FACEBOOK

Eurokupa-negyeddöntőért indul harcba az Eger és a Miskolc

Eurokupa-negyeddöntőért indul harcba az Eger és a Miskolc
hozzászólás, 2019.09.26.

Ezen a hétvégén már a legjobb nyolc közé jutásért játszanak a második számú európai kupasorozat részvevői. A Miskolc Horvátországban, az Eger Spanyolországban igyekszik elérni csoportja első két helyének valamelyikét, ez jelent továbbjutást. A tornák programja és a két vezetőedző, Vidumanszky László, valamint Dabrowski Norbert nyilatkozata a vlv-nek:


Eurokupa, 2019-20

A SELEJTEZŐK ELSŐ KÖRÉNEK ÖSSZES EREDMÉNYE

Az első selejtezőkörből továbbjutott csapatok:

Mediterrani Barceloneta (spanyol), Eger, Miskolc, Montpellier (francia) - csoportelsők.
Mataro (spanyol), Sibenik (horvát), Noisy (francia), Ortigia (olasz) - csoportmásodikok.

Második selejtezőkör (szeptember 27-28-29):

E csoport, Sibenik (Horvátország)


Mediterrani Barcelona
Sibenik
Miskolc
Ortigia

F csoport, Mataro (Spanyolország)

Mataro
Eger
Noisy
Montpellier

A tornákon 15-ös keretből jelölhetik ki az edzők az adott meccsen vízbe szálló 13 játékost. 

A csoportokból az első kettő jut tovább és a negyeddöntőbe kerül. Ott mindegyik csapat a BL-selejtezők utolsó fordulójában kiesett klubbal találkozik és oda-visszavágón lehet eljutni az Eurokupa elődöntőjébe, amelynek időpontjai: október 30., szerda és november 9., szombat.

A BL-ből "leesők" kiléte már ismert: Brescia, Vouliagmeni, Nagyvárad és Strasbourg.

Az Eurokupa-elődöntők első meccse 2020. február 22-én lesz, a visszavágók március 4-én.

Az Eurokupa-döntő két mérkőzésének időpontja április 22. és május 9.

Az előző szezon győztese, a Marseille és a BL-címvédő Ferencváros november 2-án, szombaton Marseille-ben vív meg a LEN Szuperkupáért.


A második selejtezőkör programja:

E csoport, Sibenik (Horvátország)

Szeptember 27., péntek


18.45 Sibenik-Ortigia
20.30 Mediterrani Barcelona-Miskolc

Szeptember 28., szombat

18.45 Sibenik-Miskolc
20.30 Ortigia-Mediterrani Barcelona

Szeptember 29., vasárnap

9.45 Miskolc-Ortigia
11.30 Sibenik-Mediterrani Barcelona

VIDUMANSZKY LÁSZLÓ (PannErgy Miskolc) vezetőedző a vlv-nek:

- Szerencsésen megérkeztünk Sibenikbe, ahova még szerdán indultunk el, de közben megálltunk Zágrában, ahol a Mladostttal edzettünk. Ma este átmozgató edzést tartunk, pénteken pedig megkezdődik a torna.

Mindhárom ellenfelünkről szereztünk videófelvételeket, képben vagyunk arról, hogy milyen erőt képviselnek. Tudjuk azt is, hogy a Sibenik szerdán nyert Rijekában a Jadranska Ligában. 

Az a célunk, hogy továbbjussunk. Nehéz lesz, de elsősorban rajtunk múlik majd. Minden ellenfelünknél vannak rutinos, jó játékosok, ami talán mellettünk szól, az az, hogy valószínűleg hosszabb a kispadunk a riválisokénál. Ha hozni tudjuk a saját játékunkat, akkor meglesz a továbbjutás, ami természetesen az elvárás is a csapattal szemben.


F csoport, Mataro (Spanyolország):

Szeptember 27., péntek

16.00 Eger-Noisy
17.30 Mataro-Montpellier

Szeptember 28., szombat

16.00 Montpellier-Eger
17.30 Mataro-Noisy

Szeptember 29., vasárnap

11.00 Noisy-Montpellier
12.30 Mataro-Eger

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- A szerdai szombathelyi bajnoki mérkőzésünk jól szolgálta annak teljesítését, amit célul tűzünk ki erre a hétvégére vagyis hogy három győzelemmel jussunk tovább. Az biztos, hogy az utazás szempontjából nehéz, fárasztó időszak ez, szerdán hét órát ültünk buszban, míg Egerből Szombathelyre utaztunk, ma reggel hatkor keltünk, hogy délután három óra körül elfoglalhassuk a szállodai szobáinkat már Spanyolországban. Remélem, hogy pénteken 4 órára sikerül kipihenni a fáradalmakat, ma egy edzés és egy videózás vár még ránk.

Felkészültünk az ellenfelekből. Elsőként a Noisy-vel játszunk, kíváncsian várom, milyen erőt képviselnek. A Miskolccal vívott meccsüket láttuk, annak alapján azt mondhatom, hogy "van bennük potenciál". A két francia csapat nagyjából egyforma erősségű, szoros mérkőzésre számítok ellenük és bizony, jobban örültem volna, ha nem a torna utolsó napján játszanak egymással... Olyan érzésem van, hogy úgy lesz, ahogy az első selejtezőkörben, amikor az első napon játszottunk a végül továbbjutó Sibenikkel. A Noisy-t a videók alapján kicsit erősebbnek gondolom a másik két riválisnál. Bár a Montpellier mellett az szól, hogy az első körből csoportelsőként jutott tovább úgy, hogy Siracusában verte meg az Ortigiát.

Most még elég gyűrött mindenki az utazás miatt, de szerdán is a második negyedben kaptunk erőre, ha most is rendben lesz a védekezés és a kapusteljesítmény, mint az AVUS ellen, akkor megjönnek majd a gólok is.