FACEBOOK

Kína ellen zárta a háromnapos edzőtáborozást a válogatott

Kína ellen zárta a háromnapos edzőtáborozást a válogatott
hozzászólás, 2019.10.12.

Kína válogatottjával közös, intenzív gyakorlással fejezte be négy edzésből álló októberi összetartását a válogatott. A vlv edzésriportja, amelyből kiderül az is, hogy eldőlt: november 12-én a Komjádiban találkozunk Világliga-selejtezőn az oroszokkal.


A 20-as keret:

Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok),  Erdélyi Balázs (OSC),  Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert ( Eger ) Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC)  Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.


VLV-TUDÓSÍTÁS AZ ELSŐ NAPRÓL

VLV-TUDÓSÍTÁS A MÁSODIK NAPRÓL


A valószínűleg vírusos megbetegedéssel küszködő Jansik Szilárd és Manhercz Krisztián szombaton sem tudott csatlakozni a többiekhez, így ők egyetlen edzésen sem vettek részt mindössze az első napi csapatmegbeszélésen vettek részt, amelyen Märczt Tamás vázolta a januári budapesti Európa-bajnokságig hátralévő időszak feladatait és ismertette a kerettagokal szembeni elvárásokat.

Szombaton a bemelegítés után a Budapesten edzőtáborozó kínai válogatottal játszott éles körülmények között (értsd: órával, bíráskodás mellett) három negyedes edzőmeccset a keret. A kétkapukon szokásos módon ötméteres esetében nem lőttek büntetőt a csapatok, hanem előnymegjátszás következett.

Az edzőmeccs után a két kapunál "vegyes felállásban" gyakorolták a csapatok az emberelőny, illetve a hátrányos védekezés megjátszását. A látottakkal mind Petar Porobics, a kínaiak szövetségi kapitánya, mind pedig Märcz Tamás elégedett lehetett.


Petar Porobics és Märcz Tamás

A keret legközelebb a november 12-i első Világliga-selejtező előtt találkozik, akkor egy nap lesz a felkészülsére, majd  (november 12-én) az orosz váogatottat fogadjuk a Komjádiban.

A szombati napot közös ebéddel zárta a csapat, mi pedig a szövetségi kapitányt és három játékosát kértük a kameránk elé.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek

- Szervusz Tomi! Véget ért a három napos, két és fél napos összetartás. Kérek szépen egy kis értékelést erről a mostani, Kína elleni kis közös edzésről és az elmúlt három napról.

- Üdvözlök minden nézőt és olvasót! Egy jó kis közös edzéssel fejeztük be ezt a 48 órás együttlétet, válogatottkeret-együttlétet itt a kínai válogatott ellen, amely itt edzőtáborozik most Magyarországon. Három negyedet játszottunk velük, elég jó iramú kétkapu volt, viszonylag gyors mozgásúak a kínaiak, tehát valamire feltudtuk használni azért ezt a közös kétkapuzást, illetve emberelőny, emberhátrány gyakorlása folyt két kapunál a egy 20-25 percben az edzés vége felé.

A hétnek ez a vége, a csütörtök-péntek-szombati együttlét szerintem jól sikerült. Azzal zártam itt a közös találkozásunkat, amivel  az elején köszöntöttem őket a megbeszélésen, hogy azért legyenek benn a fejekben azok a célok, amikért dolgozunk, dolgoznak nap mint nap. És nemcsak a klubcélok, hanem a válogatott céljai is. Egyénileg mindenkinek vannak még lehetőségei, hogy javuljon, akár itt ebben a három hónapban, de egy év alatt pedig mindenképpen. És szerintem attól még erősebbek lehetünk csapatilag hogyha ez megvalósul. Jól dolgoztak egyébként. Nem voltak túl hosszúak az edzések, de ennek ellenére mindig sokat ott maradtak még a játékosok a vízben, nehéz volt őket kiszedni. Szerettek itt együtt lenni, úgy láttam. Jó volt, hogy egy picit összezárva volt a csapat és nem rohantak a saját lakásuk felé mindig, Budapest különféle pontjaira. Szerintem ez is egy kicsit segíti majd a következő időszakot. 

- A következő időszak. Mikor találkoztok legközelebb, ha jól emlékszem akkor már tétmeccs is lesz.

