FACEBOOK

Elkezdődött a Total Waterpolo világszavazása - magyarok a jelöltek között

Elkezdődött a Total Waterpolo világszavazása - magyarok a jelöltek között
hozzászólás, 2019.11.08.

Harmadik alkalommal szavaznak a világ minden tájáról felkért szakemberek és a média képviselői az év legjobb női és férfi játékosára a Total Waterpolo szaklap szervezésében. Ismertetjük a jelölteket, a szavazásra felkértek kilétét, s bemutatjuk a közönségszavazás menetét.


Kedden megkezdte a voksok ismertetését a Total Waterpolo, amely Az év játékosa (Total Player of the year) címet kiérdemlő női és férfi játékost keresi.

A szaklap 30-30 szakembert kért fel a világ minden tájáról a legjobb 5-5 női és férfi játékos sorrendbe állítására. A listákra kerülő nevek 5, 4, 3, 2 és 1 pontot kapnak a helyezés sorrendjében és az összesítés adja majd ki a végső sorrendet. (Érdekesség, hogy voksolnak az eddigi győztesek is, Sandro Sukno, Jekatyerina Prokofjeva és Felipe Perrone.)

Szavaz a média is, 17 szerkesztőség, illetőleg szakíró kapott felkérést a voksolásra, Magyarországról ezúttal is a vlv szavazott. A média a női és a férfi szereplőkre is voksol. Mivel a vlv előbbi szakággal nem foglalkozik "rendszerszerűen", ezért - ahogy tavaly is - kérésünkre Tóth László, a magyar női vízilabda-válogatott másodedzője állította össze azt a listát, amelyet leadtunk a vlv döntéseként. (Előzetes információink szerint voksaink szombaton kerülnek nyilvánosságra.)

A versenybe a közönség is bekapcsolódhat, internetes szavazás útján. A szervezők 20-20 női és férfi játékos listáját állították össze, rájuk lehet szavazni november 30-án éjfélig.

A nőknél Keszthelyi Rita és Gurisatti Gréta szerepel a jelöltek között, a férfiak kínálatából mi Varga Dénes és Vámos Márton megjelölését javasoljuk olvasóinknak.

A közönségszavazás helyezettejei 25, 20, 15, 10 és 5 pontot kapnak, végső helyezésük sorrendjében.

Nyilvános a szavazásra felkértek listája. A női szakág 30 szakembere között van Bíró Attila, Benczur Attila és Mihók Attila (utóbbi voksai már nyilvánosak), a férfi játékosokra voksol Märcz Tamás és Varga Zsolt is.

A Total Waterpolo mostantól naponta átlagosan két jelölést hoz nyilvánosságra, érdemes folyamatosan nyomon követni az oldalukat.

Az eddigi győztesek: