FACEBOOK

U17-es Eb: MAGYARORSZÁG-SZERBIA 12:3

U17-es Eb: MAGYARORSZÁG-SZERBIA 12:3
hozzászólás, 2019.08.12.

Ifjúsági válogatottunk a csoportelsőség küszöbén a tbiliszi korosztályos Eb-n, miután fiaink hétfőn kiütötték Szerbiát. Nyilatkozatok, gólok, eredmények:


U17-es Európa-bajnokság, Tbiliszi (Georgia - Grúzia), 2019. augusztus 11-18.

Csoportkör, 2. forduló

MAGYARORSZÁG-SZERBIA 12:3 (4:0, 4:0, 1:1, 3:2)

G.: Vigvári Vince 4, Szeghalmi 3, Mészáros, Nyíri B., Kevi, Várkonyi, Szabó B., ill. Vukazics, Milojevics, Martinovics



A mérkőzés alakulása:

1:0, 2:0, 3:0, 4:0 / 5:0, 6:0, 7:0, 8:0 // 8:1, 9:1 / 10:1, 10:2, 11:2, 12:2, 12:3

A magyar válogatott kiválóan kezdett, Gyapjas ismét parádézott a kapuban, s a szerbek nem tudtak mit kezdeni a védekezésünkkel, hiába játszottak sokkal gyakrabban emberelőnyben.

A harmadik negyed szorosabb volt, de utána újra nőtt a különbség, a védekezés ismét feljavult és több remek egyéni teljesítménnyel magabiztosan nyertünk.

Csapatunk legközelebb - a csoportkör utolsó fordulójában - kedden 15.30-kor Hollandiával játszik. A tét a csoportelsőség.

VLV-VIDEÓK (LEN):

Gyapjas-védés

1:0 - Szeghalmi első gólja

2:0 - Vigvári Vince első gólja

3:0 - Nyíri Balázs gólja

4:0 - Vigvári Vince második gólja, ötméteres

5:0 - Vigvári Vince harmadik gólja

6:0 - Szeghalmi második gólja

7:0 - Gyapjas-védés, Mészáros-gól

8:0 - Kevi Bendegúz gólja

8:1 - Vukazics gólja

9:1 - Vigvári Vince negyedik gólja

10:1 - Várkonyi gólja

10:2 - Milojevics gólja

11:2 - Szeghalmi harmadik gólja

12:2 - Szabó Bence gólja

12:3 - Martinovics gólja


(Köszönjük a címlapképet Madaras Norbertnek!)





SZÉKELY BULCSÚ szövetségi edző a vlv-nek:

- Valóban nagyon felpörögtünk és jól játszottunk. És ami külön öröm: nagyon jól működött a védekezés!

Felkészültünk a szerbekből, tudtuk, hogy nagyon fontos mérkőzés ez mind a csoportban, mind a "lelkeknek". Most az a dolgunk, hogy a következő feladatra koncentráljunk, egy pillanatra sem engedhetjük el ezt a fonalat.

- A szerbek okoztak neked valamilyen meglepetést vagy inkább az lepett meg, hogy mi milyen jók vagyunk?

- Megmondom őszintén, szerepe van a sikerben annak, hogy a stábunk rendkívül jól öszeállt, tudatosan és alaposan kilemeztük a szerbek játékát. Ettől függetlenül folyamatosan azt sulykoljuk a fiúkba, hogy legyen egy olyan rendszer, amin lehet, hogy piciket változtatunk, de nem borulhat föl. És ezt most tökéletesen működtették a gyerekek.

Ami ma nagyon jól ment, az a védekezés és ez szerves része az alapjátékunknak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mostantól mindenkit hasonló arányban fogunk legyőzni, de ez a meccs kiváló visszaigazolás volt, hogy tudunk mi így is játszani!

- Hallani lehetett a streamen keresztül, hogy még 8:1-es vezetésnél is azt kiabáltad az időkérésből a pályára visszatérő játékosoknak, hogy "Null-null!"...

- Igen. Ez egyrészről kabala, de az az igazság, bármennyire nagy a különbség két csapat között, ha csak egy pillanatra kiengedsz és megérzi az ellenfél, hogy eredményesen tud téged támadni, akkor... Nem szabad elfelejteni, hogy ez U17..., itt azért gyererek játszanak, akik néha olyanok, mint a "kis felnőttek", néha viszont kis gyerekek. Ha nem tartja fenn az ember folyamatosan a koncentrációt, akkor az nagyon kellmetlen következményekkel járhat.

- A hollandok következnek kedden délután, a csoportelsőségért. Mire lehet számítani?

- Én borzalmasan kellemetlen mérkőzésre számítok. Nagy darabok, erősek, az egy az egy elleni párharcokban nagyon agresszívak, a szerb csapat az utolsó pillanatban fordított ellenük. Egy másodpercig nem gondolom, hogy könnyű mérkőzés lesz. Élesnek kell lennünk, úgy kell játszanunk, mint hogyha kedden kezdődne az Európa-bajnokság...

SZEGHALMI ZSOMBOR csapatkapitány a vlv-nek:

- Fontos meccs volt számunkra, de még mindig csak egy lépéssel vagyunk közelebb a célunkhoz. Küzdünk tovább, mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük a célunkat.

- Jó, hát azért volt itt ma egy magyar-szerb, ne lépjünk ezen át ilyen könnyedén... Hogy készültetek? Mire számítottatok? Tudtátok, hogy az elejét meg kel hajtani?

