FACEBOOK

U17-es Eb: Spanyolország-Magyarország 8:5 - a bronzmeccsen búcsúzunk az Eb-től

U17-es Eb:  Spanyolország-Magyarország 8:5 - a bronzmeccsen búcsúzunk az Eb-től
hozzászólás, 2019.08.17.

A spanyolokkal nem bírtunk (főleg a kapusukkal), így az éremszerzés feladata vasárnapra húzódik át... Tudósításunk folyamatosan bővül nyilatkozatokkal és a meccs góljaival.


U17-es Európa-bajnokság, Tbiliszi (Georgia - Grúzia), 2019. augusztus 11-18.

Elődöntő

Spanyolország-Magyarország 8:5 (2:2, 3:0, 2:2, 1:1)

G.: Valera Calatrava 4, Daura Gomez 2, Ponferrada Sicart, Ramon Sesen, ill. Vigvári, Szeghalmi, Gábor L., Szabó B., Nyíri B.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

​Csapatunk vasárnap 17 órakor az Eb bronzérméért játszik Görögországgal.



A 15 tagú magyar válogatott:

Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond - kapusok,
Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor - mezőnyjátékosok. (ARCKÉPCSARNOK)

Az elődöntőre Molnár Eriket és Eppel Barnabást nem nevezte a szakvezetés.

VLV-VIDEÓK (LEN):

0:1 - Vigvári Vince gólja

1:1 - Valera Calatrava első gólja


2:1 - Ponferrada Sicart gólja

2:2 - Szabó Bence gólja

3:2 - Daura Gomez első gólja

4:2 - Ramon Sesen gólja

5:2 - Daura Gomez második gólja

5:3 - Szeghalmi gólja

6:3 - Valera Calatrava második gólja, ötméteres

7:3 - Valera Calatrava harmadik gólja

7:4 - Gábor Lőrinc gólja

8:4 - Valera Calatrava negyedik gólja

8:5 - Nyíri Balázs gólja





SZÉKELY BULCSÚ szövetségi edző a vlv-nek:

- Azt kell mondani, hogy nagyon korrekt bíráskodás mellett lejátszott meccsen jobbak voltak ma a spanyolok. Dinamikusabbak voltak, erőszakosabbak voltak, gyorsabbak voltak. Meccs előtt azt mondtam a szakmai stáb tagjainak, amikor beszélgettünk, hogy az a csapat, amelyik stabilan magához tudja ragadni a vezetést, két-három góllal el tud húzni, az nagy lépést tesz a továbbjutás felé, mert ez itt nagyon sokat jelent lélektani szempontból. 

Kaptunk legalább három olyan gólt, amiről alaposan beszéltünk előtte, volt egy "becsurgó" gól is. Az az igazság, hogy az elején megkaptuk a fórokat, sajnos nem tudtunk azokkal élni. A spanyol kapus teljesen extázisba került, mi pedig elbizonytalanodtunk. Onnantól kezdve már nagyon nehéz volt, de éppen ebből lehet és kell sokat tanulni, azt, hogy amikor krízishelyzet áll elő, akkor kell a legjobban "visszalépni", leginkább szervezetten játszani a játékunkat, azt a játékrendszert, amit tudunk, ami biztonságot ad nekünk, amikor vezetünk. Abba a hibába estünk bele, amibe sok csapat szokott, amikor hátrányba kerül: felborult a megszokott rendszer, ami addig működött, szétesett, mert mindenki maga akarta megoldani - ez egyébként teljesen természetes emberi reakció. Nyilván ezekből a tapasztalatokból rengeteget lehet és kell is tanulnunk.

- Van még egy meccs és nagyon nem mindegy, hogy érem a vége vagy nem...

- Borzalmasan nehéz ez egy elveszített elődöntő után, s azt mondtam a srácoknak, hogy amikor nyertünk, közös volt az öröm, most a bánat közös. 

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, ahhoz képest, ahonnan elindultunk, megmutattuk, hogy milyen játékot tudunk játszani, s ez nagyon nagy fejlődést mutat. Ezt hosszú hónapok kemény munkájával értük el. Lehet lógatni az orrunkat, de egyáltalán nem mindegy, hogy mi lesz a vége. Ha ma még azért van elkeseredve valaki, mert ő az aranyéremért jött, meg kell tanulnia értékelni bármilyen más színű érmet is. Azt gondolom, hogy pár hét múlva hihetetlen értéke lesz a bronzéremnek is, ha sikerül azt megszereznünk. Azt kértem, hogy már ma este úgy feküdjenek le, reggel úgy keljenek fel, hogy egy cél lebeg a szemük előtt: a görög meccset meg kell nyerni! Nagyon nehéz lesz, mert ilyenkor két csalódott csapat játszik, de ezt is meg kell tanulni. Úgyhogy holnap megpróbáljuk a bronzérmet megszerezni.


