FACEBOOK

Mi újság? - Jansik Szilárd és Manhercz Krisztián

Mi újság? - Jansik Szilárd és Manhercz Krisztián
hozzászólás, 2019.10.15.

Az elmúlt hét második felében négy edzésen találkozott Märcz Tamás újonnan meghirdetett válogatott kerete. A 20 játékos közül ketten igazoltan voltak távol, gyakorlatilag végig, betegség miatt. Jansik Szilárdtól és Manhercz Krisztiántól érdeklődtünk, hogy vannak, hol tart a gyógyulásuk, mikor kezdhetik ismét a munkát.


vlv: Csapatotok múlt szerdai BL-meccsén még mindketten játszottatok, hogy kezdődött, mit tapasztaltatok, mik voltak a tünetek?

Jansik Szilárd: Már a Hannover elleni szerdai BL-meccsen éreztem, hogy rossz a közérzetem, kicsit erőtlen voltam. Ahogy hazaértem, megmértem a lázamat. Lázas voltam, úgyhogy el is mentem az orvoshoz.

Manhercz Krisztián: Elkaptam egy vírusos fertőzést még a múlt hét elején, de a Mladost ellen mindenképpen akartam játszani. Jobban is voltam, de visszaestem utána.

vlv: Mit mondott az orvos? Mi volt a diagnózis?

J.Sz.: Tüszős mandulagyulladást diagnosztizáltak, emiatt lázasodtam be és fájdalmaim is voltak természetesen a torkomban, a mandulámnál. Elmondta az orvos, hogy  sajnos a válogatott foglalkozásait ki kell hagynom, bíztam abban, hogy hétfőn talán elkezdhetem az edzéseket, bár erre is kevés esélyt adott a szakember. Azóta itthon vagyok, fekszem és nyilván követem az orvos utasításait.

M.K.: Vírusos fertőzésem volt, sok folyadékot írtak elő.

vlv: Märcz Tamás elmondta, hogy az összetartás első napján programba iktatott megbeszélésen ott voltatok, mert fontosnak tartotta, hogy azon jelen legyetek, még betegen is. Anélkül, hogy részletekre kérdeznénk, fontos dolgok hangzottak ott el a következő időszakkal kapcsolatban?

J.Sz.: Az új szezon első válogatott összetartása volt ez, ilyenkor mindig elmondja a szövetségi kapitány az elvárásait, összefoglalja a soron következő időszak feladatait. Most külön kiemelte, hogy a budapesti Európa-bajnokságig hátralévő időszakban szükség van további fejlődésre, utána pedig 10 hónap lesz az olimpiáig, s még jobban előre kell lépni mindenen. Kérte, hogy ennek szellemében éljünk, eddzünk a hétköznapokban. Természetesen szeretnénk már a januári Eb-n biztosítani az olimpiai részvételt, hogy ne kelljen márciusban olimpiai kvalifikációs selejtezőn részt venni.

M.K.: Az elkövetkezendő időszakról volt szó, arról, hogy mi a program és mik az elvárások. 

vlv: Gondolom, sajnáljátok, hogy ezt a néhány napos együttlétet ki kellett hagyni. A sajtóhírekből, a társaktól nyert információkból "mi jött át" a négy edzésen történtekről?

J.Sz.: Tudtuk, hogy idén nem sok lehetőség van a válogatottal együtt lenni, természetesen nagyon sajnálom, hogy most nem sikerült, de ezzel a helyzettel sajnos nem lehetett mit kezdeni. Naponta beszéltem a csapattársaimmal, ők elmondták, hogy milyen mederben zajlanak az edzések. Nagyon bízom abban, hogy a következő összetartáson, amely már az oroszok elleni Világliga-meccset előzi meg, ott lehetek majd. 

M.K.: Hasznos minden együtt töltött nap, amit a csapat felkészülésre tud fordítani. Nagyon örültem volna, ha ott tudok lenni az első alkalomnál. 

vlv: Hol tart a gyógyulás folyamata? Mikor tudjátok elkezdeni az edzésmunkát és mikor lehet számítani a játékotokra?

J.Sz.: Remélem, e hét második felében el tudom kezdeni az edzéseket és ha a következői BL-meccsünkön még nem is, de a jövő hét végi Magyar Kupa-mérkőzéseinken talán már játszhatok is. 

M.K.: Szerencsére már meggyógyultam, úgyhogy a hétvégén tudok játszani a Hannover ellen. 

vlv.: Az olvasók nevében is mielőbbi teljes gyógyulást, illetőleg sikeres visszatérést kívánunk!