FACEBOOK

áprilisi tréfa

áprilisi tréfa
hozzászólás, 2007.03.07.

2004.08.29. 23:04 óta őrzök egy SMS-t, remélem nem haragszik meg érte senki, ha most idézem:"Köszönöm a fiúk nevében is drukkolást és a kedves SMS-t. Nagyon boldog, szerencsés szülők vagyunk. Marica és János"


2004.08.29. 23:04 óta őrzök egy SMS-t, remélem nem haragszik meg érte senki, ha most idézem:

"Köszönöm a fiúk nevében is drukkolást és a kedves SMS-t. Nagyon boldog, szerencsés szülők vagyunk. Marica és János"

sziget2-25.JPG

A feladó Steinmetz János, maga is neves vízilabdázó, 1968-ban olimpiai bronzérmet, 1970-ben Európa-bajnoki második helyet, 1977-ben Eb-aranyérmet szerzett a pólóválogatott tagjaként.

Archiv.jpg

2004-ben az édesapa a csapathirdetés után így nyilatkozott a Nemzeti Sport-nak:

"Az elmúlt egy-két évben már reálisnak tűnt, hogy akár mindketten ott lehetnek Athénban, a csapathirdetés napján nem volt boldogabb ember nálam és a feleségemnél a világon. Természetesen gratuláltam nekik, azt pedig már nem kell külön mondanom, hogy mindig nagy dolog és óriási felelősség a válogatottba bekerülni, különösen, ha olimpiáról van szó" - mondta az édesapa, aki így emlékezett a fiúk indulására: "Barni öttusa-előkészítő csoportba járt, de amikor egyértelművé vált, hogy nem lesz madárcsontozatú, átváltott a vízilabdára. Ádámnak egyéves kora óta lételeme a víz. Amikor a régi Csasziban Barni lőtt nekem kapura, Ádám még nem tudott úszni, de beugrott a mély vízbe, s egyből ráérzett a vízilabdás lábtempóra."

"Csak akkor rossz testvérnek lenni egy csapatban, ha veszítünk - mondta az ifjabb Steinmetz, aki akkoriban ünnepelte 24. születésnapját. - Ugyanakkor látjuk egymás játékát, s meg tudjuk osztani egymással az észrevételeket. Korábban - mégiscsak öt évvel idősebb - mindig Barna volt az, aki szólt, de egy ideje már én is elmondhatom a véleményem" - mosolygott Ádám. Kettejüket összehasonlítva magát lazábbnak, nyitottabbnak tartja, míg Barna precízebb, zárkózottabb. "Igaz, ahogy idősödöm, ahogy a két egyetem is rám rakta a terhet és a felelősséget, érezhetően változtam. Például a szobám is rendezettebb…"

ST-10.jpg

2004-ben Athénban mindkét fiú a dobogó legfelső fokára állhatott.

2007. márciusában már csak ÁDÁM lehet világbajnok, de ez nem csak a Steinmetz család vágya.

Remélem április 1-én nem áprilisi tréfa lesz egy hasonló SMS.

1 régi hozzászólás

Fülöp Katalin hozzászólása
2007.03.07. 18:50

Sajnálom, hogy nagyon sokunknak nem teljesül a vágya, hogy Ádi Világbajnok lehessen idén. Bízom benne, hogy az olimpián ott lesz, ott a helye!!! Fel a fejjel Ádi nagyon sokan állunk melletted!!!! Kata