SZEGHALMI ZSOMBOR csapatkapitány a vlv-nek:

- Az a baj, hogy egy ilyen meccs után nagyon nehéz bármit is mondani...

Kijelenthetjük, hogy ma a spanyolok jobbak voltak. Sajnos. Belekerültünk egy olyan játékba, amibe nem szerettünk volna. A spanyolok képesek voltak nagyon gyorsan lefordulni és úgy éreztem, hogy nem tudjuk felvenni velük a versenyt. Tulajdonképpen ezzel múltak minket felül. Volt két center-akciógóljuk, kaptunk egy potyagólt, ami persze benne van mindig a játékban, de ha ezt a hátrmat levesszük, már akkor 5:5 a meccs... És ez senki máson nem múlott, csak rajtunk. Meccsben lehettünk volna még jobban, ha nincsenek ilyen butaságaink. A kapust sajnos naggyá tettük, nem olyen lövések mentek most a kapura, mint amilyenek szoktak.

Viszont van következő nap - ezért jó a vízilabda! Lehet javítani, úgyhogy megyünk előre és ki fogjuk hozni a mostani helyzetből maximumot. Kesereghetünk, de a múlttal már felesleges foglalkozni.

- Így kell beszélnie egy csapatkapitánynak! A görögöket mennyire ismeritek??

- A Comen Kupán játszottunk egymással, akkor nagyarányú győzelmet arattunk, de ez biztos, hogy teljesen nás meccs lesz. Ők is ugyanabban a helyzetben vannak, mint mi, ma kikaptak, Az a csapat fog tudni nyerni, amelyik vissza tud térni az elődöntőt megelőző állapotához. 

Nálunk rossz volt a hangulat este, de beszélgettünk és a végén sok játékos szemében láttam felcsillani a fényt, abban maradtunk, hogy megcsináljuk...

- Sok sikert kívánok hozzá!


NYÍRI BALÁZS a vlv-nek:

- A taktikánk, az volt, mint eddig, apró változások voltak csak, ez leginkább az ő játékuk miatt volt szükséges, de az alap nem változott.

- Jól is indult, mi vezettünk. Mi történt utána?

- Igen, valóban miénk volt az első gól. De a spanyolok jó vízilabdát játszanak, nehéz volt lefordulni, jó lövőhelyzetet kialakítani velük szemben. A védekezésünk olyan szempontból lehetett volna jobb, hogy kaptunk négy elkerülhető gólt, amikre előzetesen felhívták a figyelmünket a megbeszéléseken. Talán a szerencse is kicsit közelebb volt hozzájuk, de önbecsapás lenne erre fogni, jobbak voltak ma.

- Ilyenkor mindig az a legnehezebb, hogy lelkileg hogy tud felállni egy csapat az utolsó meccsre, ami fontos, mert mégiscsak éremért megy... Hogy álltok ezen a téren?

- Mindenki máshogy éli meg, van aki hamarabb, van aki később lép túl ezen. Leültünk vacsora után pár percre beszélgetni, próbáljuk segíteni a másikat. Időnk nincsen sokat agyalni rajta, mert holnap erős ellenféllel játszunk és éremmel szeretnénk hazatérni.

Én úgy gondolom, hogy - persze amellett, hogy bánt engem is a mai vereség, - a sport ilyen, nem lehet mindig nyerni. És van még lehetőségünk szépíteni, szeretnénk élni vele!

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok ehhez!


U17-es Eb, Tbiliszi (Georgia - Grúzia)

Augusztus 17., szombat, helyosztók, elődöntők

Oroszország-Montenegró 5:9 (2:1, 1:4, 1:1, 1:3) (az 5-8. helyért)

Szerbia-Németország 8:4 (2:0, 1:2, 3:1, 1:2) (az 5-8. helyért)

Görögország-Olaszország 8:13 (1:5, 1:2, 5:3, 1:3) (elődöntő)


Még nem közölt eredmények:


Augusztus 16., péntek helyosztók

Szlovákia-Románia 4:17 (1:5, 1:5, 0:3, 2:4) (a 15. helyért)

Törökország-Franciaország 6:7 (3:2, 2:3, 0:1, 1:1) (a 13. helyért)

Hollandia-Málta 15:9 (6:2, 3:3, 2:1, 4:3) (a 11. helyért)

Horvátország-Georgia (Grúzia) 11:6 (0:2, 3:1, 4:1, 4:2) (a 9. helyért)


A torna vasárnapi programja (időpontok magyar idő szerint):

14.00 Oroszország-Németország (a 7. helyért)

15.30 Montenegró-Szerbia (az 5. helyért)

17.00 Magyarország-Görögország (bronzmérkőzés)

18.30 Spanyolország-Olaszország (döntő)