- Így van. Legközelebb egy napot leszünk csak együtt, a Világliga-mérkőzésünk előtt, ami november 12-én lesz az oroszok ellen. Egy nappal előtte lesz majd lehetőségünk találkozni és egy, két edzést együtt bonyolítani. Általában ez a Világligának a menetrendje, úgyhogy ez nem nagyon változott, elég szűkös a lehetőség szezon közben. Az oroszokkal fogunk játszani és úgy néz ki el is dőlt, hogy itt a Komjádi uszodában fogjuk ezt a mérkőzést lejátszani.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vogel Soma a vlv-nek

- Szervusz, Soma! Véget ért a válogatott háromnapos összetartása. Érdeklődöm, milyen volt, hogy érezted magad, hogy értékeled az elmúlt két és fél napot?

- Nagyon jól érzem magam! Örülök, hogy újra összeállt a válogatott - egy régi-új játékossal. :-) Hiányoztak már a srácok.

Szerintem nagyon jó két és fél-három napon vagyunk túl. Fontosak az ilyen kis összejövetelek a hosszabb felkészülésig, hogy "ne felejtsük el egymást".

- Szakmailag frissítés volt inkább vagy volt új elem is?

- Nagyjából ugyanazt vettük át eléggé nagy vonalakban, mint amit nyáron is gyakoroltunk, új dolgokra igazából nem is volt idő, úgyhogy az majd később következik.

- Itt az utolsó napon éles körülmények között, gyakorlatilag meccset játszottatok, három negyedet Kínával. Ez milyen volt?

- Elég szombat reggeli... Nem vérre menő edzőmérkőzés volt. Arra jó volt, hogy ennyivel is többet játsszunk együtt, ennyivel is jobban megismerjük egymást. Voltak hibák, de úgy gondolom, hogy ezek ma még belefértek.

- Na, mi vár rád a klubban?

- Valószínűleg hétfőn kezdünk el edzeni. Beindulnak a mérkőzések, ugye, most szerdán játszottuk a Hannoverrel az első BL-meccsünket, szombaton következik a második. Innen indul be igazán a neheze, várom, hogy hogy fog kisülni. Ugye, a Fradiba is jöttek új játékosok, még össze kell érnie a csapatnak, de remélem, hogy a tavalyi évhez hasonló szezonunk lesz.

- Hát az elég..., annál jobb nem kell!

- Az tökéletes lenne, igen...

- Köszönöm szépen.



Sedlmayer Tamás a vlv-nek

- Szervusz Tomi! Köszöntelek a VLV kamerája előtt. Véget ért a válogatott összetartása, kicsit olyan fáradtnak tűnsz...

- Szia Geyza! Üdvözlöm az olvasókat, nézőket. Igen, véget ért és fáradt is vagyok. Elég intenzív 48 óránk volt, úgyhogy szerintem nemcsak én vagyok fáradt hanem mindenki, mégiscsak a legtöbben BL-meccs után jöttünk. Elég sok mindent csináltunk és gyakoroltunk ebbe a két napba. Úgyhogy megvan az ok, hogy elfáradtunk. 

- Mi volt? Taktika? Gondolom nem a fizikai felkészítés volt a lényeg.

- Igen, ezt Tomi az elején mondta, hogy nyilván most ez a két nap nem arról fog szólni, hogy fizikailag akármit is változtassunk a dolgokon. Úgyhogy igazából volt videózás, kis konditermi edzés és a vízben különböző elemek gyakorlása, amik szóba kerülhetnek a jövőben illetve a VB-ből kiindulva pár hibát megnéztünk és elemeztünk és megpróbáltuk kijavítani.

- Volt most ebben a keretben egy fiatal új tehetség... Nem tudom, hogy korábban ti játszottak már egy csapatban Hosival?

- Nem volt még szerencsém hozzá, hogy játsszunk.

- Milyen volt, hogy ő itt volt? Itt a Kína elleni meccsen láttam, hogy eléggé vezérszerepe volt. 

- Igen, Tomi azt mondta, legalábbis az interjúkból amit olvastam, az derült ki, hogy még nem kiforrott, melyik pozícióban számít rá, az is lehet, hogy bekkben is, kapás oldalon és rossz kéz oldalon is. Mind a három pozícióban megfordult és hát nyilván, azt láttuk tőle, amit az elmúlt években megszoktunk, úgyhogy meghatározó.

- Valaki utalt arra, hogy emberileg hozott egy kis színt vagy mókát.

- Nem volt ezzel szerintem baj előtte sem, de valóban ő is hozzá tud tenni ehhez a jó hangulathoz .

