FACEBOOK

Következik: U17-es Európa-bajnokság, Tbiliszi - vlv-edzésriport

Következik: U17-es Európa-bajnokság, Tbiliszi - vlv-edzésriport
hozzászólás, 2019.08.08.

Pénteken elutazik Tbiliszibe, az U17-es Európa-bajnokság helyszínére a magyar válogatott. A csapat utolsó hazai edzésén jártunk.


Az U17-es válogatott vasárnaptól Tbilisziben szerepel és jó reményekkel indul útnak, hiszen nem sokkal ezelőtt parádés győzelmet aratott Olaszországban, a Comen Kupán, minden ellenfelét legyőzve.

A válogatott 15 tagú (meccsenként 13 játékos szerepelhet):

Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond - kapusok,
Eppel Barnabás, Gábor Lőrinc, Kevi Bendegúz, Lantos István, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Pető Attila, Szabó Bence, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor - mezőnyjátékosok.

Szakvezetők: Székely Bulcsú, Tóth Kálmán, Cseh Sándor. Csapatvezető: Madaras Norbert.


VLV-VIDEÓK:


Székely Bulcsú a vlv-nek

- Szervusz Csucsu, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Hát, nagy útra indultok a tizenhét évesek magyar válogatottjával. Arra kérlek, hogy mondd el, hogy sikerült a felkészülés, milyen állapotban vagytok, mire számítotok? 

- Sziasztok, köszönöm szépen az érdeklődést! Azt gondolom, hogy amit elterveztünk és amit meg akartunk csinálni a felkészülés alatt, azt meg tudtuk csinálni. Úgy érzem, hogy a gyerekek jó állapotban vannak, sérülés nélkül megúsztuk ezt a két hónapot és szerintem mind játékban, mind egyénileg léptek előre a gyerekek. Természetesen mi itt igazából taktikát meg formaidőzítést tudunk esetleg segíteni, az igazi munka és felkészítés mindig a klubokban van, nyilván a klubedzőket dicséri, hogy ilyen jó játékosokat tudunk kapni. 

- Beszéljünk egy kicsit a tornáról, Tbilisziről. Mi lesz ott, hogy alakulnak a csoportmeccsek? Mi az, ami szerinted várható? 

- Hogy mi vár ránk, azt nehéz megmondani. A szlovák, a szerb és a holland csoportban vagyunk. Nyilván lesz jelentősége a szerb csoportmérkőzésnek, de semmi nem dől el, akkor sem, ha megverjük a szerbeket és akkor sem, ha nem úgy alakul a mérkőzés, ahogy terveztük. Emberi számítás szerint a montenegrói-görög párosból kapjuk az ellenfelet a négy közé kerülésért. Mindenki tudja, hogy ez a legeslegnehezebb mérkőzés egy tornán. 

- Nemrégiben megnyertetek egy nagyon nagy tornát, ráadásul Olaszországban, a házigazdák ellen. Mennyire érzed úgy, hogy ez egy kis terhet rak rátok, esetleg többet várnak tőletek emiatt? 

- Szerintem magyar vízilabdautánpótlás-válogatottól mindig mindenki győzelmet vár, nem hiszem, hogy ez változott. Azt érzem a gyerekeken is, hogy nem szálltak el, nem járnak a föld fölött. Sőt, ezt már az éremátadás előtt is kértük, hogy azért kezeljük helyén a dolgot, tudjuk azt, hogy ez egy felkészülési torna és hogy mi miért álltunk össze két és fél évvel ezelőtt. Úgyhogy inkább azt érzem a gyerekeken, meg most már a stábon is, hogy már nagyon-nagyon várjuk, hogy elkezdődjön, olyanok vagyunk kicsit, mint a versenylovak, akik várják, hogy nyíljon a kapu. 

- Mondj valamit kérlek, hogy mi ennek a csapatnak az erőssége? Mi az, amivel a győzelmeket eléritek? A védekezés? A támadás? 

