FACEBOOK

Gyakorlás és zaklatás Fűzfőn2006. augusztus 24.

Gyakorlás és zaklatás Fűzfőn2006. augusztus 24.
hozzászólás, 2007.03.06.

Nem lehetett panasz a hangulatra a férfi válogatott fűzfői összetartásának második napján. Kiss Gergely és Molnár Tamás (mindkettő a doktorok klubjának jeles tagja!!) az érdeklődő riporter zaklatására „szakosodott”, amikor arabot varázsolt egy törölköző segítségével a kérdezőből...

Gyakorlás és zaklatás Fűzfőn
2006. augusztus 24.

Papesz portré. 
Nem lehetett panasz a hangulatra a férfi válogatott fűzfői összetartásának második napján. Kiss Gergely és Molnár Tamás (mindkettő a doktorok klubjának jeles tagja!!) az érdeklődő riporter zaklatására „szakosodott”, amikor arabot varázsolt egy törölköző segítségével a kérdezőből...

Nem lehetett panasz a hangulatra a férfi válogatott fűzfői összetartásának második napján. Kiss Gergely és Molnár Tamás (mindkettő a doktorok klubjának jeles tagja!!) az érdeklődő riporter zaklatására „szakosodott”, amikor arabot varázsolt egy törölköző segítségével a kérdezőből. Szécsi Zoltán és Jászberényi Gábor az edzés után még gyorsan lenyomott egy célbadobó partit: ki tud a medence széltében, a lépcsők korlátja közé találni (Szécsi nyert 9-3-ra, de véletlenül). Mindez egy szemmel láthatóan kemény edzés, s némi taktikai diskurzus után.

A bejárat mellett, az aulában az uszoda falát az 1978-as dátum feltüntetése mellett egy MSZMP-s bizottsági döntésre hivatkozó emléktábla is díszíti, amely egy korábbi elhatározásról számol be, amelynek eredményeként felépült a Balaton uszoda. Nem törődve az anakronisztikus ellentmondással, nevezetesen, minek egy ekkora tó mellé uszoda, a bejáratnál egy órával az edzés előtt komoly a forgalom, úszók jönnek-mennek, idősek és fiatalok egyaránt. A választ tehát a környéken lakók és nyaralók megadják: más medencében, s megint más a tó vízében úszni.

A válogatott érkeztére a műkedvelők elhagyják a medenceteret, de azért maradnak érdeklődök, mégis a világ legjobbjai mártóznak meg a vízben, ami több szempontból is felér egy látványossággal. A csapat számára azonban más élvezeteket nyújt az uszoda, mint a nézőknek: kemény úszás, taktikai elemek gyakorlása, sorozatok és végül egy a kezdésnél jóval keményebb úszás jellemzi a két és fél órás edzést. Alapvetően azonban jó hangulat uralkodik, ami nyolc nappal az Európa-bajnokság rajtja előtt mindenképpen jó jelként értelmezhető. A kapitány azonban egy régebbi emberhátrányos védekezés felelevenítésénél elégedetlen a látottakkal, de ennek ellenére nem veti el a tornatermi edzésen Szécsi Zoli emlékeiből felbukkanó ötletet, mert a szerbeknek szól. Igaz a mester – egy heveny leteremtés után - az ötletgazdát nagyobb erőbedobásra kéri, amikor a harmadik nekifutásra sem állnak össze úgy a kezek és a posztok, ahogy Kemény kapitány szeretné: „mond el nekik te is, ne csak én magyarázzak”. Más rendkívüli nem történt, az előnygyakorlás már jól ment – jól is nézett ki -, így a végén mindenki elégedetten távozhatott. Kiss Gergely kifelé megjegyezte, hogy „sok még ez a nyolc nap, mert tudunk javulni, pedig azért most sem vagyunk rosszak”.
A kapitány levezetésként maga is úszott egyet, majd frissen és lendületesen összegzett:       

„Úgy gondolom, hogy az itteni néhány nap mindenképpen erősíti a csapategységet, a 15-ös keret tagjai végképp megismerik egymást, már akinek erre szüksége van, és nincsenek zavaró tényezők, pl. napozó lányok a lelátón. Persze, az is fontos, hogy a taktikai elemek egy-egy részét itt nyugodt körülmények között gyakorolhatjuk és személyre szabottan is tudunk foglalkozni mindenkivel.”

A válogatott péntekig dolgozik a Balaton mellett, aztán Budapesten fejezi be a munkát és egy hét múlva, szerdán utazik el Belgrádba.

 

vizipolo.hu