FACEBOOK

Jól tudják, nincs kegyelem 2006.12.20.

Jól tudják, nincs kegyelem 2006.12.20.
hozzászólás, 2007.03.06.

Válogatott felkészülés - Kemény Dénes kapitány nem kímélte játékosait, akik csak úsztak és úsztak. A magyar férfi vízilabda-válogatott hétfõn kezdte meg ötnapos felkészülését, péntekig nyolc tréninget tudnak le a játékosok. Nincs kivétel.

Jól tudják, nincs kegyelem
2006.12.20.

Válogatott felkészülés - Kemény Dénes kapitány nem kímélte játékosait, akik csak úsztak és úsztak. A magyar férfi vízilabda-válogatott hétfõn kezdte meg ötnapos felkészülését, péntekig nyolc tréninget tudnak le a játékosok. Nincs kivétel.

Euroliga-gyõzelem, vasárnapi meccs nem ok a felmentésre. Ahogy a világversenyeken a szerbek, a decemberi szürke hétköznapokon Kemény Dénes sem kegyelmez. Az egri játékosok a Csehov elleni 14–13-as diadal fáradalmaival az izmaikban csobbantak hétfõ délelõtt a vízbe, de nem valószínû, hogy a szombaton mérkõzõ Domino (még utazott is Görögországból) és Vasas játékosai, valamint a Recco két légiósa, Madaras Norbert és Kásás Tamás is a nyári szabadság utáni frissességgel vetette volna magát a munkába. De nincs megállás, hétfõ után kedden is újabb, egyre megerõltetõbb hosszok vártak legjobb pólósainkra a Hajós Alfréd uszoda fedett medencéjében.
De jó is a fedettben! Ilyenkor mindig a kevésbé komfortos sátorban szoktak készülõdni, ám bizonyos szempontból a kényelmes körülmények, a merülõfal, a feszített víztükör sem minden. Kásás Zoltán edzõ azt ecseteli, régen telt házas meccseket rendeztek a Hajósban, és még divat volt a kiszorító elnevezésû játék. Most itt nem írjuk le a szabályait, csak a teljesség igénye nélkül annyit árulunk el, hogy a medence szélét (peremét, ahogy tetszik), azon belül is a két papuccsal behatárolt részt (kvázi kaput) kellett eltalálni a két pólósból álló „csapatoknak”. Vagyis a vízbõl messzirõl kellett egyeneset lõni, a két kaput védõ pedig a partról igyekezett kirúgni vagy kiütni a labdát, beleugorva a habokba. Vagyis a sok csobbanás és kimászás is edzette a játékos kedvûeket. Most a feszített víztükör vívmánya miatt (nincs medenceperem a hosszanti oldalon), szinte sehol sem végezhetõ ez a hasznos gyakorlat, pedig ahogy Kásás Zoltán állítja, ezek a srácok (mármint az éppen az úszópenzumot teljesítõ olimpiai bajnokok) is szívesen gyakorolnák a póló e változatát.


(fotó: Mirkó István)

A víztükröt tizenegyen hasítják, a három kapus (Baksa László, Jászberényi Gábor, Szécsi Zoltán) a merülõfal által leválasztott nyolcméteres sávban dolgozik Mátéfalvy Csaba kapusedzõvel. Ha a tizennyolcas keretbõl indulunk ki, és figyelembe vesszük a sérült Fodor Rajmundot, még mindig nem stimmel a létszám. Nos, Biros Péternek kiújult egy korábbi lovaglóizom-sérülése, Varga Dániel lázzal küszködött, Steinmetz Ádám pedig hányt. Ezért a 11 mezõnyjátékos.
Nem hiányzik viszont Gulyás Zoltán, a válogatott novemberben kinevezett technikai igazgatója, akit Kemény Dénes javasolt, segítendõ neki a munkában. A szövetségi kapitány azzal magyarázta korábban a tisztség létrehozását a válogatottnál, hogy az idén nyáron rengeteg szervezési gond szakadt a nyakába, ami rendkívül leterhelte. A riválisok külön alkalmaznak valakit az ilyen jellegû feladatok ellátására, miért ne lehetne nálunk is ugyanezt megvalósítani.
A kondizást beteljesítõ egyórás intenzív úszás után Kemény Dénes egybegyûjti csapatát, néhány szót szól, aztán mindenki már csak levezet. Az arcokon látszik, ezúttal nem szabadon választott edzésen vettek részt a játékosok. De tudják õk is, hogy nincs kegyelem. Nem kérhetnek, mert Melbourne-ben a szerbek sem adnak. Bevésõdött az agyakba.


Forrás: Nemzeti Sport Online