FACEBOOK

Tovább fiatalít a BVSC - Szűcs Levente a vlv-nek

Tovább fiatalít a BVSC - Szűcs Levente a vlv-nek
hozzászólás, 2019.08.28.

A legutóbbi bajnokság 6. helyezettje szervesen fejlődik - és fiatalodik - tovább. A BVSC továbbra sem foglalkoztat idegenlégióst, s a vezetőedző nehéz szezonra számít. Sorsukat nagyrészt már az alapszakasz első négy fordulója eldöntheti.


SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző a vlv-nek:

- Évről évre nálatok van a legkevesebb változás a keretben az átigazolási szezon végén. Érdeklődöm: folytatódott-e idén ez a hagyomány?

- Talán most a legnagyobb a változás a korábbi évekhez képest. Három távozónk van és bár a pótlásukat belülről oldjuk meg, mégiscsak három ember cserélődik. Tovább fiatalodunk.

- Nézzük a részleteket!

- Török Béla eligazolt a Vasasba, Ambrus Ferenc - nem is tudom mi a helyénvaló kifejezés, visszavonult vagy a háttérbe vonult. Őt neveztük a bajnokságra, de nem fog játszani, csak akkor, ha valami nagyon váratlan dolog történik. Várnai Kristófot pedig kivásárolta a Szolnok.

- Helyettük?

- Mladoniczky Tibornak, Tanczer Tamásnak és Ágh Györgynek, három 1999-es születésű játékosunknak eddig is volt szerződése, de közülük Ágh Gyuri volt az egyedüli, aki - tavasszal - már bemutatkozott az OB1-ben. Két társuk most "előrelép" és aktív OB1-es kerettagként számítok rájuk a következő szezonban. Hozzájuk csatlakozik Balaska Dániel, aki 2000-es születésű, szintén saját nevelésű, az ifiből kiöregedett játékos.Négy saját nevelésű, 2001-es születésű játékosunk megkapta élete első szerződését, tehát ők is kerettagnak tekinthetők.

- Név szerint?

- Batizi Benedek, Gyenis Ádám, Farkas Botond és Sólyom Levente.

- Mióta zajlik a felkészülés, hol tartotok?

- Ciklikus felkészülést szoktam csinálni. Ez azt jelenti, hogy egy adott bajnokság végén nem engedem el a játékosokat, hanem elvégzünk egy hosszabb edzésprogramot. Ez nem feltétlenül levezetést jelent, a fiúk csaknem ugyanazt a terhelést megkapják, mint amit korábban. Ezután van három hét, amikor aktívan pihenhetnek, majd egészen a nyár végéig úgy dolgozunk, hogy két hét edzést egy hét szünet követ. Ennek a ciklusnak az utolsó szakaszához érkeztünk most, jelenleg Szentesen edzőtáborozunk, a házigazdákkal kétkapuztunk és Szegedre is átruccantunk ugyanilyen célból. És milyen az élet? Ide, Szentesre jövünk vissza a hétvégén a Magyar Kupa-selejtezőtornára, ráadásul a Szentest megkaptuk a bajnokság alapszakaszában is, de hát ez van.

- Mi az elképzelésed a 2019-20-as szezonra, változtatsz-e valamit a játékstíluson vagy ugyanazt folytatod, amit eddig csináltatok?

- Ha ugyanazt tudnánk nyújtani, amit eddig, akkor nagyon boldogok lennénk... A fiatalítás mindig kétélű dolog. Nem szeretnék előre azzal "takarózni", hogy idő kell a csapatnak az összeéréshez, de az biztos, hogy rutintalanabbak leszünk az eddigiekhez képest, kritikus pillanatokban a tapasztalt idősebbek gyors és jó döntése egy ideig hiányozni fog. Viszont ezek a kevésbé rutinos játékosok a felnőtt pályafutásuk kezdetén nagyon motiváltak, ami fiatalos lendületet hoz, gyorsabbá válhat a csapat, legalábbis én ezt várom.

- Azért a ti stílusotok erős jellemzője az agresszivitás, s lehet, hogy a fiatalok - az elején - kicsit talán megszeppentek lesznek, nem biztos, hogy megy majd ez a játék.

- Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a keretbe most felkerült fiatalok mind játékosaim voltak az utánpótlásban. Hozzák magukkal az eddig megszokott mentalitást, játékstílust. Az elmúlt években mindig jól szerepeltünk az ifibajnokságokban, nem utolsó sorban éppen az agresszív harcmodornak köszönhetően. Úgyhogy szerintem ezzel nem lesz gond.



- Nézzük az OB1-es csoportbeosztásotokat! Hogy vagy megelégedve?

- Majd az első körök után derül ki, hogy milyenek a valós erőviszonyok. Most, így "látatlanban" talán azt lehet mondani, hogy a mi csoportunk erősebb, mint a másik. Főként azért, mert az a Vasas, amely legutóbb a kiesés ellen küzdött (és szerintem a kerete már akkor is erősebb volt annál, mintsem hogy osztályozón kelljen biztosítania a bennmaradást), most még erősített is. Ez "kiszúrás a többiekkel", hiszen olyan csapat került gyengébb minőségi szintet feltételező helyre, amely nem oda való. 

Szerintem a Szentes is erősödött tavalyhoz képest vagy inkább úgy fogalmazok: sokkal kevésbé vannak hiányposztjaik, jól is igazoltak. Egy Honvéd mindig Honvéd, a Honvéd-BVSC párharcok minden alkalommal kemények és akkor ott a Szombathely, amely képes megnehezíteni bárkinek a dolgát, valamint a Kaposvár, amellyel ugyan két éve nem találkoztunk, de a névsorukat nézve... - mi nem tudunk majd egyetlen mérkőzés előtt sem úgy vízbe ugrani, hogy "Na, ezt biztosan megnyerjük!". Nehéz szezon lesz.



- Mi lehet így a cél?

- Tartom annyira erősnek a keretünket, hogy versenytársak legyünk a felsőházba jutásért - ez is a cél. Azért valahol arról is szól majd ez az évad, hogy azok a fiatalok, akik most tevékeny szerephez jutnak, váljanak stabil OB1-es játékossá. Már csak azért is, hogy a következő bajnoki szezonban lépéselőnybe kerüljünk a többiekkel szemben. 

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy nehéz szituációból és könnyebb helyzetből egyaránt el tudtunk jutni az 5-6. helyig. Ez most talán kevésbé reális cél, mint a korábbiakban, s nyilvánvaló, hogy ha sikerülne, akkor nagyon boldogok lennénk.

Visszatérve a csoportbeosztásra: ha a rosszban valami jót akarunk találni, akkor azt mondom, szerencsés a rajt utáni menetrendünk. Idegeben kezdünk a Szombathellyel, aztán otthon játszunk a Szentessel és a Vasassal, majd megyünk Kaposvárra. Mind a négy találkozó ki-ki meccs, de ezeket meg lehet nyerni. Nekünk eddig a bajnoki rajt mindig jól sikerült, ekkor szoktuk megalapozni a későbbieket. Ha ezt a négy meccset ne adj isten 10-nél több ponttal tudnánk teljesíteni, akkor nagy lépést tennénk előre a felsőház felé. 

- Új rendszerű a Magyar Kupa lebonyolítása, hiszen a csoportkör négyes tornáiról csak egy-egy csapat jut tovább, amelyek aztán kiemelttel találkoznak a negyeddöntőben. Itt kitűztök valamit célul vagy inkább csapatépítésre használod a hétvégén kezdődő szentesi tornát?

- Az utóbbi. Nem a Magyar Kupa lebonyolítási rendje miatt, hanem azért, mert hétfőn ér véget a szentesi torna, nekünk pedig szerdán és szombaton nagyon fontos bajnoki mérkőzésünk lesz. Szerintem nemcsak nálunk, más kluboknál is a bajnokság élvez prioritást, a Magyar Kupa-szereplés inkább az építkezésről szól.

- Köszönöm a beszélgetést, sikeres szezont kívánok!


A BVSC-Zugló 2019-20-as 20 tagú kerete:

Györke Zsolt, Szakonyi Dániel, Takács Ábel - kapusok,
Ágh György, Balaska Dániel, Batizi Benedek, Czigány Károly Csapó Miklós, Farkas Botond, Gyenis Ádám, Kovács Péter, Lajkó Márton, Létay Krisztián, Mészáros Csaba, Mladoniczky Tibor,  Pásztor Mátyás, Sólyom Levente, Sugár Péter, Szabó Bendegúz, Tanczer Tamás - mezőnyjátékosok.

Címkék:
bvsc Szűcs Levente