FACEBOOK

13. Férfi Világkupa, Budapest – egri szemüvegen keresztül

13. Férfi Világkupa, Budapest – egri szemüvegen keresztül
hozzászólás, 2007.03.06.

A magyar férfi vízilabda válogatott harmadszor (1993, 2002, 2006) végzett a második helyen az 1979 óta íródó Világkupa-küzdelemsorozatban. Az elmúlt egy hét alatt öt mérkőzést játszott Kemény Dénes csapata, köztük három egrivel. Válogatott játékosaink - Kiss Csaba, Kis Gábor, Jászberényi Gábor - az elmulasztott lehetőség miatt bánkódnak.

13. Férfi Világkupa, Budapest – egri szemüvegen keresztül

 

A magyar férfi vízilabda válogatott harmadszor (1993, 2002, 2006) végzett a második helyen az 1979 óta íródó Világkupa-küzdelemsorozatban.

Az elmúlt egy hét alatt öt mérkőzést játszott Kemény Dénes csapata, köztük három egrivel. Válogatott játékosaink - Kiss Csaba, Kis Gábor, Jászberényi Gábor - az elmulasztott lehetőség miatt bánkódnak.



Jászberényi Gábor (13-szoros válogatott, 1 mérkőzés a Vk-n) a Világliga, az Unicum-kupa és az előkészülti találkozók után komoly világversenyen is bizonyítási lehetőséget kapott a szövetségi kapitánytól. Az utolsó csoportmeccsen, Románia ellen Szécsi Zoltánt váltotta a kapuban.

- Örültem neki, hogy bekerültem a szűk keretbe – említette a Brendon-Fenstherm-ZF-Eger hálóőre.

– Igyekeztem élni a lehetőséggel, bár való igaz, hogy csak egy meccsen szerepeltem, de a felkészülést keményen végigdolgoztuk. Furcsa ez a második hely. Régebben biztos kiegyeztem volna vele, de most azért ás. Lesz még egy kerti parti Kemény Dénesnél, ahol újra találkozik a keret, aztánjúlius 17-ig pihenő jön. Azt követően indul a felkészülés a belgrádi Eb-re, ahová már 15 játékos nevezhető. Bízom benne, hogy akkor is benne leszek a keretben.Kis Gábor (11-szeres válogatott, 5 mérkőzés/ 1 gól a Vk-n) a bajnoki és előkészületi mérkőzéseken nyújtott jó teljesítményének köszönhetően több olimpiai bajnokot is megelőzve került be a 13-as keretbe. Az olaszok ellen góllal nyitott, minden mérkőzésen a medencében volt.

- Egyik szemem sír, a másik meg nevet. Örülök, hogy itt lehettem ebben a csapatban, és ilyen remek közönség előtt játszhattunk minden nap – elevenítette fel az elmúlt hét eseményeit az egri center.

– Természetesen győzni szerettünk volna, de a döntőben az előnykihasználásunk elmaradt a korábbitól. Saját magunkat okolhatjuk a vereségért, a fórokat be kellett volna lőni. Kár, hogy nem jött össze az arany, annak azonban örülök, hogy nem bronzérem került a nyakunkba. Remélem, még lesz rá mód, hogy a sikert is megízleljem, talán éppen Belgrádban.Az egriek csapatkapitánya, Kiss Csaba (103-szoros válogatott, 5 mérkőzés/ 4 gól a Vk-n) régi motorosnak számít a válogatottban, a görögök ellen érte el a „századosi” rangot, vagyis ekkor játszott 100. alkalommal a magyar csapatban. 2002-ből már volt egy Világkupa-ezüstérme.- Valamilyen szinten kudarcként éltem meg a végét. Szomorú vagyok – bánkódott Kiss. – Itthon azért jó lett volna nyerni és együtt ünnepelni ezzel a fantasztikus közönséggel. Nem sikerült, amiért csak magunkat okolhatjuk. Amikor bent voltam, igyekeztem még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. Pozitívum, hogy védekezésben sikerült javulnom, mellette – egy mérkőzés kivételével – mindig eredményes is tudtam lenni. A horvátok elleni találatom nem egyedi eset. Még Spanyolországban, egy Euroliga-mérkőzésen lőttem már hasonló gólt. Szerencsém volt, mert a horvátok lefordultak rólunk, Volarevic pedig éppen azt nézegette, hogy kinek passzoljon. Nekem már csak arra kellett vigyáznom, hogy szabályosan vegyem el tőle a labdát, amikor felbukkanok a víz alól. A döntőben is lőttem egy szép gólt, de egy csúnyának jobban örültem volna, ha mi nyerünk a végén.

 

A válogatottak egy hónap pihenőt kapnak, aztán indul a felkészülés a szeptemberi Európa-bajnokságra, melynek házigazdája a szerb főváros, Belgrád lesz.

 

A 13. Férfi Világkupa végeredménye:1. Szerbia és Montenegró2. Magyarország3. Spanyolország4. Horvátország5. Olaszország6. Románia7. Görögország8. Oroszország

 

 

 

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotók: Lénárt Márton