- A szezon elején vagyunk, de már egy csomó meccsen túl vagytok. A klubban mi vár rád, mi az ami most foglalkoztat, amire a legjobban készülsz?

- Ugye, elkezdődött szerdán a BL-szezon és a bajnokságban is, ahogy mondtad, túl vagyunk már ezeken az úgymond rávezető meccseken. Szóval igazából most fog majd beélesedni az első fele a szezonnak, ahogy közeledünk a december felé. Távol van még de azért lassan közeledünk a fontosabbnál fontosabb hazai illetve Bajnokok Ligájabeli mérkőzésekhez. Mindemellett a Magyar Kupa is elkezdődött és a Nemzetközi Szuperkupa is terítékre kerül. Úgyhogy többek között, most ha így erről beszélek a következő meccsünk a Marseille ellen lesz és ellenük is játszunk majd a Szuperkupáért. Lesz lehetőségünk egy jó feltérképezésre, hogy mivel állunk szemben.

- Köszönöm Tomi, jó pihenést erre a rövid időre.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Angyal Dániel a vlv-nek

- Szervusz, Dani! Téges is köszötelek a vlv kamerája előtt. Egy nagyon erős két és fél napon vagytok túl, ez volt a válogatott összetartása. Kérdezlek, hogy milyen volt, hogy érezted magad?

- Elég intenzív volt, igen, volt négy jó kis edzésünk. Jjól éreztem magam abszolút, jó volt egy kicsit itt lenni. 

- Volt valami olyan feladatod, amit nem szoktál a klubban csináni? Kérnek olyat vagy csak azt...?

- Nem, azt kérik, amit tudok. :-) Azt kell csinálni.

- Mondd el légy szíves, hogy zajlott! Tudjuk, hogy nem az erőnléti foglalkozásokon volt a hangsúly, taktika volt, ismétlés. Mégis, hogy élted meg, mennyire tud ilyenkor bizonyítani egy játékos?

- Szerintem a válogatotthoz nem kell extra motiváció, aki itt van, mindenki nagyon keményen dolgozik. Lesznek majd tétmeccsek, azokon jobban fogunk tudni bizonyítani, az biztos, de azért ezek az összetartások is fontosak, úgy gondolom. 

- Kína ellen már élesben ment a játék. Ez milyen volt, hogy értékeled?

- Ami minket illet, azért szombat délelőtti formát mutattunk, olyat, ami talán nem a szebbik arcunk, de ha az egész két napot nézem, az nagyon hasznos volt. 

- Mi vár rád a klubban?

- Pénteken játszunk egy jó kis meccset idegenben a Herceg Novival, ez lesz a következő állomás, arra kell készülni.

- És oda még utazni is kell, az sem könnyű.

- Igen.

- Köszönöm szépen!



vlv-fotók


A Világliga-selejtezők menetrendje:

1. játéknap (november 12., kedd)


A csoport: Görögország-Olaszország (szabadnapos: Georgia-Grúzia)
B csoport: Magyarország-Oroszország (szabadnapos: Franciaország) 
C csoport: Hollandia-Szerbia (szabadnapos: Horvátország)
D csoport: Montenegró-Ukrajna (szabadnapos: Spanyolország)

2. játéknap (december 17., kedd)

A csoport: Olaszország-Georgia (Grúzia) (szabadnapos: Görögország)
B csoport: Oroszország-Franciaország (szabadnapos: Magyarország)
C csoport: Szerbia-Horvátország (szabadnapos: Hollandia)
D csoport: Ukrajna-Spanyolország (szabadnapos: Montenegró)

3. játéknap, 2020. február 11., kedd)

A csoport: Georgia (Grúzia)-Görögország (szabadnapos: Olaszország)
B csoport: Franciaország-Magyarország (szabadnapos: Oroszország)
C csoport: Horvátország-Hollandia (szabadnapos: Szerbia)
D csoport: Spanyolország-Montenegró (szabadnapos: Ukrajna)

Negyeddöntők, 2020. március 17., kedd

A1-B2
B1-A2
C1-D2
D1-C2

A csoportgyőztesek tehát csoportmásodikkal találkoznak és e párharcok győztesei jutnak be a június 23-28-i  VL-szuperdöntőbe, amelynek helyszíne még nem ismert. (A mezőny másik felének, az Európán kívüli kontinenseket képviselő négy csapatnak a kiléte az USA-ban, április 28. és május 3. között sorra kerülő interkontinentális selejtezőtornán derül ki.)