FACEBOOK

Kisorsolták a BL-főtábla csoportbeosztását

Kisorsolták a BL-főtábla csoportbeosztását
hozzászólás, 2019.08.30.

Barcelonában pénteken kisorsolták a BL-főtábla két csoportjának beosztását. A kiemelések miatt a címvédő FTC és a Szolnok nem kerülhetett egy csoportba. A Fradi jó helyzetben van, mert a párba állított lehetséges ellenfelek közül a gyengébbeket kapta és bár egyik vetélytársa a Pro Recco lesz, az olasz sztárcsapat mindenképpen final eight-részvevő - a rendező jogán. A Szolnoknak erős csapatokkal szemben kell elérni az 1-4. helyek valamelyikét a továbbjutáshoz. Részletek, Zsivko Gocics és Varga Zsolt reagálása a sorsolásra a vlv-nek:


Bajnokok Ligja, 2019-20

A főtábla két csoportja:

A csoport


CNA Barceloneta
Olympiakosz
Herceg Novi
Szolnok
QB (az utolsó selejtezőkör A jelű párosításának győztese)
Spandau 04
Jug Dubrovnik
QB (az utolsó selejtezőkör B jelű párosításának győztese)

A csoport első négy helyezettje jut be a nyolcas döntőbe.

B csoport

FTC
Mladost Zágráb
Pro Recco
QC (az utolsó selejtezőkör C jelű párosításának győztese)
QD (az utolsó selejtezőkör D jelű párosításának győztese)
Hannover
Marseille
Dinamo Tbiliszi

​A Pro Recco rendezőként BLF8-részvevő, így az ő helyezésétől függetlenül a legjobb három csapat jut tovább.

Újdonság, hogy a két csoport mérkőzései nem azonos napon lesznek. Az A csoport játéknapja kedd és péntek, a B csoporté szerda és szombat, de félidőben, a 8. forduló után ez cserélődik majd!

Érdekes, hogy a Fradi a Marcseille-jel nemcsak a csoportban csap össze oda-vissza, hanem még idén esedékes lesz a két csapat külön meccse az Európai Szuperkupáért, hiszen a BL-t a Fradi, az Eurokupát pedig a Marseille nyerte meg legutóbb.

A vlv információja szerint a 2018. június 5-6-7-i final eightnek (amelynek házigazdája a Pro Recco lesz) a tervek szerint a Ligúr-tenger partján található Rapallo adna otthont, nyitott, tengerparti medencében lennének a meccsek, s pótlelátókat húznának fel a tornára.

A főtábla első fordulójában, október 8-án, kedden a Szolnok selejtezőből érkező ellenfelet fogad, a Fradi pedig másnap, szerdán Hannoverben kezdi meg BL-szereplését.


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon-nagyon kemény csoport ez és ugye, két csapat kilétét még nem is ismerjük.

Az Olympiakosz, a Barceloneta és a Jug Dubrovnik ott volt a legutóbbi final eight-ben, előbbi kettőről már tudjuk, hogy az új csapatuk is nagyon erős lesz. Ott van még a Spandau és a Herceg Novi, amely főleg idegenben lesz nagyon nehéz ellenfél, nemcsak nekünk, hanem mindenkinek. 

Ez van, nem tudunk mit csinálni. Biztos, hogy van esélyünk arra, hogy a csoport első négy helyének valamelyikén végezzünk, de sokkal jobban kell figyelnünk már a rajtra, a szezonkezdésre, nem szabad, hogy a torna elején pontokat veszítsünk, mert annak a végén lesznek súlyos következményei, ahogyan azt az előző szezonban is láttuk.

VARGA ZSOLT (FTC-Telekom Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Mindig óvatos vagyok ilyenkor az értékeléssel. A tavalyi szezonunk első fele sem volt olyan sima, mint amilyenre lehetett számítani. Tény és való, a vége nagyon jól sikerült, hiszen megnyertük a Bajnokok Ligáját, most azonban új csapatot kell építenünk. Ráadásul nem tudjuk még, hogy melyik két klub kerül a csoportunkba a selejtezőkből. Ha az egyik az OSC és a másik is egy masszív csapat, akkor azért a nagyon erős Mladost Zágrábbal is számolva, komoly riválisaink lesznek.

​A célunk természetesen az, hogy mindenképpen ott legyünk a final eightben és ezért megteszünk mindent. 

Hosszú év lesz ez, nehezíteni fogja az Európa-bajnokság. Reméljük, hogy az olimpiai kvalifikációval utána már nem kell foglalkozni, ha mégis, akkor még egyszer megszakad a bajnokság, illetve megtörik a felkészülés íve. Nehéz lesz...


A jelenleg zajló selejtezők eredményei és további tudnivalók a 2019-20-as BL-sorozatról


A BL-FŐTÁBLA JÁTÉKNAPJAI