- A csapatnak szerintem az egyik legnagyobb ereje az, hogy egy nagyon homogén. Vannak olyan játékosok nyilván, akik támadásban nagyon kiemelkedőt tudnak nyújtani, vannak, akik védekezésben veszik át a kulcsszerepet, de a legnagyobb erőnk az, hogy ez nem egy-két játékosra épülő csapat, hanem bármelyik meccsen bármelyik játékos fő szerepet kaphat. Ú 

- Hát, Csucsu, jó utat kívánok és úgy gyertek haza, hogy legyen örömötök!

- Köszönjük szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Szeghalmi Zsombor csapatkapitány a vlv-nek

- Szervusz Zsombor, köszöntelek a vlv kamerája előtt, mint az U17-es magyar csapat kapitányát! Holnap elutaztok jó messzire, Tbiliszibe, részt vesztek egy nagyon komoly tornán. Érdekel, hogy mire számítasz! 

- Köszöntöm a nézőket! Most lett vége a felkészülésnek, elég komoly munkán vagyunk túl, mind erőnlétileg, mind fejbeli dolgokat tekintve. A mezőny nagyon kiegyenlített, igazából van két csapat, amely majdhogynem ugyanolyan erősségű. 

- Én olyan információkat hallottam egyrészt a Comen Kupa után, másrészt itt most az edzőtöktől, hogy a csapategység, a kohézió az erősségetek. Ez hogy alakult ki, te is így látod-e, és ez mire vihet titeket? 

- Hát igen, a csapatsportban az első az, hogy a csapatösszhang meglegyen és a játékosok ismerjék egymást, tudják egymás minden rezdülését. Ez nagyon fontos a csapatsportban. 

- Na, hát elképzelted fejben, hogy hogy alakul ez a torna? A meccsek sorrendje ismert, az első három. Mit gondolsz, mire számítasz? 

- Egyik csapatot sem becsüljük le, mindegyik meccsre úgy megyünk be, mintha Európa-bajnoki döntő lenne, de persze jobban a szerb meccsre készülünk. 

- Jó, hát mi az, amivel elégedett lennél, mikor hazajöttök? 

- Természetesen az Európa-bajnoki győzelemmel, de úgy gondolom, ha a négybe bekerülünk, az úgymond már mindig egy megkönnyebbülés és onnan már csak az aznapi állapot határozza meg a továbbiakat.

- Zsombor, jó utat kívánok, sok sikert és éremmel való visszatérést

- Köszönöm szépen! 

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Vigvári Vince a vlv-nek

- Vigvári Vincét köszöntöm a VLV kamerája előtt, a Vigvári család egyik oszlopos tagját. Hiszen a bátyja is vízilabdázik, nem is akárhogy. Köszöntelek és arra kérlek, mondd el, mit vársz ettől az Európa-bajnokságtól?

- Köszöntöm a kedves nézőket! Hosszú, megterhelő, de úgy gondolom, hogy nagyon jól sikerült felkészülésen vagyunk túl, két felkészülési tornával és egy horvát kétkapuval. Most túl vagyunk az utolsó mérkőzésen. Szoros párharcokra számítok az Európa-bajnokságon, de úgy gondolom, hogy beleraktuk a munkát és ennek ki fog jönni az eredménye.

- Te milyen poszton játszol?

- Kapás oldalon, kapás hátsó széle.

- Mit vársz magadtól, személy szerint ezen a tornán?

- A két felkészülési tornán elég jól ment a játék, ezt szeretném továbbvinni az Európa-bajnokságra. Kiegyensúlyozott teljesítményt szeretnék nyújtani. 

- Hol játszol a civil életben? És mik a terveid? A jövőt hogy képzeled el mint vízilabdázó?

- Az UVSE-ben vízilabdázom. Szeretnék egy jó OB1-es játékos lenni. Felnőtt válogatott és olimpiai bajnok.

- Az elég. Köszönöm szépen. Jó utat.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

A torna vasárnap kezdődik, magyar csapat a csoportkörben - sorrendben - Szlovákiával, Szerbiával és Hollandiával találkozik. A legjobb négy közé jutásért várhatóan a görög vagy a montenegrói csapat lehet az ellenfelünk.

MENETREND

ARCKÉPCSARNOK



vlv-képek az edzésről