- Igen. Nagyon kemény meccsre számítottunk, tudtuk, hogy az elejétől kezdve menni kell, ha be akarjuk darálni őket. Szerencsére fel tudtuk venni velük a harcot, sőt, rájuk tudtuk erőltetni az akaratunkat. Ezzel sikerült ilyen győzelmet aratnunk. 

- Nagyon sok volt az emberhátrány, a kivédekezett emberhátrány, főleg a meccs első felében, voltak blokkok, labdaszerzések...

- A csapat nagyon összeszedetten védekezett, egyben voltunk nagyon. De mondom, ez még csak a csoportkör, az igazán fontos meccseink szombat-vasárnap lesznek...

VIGVÁRI VINCE a vlv-nek:

- Koncentráltan érkeztünk a mérkőzésre, egész nap arra hangolódtunk. Jól kezdtünk, amit tovább tudtunk vinni az egész meccsre és abszolút domináltunk a szerb csapat ellen. 

- Meglepett téged az ő teljesítményük vagy az, hogy nektek ilyen jól megy?

- A saját teljesítményünk nem lepett meg, tudtam, hogy ha jól játszunk és megfelelően hajtjuk végre a taktikai elemeket, akkor még az is bennünk van, hogy a mainál kevesebb hibát követünk el. A szerb csapat a második félidőig tartotta magát, akkor éreztem kicsit rajtuk, hogy feladják, amikor már 8:0 volt az eredmény.

- Hova helyezhetjük el ezt a szerb csapatot? Játszottatok velük a felkészülési időszakban is.

- Igen, ilyen szempontból kicsit meglepetést hozott ez a mai meccs, hiszen a felkészülési tornákon mi is és a többi csapat is szoros mérkőzéseket játszott velük. Tegnap láttuk a hollandok elleni meccsüket, aminek végén a szerbek számára volt hízelgő a 9:8-as végeredmény, nagyon jól pólóztak a hollandok. Erős csapatnak gondolom a szerbet, ezért volt nagyon jó érzés ennyivel legyőzni őket, különösen, hogy a magyar-szerb mindig különleges presztízsmérkőzés. 

- Mondtad, hogy a hollandok nagyon jók. Hogy készültök ellenük, mire számítasz, gondolom, azért a csoportelsőséget jó lenne megszerezni, elkerülve a számolgatást egy hármas holtverseny esetén...

- Igen, egyáltalán nem akarunk számolgatni, minden meccset meg szeretnénk nyerni itt az Európa-bajnokságon. Láttuk, hogy kellemetlen vízilabdát játszanak a hollandok, erősek, gyorsak. Fel fogunk rájuk készülni, lesz videózás is holnap. Szerintem, ha úgy megyünk be a vízbe, mint ma, akkor le tudjuk őket győzni.

LANTOS ISTVÁN a vlv-nek:

- Azt gondolom, ennek a sokgólos győzelemnek az volt a kulcsa, hogy a védekezésünk nagyon a helyén volt. Hátul végig fegyelmezettek voltunk. A támadásunk néha "leengedett" és nem voltunk annyira dinamikusak, de végeredményben ez a játékelem is rendben volt, nem lehet rá panasz, mert a lövési százalékunk szerintem jó volt, a kaput sokszor eltaláltuk.

Jól védekeztük ki a hátrányokat, nem is emlékszem gólra, amit emberhátrányban kaptunk, ellenben mi egészen jól használtuk ki az emberelőnyeinket. A centerezés működhetett volna jobban is, de igazából arra sem lehet panasz.

- Az előkészületek során a szerbekkel vívott meccsek tükrében meglepett téged ez a mai mérkőzés?

- Az igen, hogy ekkora lett a különbség, de úgy gondolom, ha ennyire rendben van a védekezésünk, akkor akár ilyen különbség is benne lehet. Nagyon nehéz játszani az ellen, amit csinálunk és jól is csináljuk.

- Mit láttál rajtuk, ahogy húztatok el? Már 8:0 is volt és mócsing az utolsó negyedben..., hogy érintette őket ez a "fejlemény"?

- Még a második negyed végéig, a harmadik negyed elejéig küzdöttek, de utána látszott, hogy elengedik ezt a meccset, teljesen kétségbeesett arccal nézett sok játékosuk.

- Ennél többet nem lehet várni egy magyar-szerbtől... Köszönöm szépen, gratulálok és jó pihenést kívánok!


A magyar csapat (meccsenként 13 játékos játszhat):

Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond - kapusok,
Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor - mezőnyjátékosok. Arcképcsarnok.

Eppel Barnabás és Molnár Erik  nem szerepelt a hétfői meccsen.


A nap további eredményei:

Románia-Görögország 1:11 (1:1, 0:4, 0:0, 0:6)
- az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt

Hollandia-Szlovákia 14:8 (4:3, 3:1, 3:3, 4:1)

Málta-Törökország 12:8 (5:3, 4:3, 1:2, 2:0)

Franciaország-Németország 6:11 (0:3, 1:3, 2:2, 3:3)

Oroszország-Olaszország 12:16 (0:3, 3:4, 2:3, 7:6)

Spanyolország-Horvátország 6:4 (0:1, 2:0, 3:1, 1:2)

Montenegró-Georgia (Grúzia) 9:5 (2:2, 2:1, 2:1, 3:1)


AZ U17-ES EB TELJES PROGRAMJA