FACEBOOK

13. Férfi Világkupa, Budapest

13. Férfi Világkupa, Budapest
hozzászólás, 2007.03.06.

Nehéz döntés volt, de végül megszületett: Kemény Dénes szövetségi kapitány pénteken este az amerikaiak elleni találkozó után Hódmezővásárhelyen hirdette ki a budapesti Világkupán résztvevő 13-as keretét. A csapatba az athéni olimpián győztes együtteséből ezúttal nyolc játékos került be, az újoncok között is újonc az egri Kis Gábor. Rajta kívül Jászberényi Gábor és Kiss Csaba került be a vk-csapatba a Brendon-Fenstherm-ZF-Egerből! 

13. Férfi Világkupa, Budapest

 

Nehéz döntés volt, de végül megszületett: Kemény Dénes szövetségi kapitány pénteken este az amerikaiak elleni találkozó után Hódmezővásárhelyen hirdette ki a budapesti Világkupán résztvevő 13-as keretét. A csapatba az athéni olimpián győztes együtteséből ezúttal nyolc játékos került be, az újoncok között is újonc az egri Kis Gábor. Rajta kívül Jászberényi Gábor és Kiss Csaba került be a vk-csapatba a Brendon-Fenstherm-ZF-Egerből! A Világkupán lehetőséget kapó játékosok névsora:
Szécsi Zoltán, Jászberényi Gábor, Fodor Rajmund, Varga Dániel, Kásás Tamás, Szívós Márton, Biros Péter, Kis Gábor, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Kiss Csaba, Madaras Norbert, Kiss Gergely.

 

 

 

Kemény Dénes a következőket mondta a szűkítés után:
Hosszú még az út Pekingig. Idén szeptemberig tart az idény, a belgrádi Európa-bajnokságig, majd többek közt világbajnokság is következik és csupán azt követően az olimpiai esztendő. Természetesen mindenhol nyerni akarunk, de leginkább Pekingben szeretnénk győzni. A jelenlegi keret azt a helyzetet mutatja, ami kialakult: több tehetséges feltörekvő fiatal van a keretben, akikkel számolnom kell, emellett az új szabályok is más helyzetet teremtettek.

A jelenlegi keretben nincs klasszikus védő, viszont három center is lehetőséghez juthat. Véleményem szerint a tavalyi világbajnoksághoz képest ez nem nagy változás, mert ott csak eggyel több védő jutott lehetőséghez (Vári Attila - a szerk.). Remélem, eltaláltam az optimális összetételt, még ha, hangsúlyozom, a körülmények nem kedveztek is a keretszűkítésnek.

 

 

 

 

Jelen állás szerint bizonyíthat a Világkupán a kapus Jászberényi Gábor, a mezőnyben pedig Kis Gábor, valamint a tavaly már "stabil" csapattaggá váló balkezes Kiss Csaba, Varga Dániel és Szívós Márton. A kimaradók között elsőként illik említeni a bő kerettel készülő kétszeres olimpiai bajnokokat, Steinmetz Barnabást és Vári Attilát. A két világklasszis méltósággal fogadta a döntést. Emellett meglepetést okozhatott Gór-Nagy Miklós és Varga Dénes kimaradása. Utóbbiról azt mondta a kapitány "fiatal, de lehet még ő a szűk keret tagja". Azt már csak mi tesszük hozzá, akár a nyár végén is, hiszen akkor 15 játékos utazhat a belgrádi Európa-bajnokságra. De előbb, Világliga Budapesten, amit kimondottan szeretne megnyerni a csapat. Most éppen a felsorolt 13 játékossal.

 

MALÉV_sorozat, 3-4. mérkőzés

Június 9.Magyarország - Egyesült Államok 13–6 (5–0, 3–2, 4–1, 1–3)
Hódmezővásárhely, 600 néző. V: Kiszelly, Németh A.
MAGYARORSZÁG: SZÉCSI – Biros 2, Kásás, Molnár T., FODOR 1, KISS G. 4, Madaras 1. Cs: Jászberényi (kapus), Kis G., Kiss Cs. 1, Szívós 1, VARGA DÁNIEL 2, Steinmetz Á. 1, Varga Dénes. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
USA: Kerr – Beaubien, T. Azevedo 1, Powers 2, Smith, Varellas 1, Merlo. Cs: Hudnut, Wright 1, Witt 1, Bailey, Hopkins, Alexander. Szövetségi kapitány: Ricardo Azevedo
Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 6/1
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/0
Kipontozódott: Varga Dániel (31. p.)

 

Június 10.MAGYARORSZÁG-EGYESÜLT ÁLLAMOK 12–5 (4–2, 3–1, 4–1, 1–1)
Hajós uszoda, 500 néző. V: Kiszelly, Juhász Gy.
MAGYARORSZÁG: SZÉCSI – Szívós, Fodor 1, Steinmetz Á. 1, Kásás 1, KISS G. 2, Madaras. Cs: Varga Dániel, MOLNÁR T. 3, Kiss Cs. 1, BIROS 3, Kis G., Varga Dénes. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
USA: Moses – Beaubien, T. Azevedo 1, Powers, Smith, Hudnut, Varellas. Cs: WITT 2, Wright, Bailey 2, Merlo. Szövetségi kapitány: Ricardo Azevedo
Gól – emberelőnyből: 6/4, ill. 6/2