FACEBOOK

Tovább bővül a vizes sportok martfűi bázisa

Tovább bővül a vizes sportok martfűi bázisa
hozzászólás, 2019.10.09.

Új fedett sportmedence alapkövét tették le Martfűn. A város egyre inkább a körzet vizes sportéletének központja lesz, a Mohi Zoltán és Kis Gábor nevével fémjelzett Invictus SC jövőre már OBII-ben indul, s Martfűn lesz az otthonuk. OB1-es női csapatot is terveznek.


Az Invictus SC és a Martfű Termál SPA több éve tartó együttműködése, a térség lakosságának igénye és a helyi adottságok alapján született meg az új sportberuházás ötlete.

Az Invictus SC eddigi sikeres működésének is köszönhetően a sportolói létszám növekedése, a jelenlegi sportmedence befogadóképességének túllépése és az igények folyamatos növekedése indokolta az MVLSZ által is támogatott beruházás megvalósítását.

Az Invictus SC 2016 márciusában alakult, kezdeti, 50 fős sportolói létszáma mára közel 250 főre nőtt. Elsősorban utánpótlás vízilabdázókkal és úszókkal foglalkozunk – fiúkkal és lányokkal egyaránt -, de senior úszószakosztállyal is rendelkezik.

Az egyesület a területi korosztályos vízilabda bajnokságokban, megyei és országos úszóversenyeken rendszeresen szerepel, valamint úszásoktatási bázisa is egyre növekszik.
Rövidt távú terv többek között egy martfűi bázisú, OBII-es férfi vízilabda csapat létrehozása valamint állandó beutazási lehetőség megszervezése gyerekek, iskolások részére.
A hosszú távú terveik között szerepel, hogy - a megyében egyedülállóan – OBI-es női csapatot indítsanak, egy minden igényt kielégítő, esetleg más sportágak számára is hasznos
tréninghelyszínt építsenek fel, valamint - nem utolsósorban - az, hogy olimpiai bajnok sportókat neveljenek ki akár vízilabdában, akár úszásban.

A beruházás martfűi uszoda- és szálloda komplexumhoz kapcsolódik. A létesítmény bővítésével a régión túlmutató úszó és vízilabda bázis jön létre.

Az elmúlt évek során Martfű már széles körben ismertté vált a vízlabdaszakma berkeiben. Mára az utánpótlás edzőtáborok és az Invictus SC bázisává vált, de az OB1 felnőtt férfi és női csapatai is rendszeresen látogatják. A Magyar Vízilabda Szövetség hagyományosan itt rendezi a tehetségkutató Mikulás Kupát, minden év decemberében, valamint az éves bajnokságok több korosztályában is itt rendeznek meccsnapokat, szintén az Invictus SC szervezésében. (Címlapképünk vlv-fotó, a világbajnok magyar válogatott 2014-es martfűi edzőtáborozásakor készült.)

Az új beruházás értéke 250 millió forint, mely 70 százalékos intenzitású TAO-támogatásból valósul meg. Az egy évig tartó kivitelezési munkálatok szeptember végén kezdődtek meg.


Fotó: Martfű Média