FACEBOOK

Hosnyánszky ismét a válogatottban!

Hosnyánszky ismét a válogatottban!
hozzászólás, 2019.10.02.

Märcz Tamás új, a januári budapesti Európa-bajnokságra készülő keretében - több mint két évnyi távollét után - ismét ott van Hosnyánszky Norbert. A keret 20 tagú. Részletek, Märcz Tamás és Hosnyánszky Norbert nyilatkozata, Világliga-menetrend:


Kardos Gergely (Eger), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok
Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok),  Erdélyi Balázs (OSC),  Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert ( Eger ) Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC)  Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC) - mezőnyjátékosok.

Hosnyánszky Norbert 2017. június 29-én, a budapesti világbajnokság döntőjében szerepelt legutóbb a magyar válogatottban.

Mint megírtuk, a magyar válogatott október 10-12-én találkozik újra összetartáson, s a Világliga-sorozat első meccse november 12-én lesz, itthon, Oroszország ellen.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A jövő héten keretedzések lesznek, végül 20 játékos került a meghívottak közé és közülük 19-en azért folyamatosan ott "forogtak" a válogatottban az elmúlt időszakban. Hosival két éve, a budapesti világbajnokság után abban maradtunk, hogy nyitva hagyjuk a lehetőséget. Ő nagyon profin állt a kérdéshez, nagy terheléssel járó időszak állt mögötte, de jó sportemberként azt mondta, hogy ha úgy gondolom, hogy az olimpia előtt tud olyan teljesítményt nyújtani, amire a csapatnak szüksége lehet, akkor visszatér. Most beszéltem vele, nagyon motiváltnak éreztem, úgyhogy itt van a keretben. Ez egy bő keret, olyanokkal, akikben látom a siker lehetőségét.

- Hosnyánszky köztudottan több poszton is bevethető. Hol számítasz rá?

- Három poszton is szóba kerület az ő játéka, kapás oldalon, rossz kéz oldalon és a védelemben. Természetesen beszéltem vele erről, de nem határoztunk meg most konkrét pozíciót, ez a kérdés még nyitott. A csapaton belül is nagy a konkurenciaharc, s korábban is mondtam, hogy az olimpiai létszámszabályok miatt felértékelődik azoknak a játékosoknak a szerepe, akik több poszton is hasznosíthatók.

HOSNNYÁNSZKY NORBERT a vlv-nek:

- A vb után úgy váltunk el hogy a nagy terhelés miatt pihenésre van szükségem, sok lett volna, ha akkor folytatom, de abban maradtunk, hogy ha Tomi úgy gondolja, hogy mindenképpen szüksége van rám akkor felhív. És  felhívott... Nagyjából ennyi a történet.

- Nyilván figyelted a válogatott elmúlt két évi szereplését, láttad, hogy itt történt egy jelentős fiatalítás, hogy látod most a csapat helyzetét, akár a tokiói esélyeit?

- Szerintem ebben a válogatottban óriási potenciál van. Új, fiatal játékosok "jöttek be a képbe", olyanok, akik egy-két éve még fiatal újoncnak számítottak, ma pedig már klasszisteljesítményre képesek és ezt nem csak én gondolom így, ez a nemzetközi szakmai közeg véleménye is.

Ami Tokiót illeti, először azért oda még ki kell jutni... Először én is erre koncentrálok, s ha tagja leszek a csapatnak, ezért igyekszem mindent megtenni.


A Világliga-selejtezők menetrendje:

1. játéknap (november 12., kedd)


A csoport: Görögország-Olaszország (szabadnapos: Georgia-Grúzia)
B csoport: Magyarország-Oroszország (szabadnapos: Franciaország) 
C csoport: Hollandia-Szerbia (szabadnapos: Horvátország)
D csoport: Montenegró-Ukrajna (szabadnapos: Spanyolország)

2. játéknap (december 17., kedd)

A csoport: Olaszország-Georgia (Grúzia) (szabadnapos: Görögország)
B csoport: Oroszország-Franciaország (szabadnapos: Magyarország)
C csoport: Szerbia-Horvátország (szabadnapos: Hollandia)
D csoport: Ukrajna-Spanyolország (szabadnapos: Montenegró)

3. játéknap, 2020. február 11., kedd)

A csoport: Georgia (Grúzia)-Görögország (szabadnapos: Olaszország)
B csoport: Franciaország-Magyarország (szabadnapos: Oroszország)
C csoport: Horvátország-Hollandia (szabadnapos: Szerbia)
D csoport: Spanyolország-Montenegró (szabadnapos: Ukrajna)

Negyeddöntők, 2020. március 17., kedd

A1-B2
B1-A2
C1-D2
D1-C2

A csoportgyőztesek tehát csoportmásodikkal találkoznak és e párharcok győztesei jutnak be a június 23-28-i  VL-szuperdöntőbe, amelynek helyszíne még nem ismert. (A mezőny másik felének, az Európán kívüli kontinenseket képviselő négy csapatnak a kiléte az USA-ban, április 28. és május 3. között sorra kerülő interkontinentális selejtezőtornán derül ki.)