FACEBOOK

Mi újság? - Biros Barnabás

Mi újság? - Biros Barnabás
hozzászólás, 2019.08.24.

Az "ős-egri" Biros Barnabás neve hiányzik az egriek új keretéből. Megkérdeztük a 22 éves játékost, mi ennek az oka.


BIROS BARNABÁS a vlv-nek:

- Kaposvárra igazoltam.

- Az ok?

- Sokkal több játéklehetőséget szerettem volna és ebben az évben erre lehetőségem lesz, úgyhogy szeretném megmutatni, mire vagyok képes. Ha ez sikerül, akkor talán egy igazán erős csapatban folytathatom majd tovább a pályafutásomat.

- Egyéves az új szerződésed?

- Igen.

- És miért éppen a Kaposvár?

- Biztató dolgokat mondtak nekem, amikor tárgyaltunk, tetszettek a körülmények, a feltételek is, úgy gondoltam, minden adott ahhoz, hogy kimagasló teljesítményt nyújtsak. Meg kell, hogy mondjam, a magánéletem szempontjából azért ez egy kicsit áldozattal jár, ugyanis a kedvesem budapesti, közösek a céljaink, így nehéz lesz mindkettőnknek, de támogatjuk egymást, úgyhogy menni fog ez!

- Mi lesz a szakmai feladatod, mit várnak tőled?

- Először is: gyakorlatilag végig kell majd játszanom a meccseket. Azt várják tőlem, hogy húzóember legyek, s az eddigi edzőmeccsek tapasztalatai alapján úgy gondolom, ezt tudom is majd teljesíteni.

- Mióta készültök és hogy látod az eddigieket?

- Hat hete tart a felkészülés, voltak már meccseink egymás között és a Tatabányával is. Most éppen Szerbiában vagyunk, a Szabacsnál, azzal a csapattal készülünk, amely indul az idei BL-selejtezőkben. Egész jól halad a csapatépítés, kezdünk összeérni, szerintem kisülhet ebből bármi.

- Mennyire ismerted korábban a csapattársaidat? Milyen az összetétel, fiatalok vagy inkább idősebbek a játékostársaid? Kérlek, írd le kicsit az új csapatodat!

- Talán négy-öt játékos maradt a tavalyi keretből, szóval ez egy teljesen új brigád. Az idegenlégiósokon kívül mindenkit ismertem korábbról. Fiatalos, jó hangulatú, lendületes csapat ez. A fiatalok előtt nagy a fejlődési lehetőség, sokat segíthet ezen a téren, hogy maradt a csapatnál az idősebb generációhoz tartozó Vindisch Ferenc és Kovács Olivér. Széthúzások nincsenek, hat hét tapasztalatai alapján mondhatom, hogy egy összetartó társaságról beszélhetünk.


Biros Barnabás azt mondja, élete egyik legjobb nyarán van túl, sok időt tölthetett együtt kedvesével, Kittivel

- A Kaposvár a legutóbbi OB1-es bajnokságot a 14. helyen zárta vagyis épphogy elkerülte az osztályozót. Mit mond a klubvezetés, te hogy látod: körülbelül mire vihetitek a 2019-20-as szezonban?

- Az előző szezon 14. helyét itt is elég rossz eredményként értékelték, nyilván az is. Sokkal jobbat vár most mindenki. Nem akarok nagy dolgokat mondani, esetleges nyolcba kerülésről beszélni. Nekem az az alapvető célom, hogy az új csapat érjen el a tavalyinál jobb eredményt, ami szerintem biztosan fogunk tudni hozni. Ha ennél konkrétabbat kell mondanom, akkor annyit, hogy a 10-11-12. helyek valamelyikére várom a Kaposvárt. Ha ez sikerül én boldog leszek, de természetesen van egy "álom kategória", a felsőházba, a legjobb nyolcba kerülés. 

- Az alapszakasz csoportbeosztását hogy értékeled?

- Nehéz. Nagyon nehéz csoport lesz, szerintem megkaptuk minden párból a nehezebb ellenfelet, de ez még jól is elsülhet a végjátékban, nem biztos, hogy az a kedvező, ha az elején könnyű csapatokkal kerülünk szembe.

- Van-e bármilyen konkrét egyéni célod is erre a szezonra nézve?

- Mindenekelőtt fejleszteni akarom magam játékban. Egerben is játszottam, de nem annyit, amennyit itt fogok. Sokat leszek vízben, igyekszem jó teljesítményt nyújtani. Fokozatosan haladok előre, a cél természetesen a válogatottság.

- Miben szeretnél fejlődni?

- Mindenben. Védekezésben, támadásban, góllövésben egyaránt.

- Köszönöm a beszélgetést, sikeres szezont kívánok!