FACEBOOK

Tovább fiatalított a Debrecen - szezonnyitó sajtótájékoztató

Tovább fiatalított a Debrecen - szezonnyitó sajtótájékoztató
hozzászólás, 2019.09.03.

Kedden megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a tizedik élvonalbeli szezonját megkezdő debreceni vízilabdacsapat. A cél megfiatalított kerettel helytállni a bajnokságban. vlv-tudósítás:


A sajtótájékoztatón Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy a város önkormányzata továbbra is fontosnak tartja a sport támogatását, nemcsak profi, hanem amatőr szinten is. A vízilabda Debrecenben úgymond a kiemelt, közönségkedvenc sportágak közé tartozik, ebben Barcsa szerint nagy szerepe van annak is, hogy a szurkolók szeretik, ha megmarad a csapat magja, s ezt a DVSE ebben a szezonban is szem előtt tartotta.

Becsky István, a klub elnöke kiemelte, hogy idén folytatódott a fiatalítás, ez szempont volt az igazolásoknál is. A csapat 17 fős bő keretének 12 tagja hazai nevelésű, debreceni játékos, tehát a klub az előző évekhez hasonlóan továbbra is törekszik arra, hogy az első osztályban is helyet kapjanak a saját nevelésű fiatalok.

A klubelnök elmondta, hogy erre a szezonra sem fogalmaztak meg konkrét célokat a helyezést illetően, szerinte ez a hozzáállás tavaly is működött, és így a fiatal játékosoknak is könnyebb teljesíteni, mert kevésbé érzik magukon a nyomást.

A csapat vezetőedzője, Miroszlav Bajin értékelése szerint a Magyar Kupa selejtezőjében a csapat teljesítménye kissé hullámzó volt, de bízik abban, hogy a fejlődésük töretlen lesz és hamar felveszik a ritmust. A debreceniek tájékoztatása szerint keretük valamennyi tagja rendelkezik magyar állampolgársággal.  

A Debrecen játékoskerete az előző szezonhoz képest jelentősen átalakult, öten távoztak, Dőry Farkas és Fejős Róbert mellett mindhárom idegenlégiós – Giorgio La Rosa, Lukas Gyurik és Stefan Vidovics – máshol folytatja pályafutását. Helyettük mindössze hárman érkeztek, Rádli Rajmund a KSI, Telegdy András a Kaposvár, Vancsik Levente a Nagyvárad csapatától, míg Somorjai Péter az utánpótlásból került fel a felnőtt csapatba.

Kovács Gábor csapatkapitány is bizakodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a megfiatalodott gárda játékstílusa hamar összeáll, mint mondta, úgy látja, hogy a fiatalok nagyon szeretnének bizonyítani.

Címlapkép: DVSE


A Debrecen 2019-20-as kerete:

Kósik Soma, Somorjai Péter - kapusok, 
Farkas Miklós, Fekete Gergő, Kardos Márton, Kovács Gábor, Macsi Martin, Macsi Patrik, Nagy Norbert Imre, Sebastian Stefan Oltean, Rádli Rajmund, Smitula Gergő, Stefanidesz Levente, Telegdy András, Tőzsér Dávid, Vancsik Levente, Zsilák László - mezőnyjátékosok.

Címkék:
Debrecen