalmak voltak...

- Kovács Barni eleve jól védett az egész meccsen, egyébként két ötméterest is hárított, a másodikat ráadásul a világbajnok Szivós Marci lőtte, óriási büszkeség, hogy azt ki tudta védeni. Jött egy szöglet, sikerült az újabb lövést is megoldanunk. És akkor Turnai Bálint, aki szintén még nagyon az elején tart a pályafutásának, nem sok meccse játszott, végigúszta a pályát és a szintén világbajnok Decker Attilának belőtte egy másodperccel a vége előtt.

Ezzel a végjátékkal a sors most kicsit visszaadott valamit, hiszen tavaly két olyan mérkőésünk volt, ami az utolsó másodpercben lett döntetlen. De mondom, úgy érzem, megérdemeltem nyetünk.


Az aligator.hu fotói a szeptemberi AVUS-Honvéd meccsen készültek

- Egy kicsit az is érdekesége volt ennek a meccsnek, hogy a kiírás szerint most otthon kellett volna játszanotok...

- Igen, szeptemberben felcseréltük a pályaválasztói jogot (a Kőér utcai felújítási munkálatok okozta probléma miatt - a szerk.), természetes volt, hogy teljesítjük a Honvéd kérését, vagyok olyan viszonyban Bandival (Merész Andrással, a Honvéd vezetőedzőjével - a szerk.). Különben is, az az igazság, hogy akár otthon, akár idegenben játszunk a Honvéddal, mindenképpen ők az esélyesek. Egyébként az otthoni meccsünk is olyan volt, hogy 7:6-ra vezettünk, időt kértem, de kimaradt a fórunk, 8:6 helyett gyorsan 9:7 lett oda. Hasonlóan alakult a Vasas ellen, végig vezettünk, a legvégén lett iksz. Ha ezeket mind alaposan megnézzük, most lehetne már akár 12 pontunk is és ez nem túlzás. Úgy látszik, a sors ilyen, az említett meccsek időszakában még nem értünk meg arra, hogy olyan meglepetést szerezzünk, mint most szombaton. Ezúttal sikerült. El kell ismerni, volt benne szerencse is, de a csapat hatalmasat küzdött, le a kalappal a fiúk előtt, s ebben a győzelemben rengeteg munka van. Ezek a srácok napról napra annyit dolgoznak..., a konditeremben is, velem is, ki kellett, hogy jöjjön ez és most ki is jött.

- Milyen volt a hangulat az öltözőben meccs után?

- Jó, bár én később értem oda, a sajtótájékoztató kicsit elhúzódott, de rám inkább az volt nagy hatással, ahogy a fiúk a kispadon viselkedtek: ugráltak, a levegőbe öklöztek - nagyon jó volt látni, hogy ezek a srácok most még jobban egymásra találtak. Ennek a mérkőzésnek ez volt a legnagyobb hozadéka - persze, a három ponton kívül...

- Köszönöm szépen a beszélgetést és gratulálok még egyszer!