FACEBOOK

Horvátország-Magyarország 10:7 - negyedik hely a kvangdzsui vb-n

Horvátország-Magyarország 10:7 - negyedik hely a kvangdzsui vb-n
hozzászólás, 2019.07.27.

Nem sikerült megnyerni a kisdöntőt a horvátok ellen, a negyedik hely lett a miénk a kvangdzsui világbajnokságon. A vb-t Olaszország nyerte. Részletek, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:


Világbajnokság, Kvangdzsu (Dél-Korea)

Bronzmérkőzés


Horvátország-Magyarország 10:7 (2:1, 2:2, 2:2, 4:2) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
Kvangdzsu, v.: Alexandrescu (román), Sztavridisz (görög)
Horvátország: Bijac, Vukicsevics, Fatovics, Vrlics, X. García, Jokovics 6, Buslje. Cs.: Loncsar 1, Benics 1, Setka 1, Milos 1, Macan. Szövetségi kapitány: Ivica Tucak
Magyarország: Nagy V., Jansik Sz., Bátori, Manhercz K. 2, Hárai 2, Vámos 1, Sedlmayer. Cs.: Pohl, Mezei, Angyal 1, Zalánki 1, Varga Dénes. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 6/14, ill. 6/15
Gól - kettős emberelőnyből: –, ill. 1/2
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Macan (a harmadik negyedben), Jansik Sz. (a negyedik negyedben), Pohl (a negyedik negyedben), Setka (a negyedik negyedben), Vukicsevics (a negyedik negyedben), Angyal (a negyedik negyedben), Buslje (a negyedik negyedben), Fatovics (a negyedik negyedben)

Ez történt a meccsen a vlv szemével: A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

1:0 - Hárai első gólja

1:1 - Loncsar gólja

2:1 - Jokovics első gólja

2:2 - Vámos gólja

3:2 - Jokovics második gólja

3:3 - Manhercz Krisztián első gólja, ötméteres

4:3 - Milos gólja

5:3 - Jokovics harmadik gólja, ötméteres

5:4 - Angyal gólja

6:4 - Setka gólja - VAR

6:5 - Manhercz Krisztián második gólja

7:5 - Jokovics negyedik gólja

8:5 - Jokovics ötödik gólja, ötméteres

8:6 - Hárai második gólja

8:7 - Zalánki gólja

9:7 - Jokovics hatodik gólja

10:7 - Benics gólja


MÄRCZ TAMÁS a Sportvilágnak:

- Nagyon nehéz azt az igazi szintet hozni, egyre, ahogy jöttek a meccsek, különösen itt a végjátékban, láttam, hogy egyre inkább fáradnak a játékosok. Nehéz volt, sokszor, amikor kinéztem a padra, nem volt kit cserélni. Dumi segített, amennyit tudott, jelen pillanatban ennyit tudott hozzátenni, legalább egyszer-egyszer be lehetett küldeni a vízbe.

Megvoltak a lehetőségeink. Én azt mondom, hogy ez egy nagyon jó meccs volt, szerintem a legjobb csapat ellen játszottuk a bronzmeccset. A mérkőzés közepén volt egy olyan időszak, amikor nagyon fájó volt, hogy az emberelőnyeinket nem úgy használtuk ki, ahogy kellett volna. Az új szabályok miatt az ideális pillanatot kell megválasztani és az nem biztos, hogy az emberelőny legvége, amikor már kapkodássá válik a támadás. Voltak korábban olyan pillanatok, amikor talán már el kellett volna lőni a labdát. Volt olyan is, amikor meg túl korán vállalta valaki fel a felelősséget. Itt volt egy olyan időszak, ami szerintem eldntötte a meccset. Ennek ellenére elment a mérkőzés a negyedik negyedig úgy, hogy fej fej mellett haladtunk és ott is akár be lehetet volna húzni ezt a meccset valahogy. Sajnálom.

Leginkább a tegnapelőtti mérkőzés az, ami nagyon fáj, ott voltunk a legközelebb ahhoz, hogy egy igazi nagy eredményt érjünk el. A horvátok ellen extra nagy teljesítményre volt szükség, amire azt mondom, hogy tulajdonképpen megvolt. Mert a fiúk jól játszottak, küzdöttünk. Így, ezekkel a szerencsétlenségekkel, amik sorozatban jöttek itt a csapat körül az utóbbi napokban, hetekben, eljutottunk a négyig, ami azért minimumelvárás. Fájó, hogy nem jutottunk be a világbajnoki döntőbe, amihez közel voltunk, fájó, hogy ma nem sikerült a bronzot kiharcolni. Még így is benne volt, minden tisztelet a játékosaimé, mert közdöttek. Természetesen hibáztunk jó néhány dolgot, amit azért majd elemezni kell és tudunk ennél még jobbak lenni.


VARDA DÉNES csapatkapitány az M4 Sportnak:

- Különleges műfaj ez a bronzmeccs. Aki jobban kezd, az szokta megnyerni. Nem mondom hogy feltétlenül jobban kezdett a horvát csapat, viszont kihagytunk a harmadik negyedben és ez elég volt ahhoz, hogy elveszítsük a meccset.

A nyarat, a felkészülést, illetve az Európa Kupától tartó időszakot, ha nézzük, nagyon jó érzéseim voltak a csapattal kapcsolatban. Úgy éreztem, hogy homogén társaság lettünk, képesek lehetünk megverni nagy csapatokat. Ugye, az Európa Kupán sikerült három rangadót nyernünk, ebből táplálkoztunk, de itt azért látszott, hogy erős, kiegyenlítrett a mezőny. Látjuk: spanyol-olasz döntő van, nincs már papírforma.

Nyilatkozatában Dumi a balszerencsét is szóba hozta, elsősorban az ő sérülésének vonatkozásában, hiszen maga is úgy értékelte, hogy nemcsak a góljaival, hanem a jelenlétével is jobban segíthette volna a csapatot, ha egészséges.

Varga Dénes az MTI-nek, Göbölyös Gábornak is nyilatkozott a helyszínen:

"Egy sérülés sosem jön jól, csak azért sajnálom, mert a Ferencvárossal nagyon jó szezont produkáltunk és nekem is jól ment a játék, kifejezetten fontos tagja lehettem volna ezen a nyáron a válogatottnak, de egy ilyen szerencsétlenség közbeszólt" - mondta a zöld-fehérekkel Bajnokok Ligája-győztes, a hannoveri nyolcas döntő legértékesebb játékosának is megválasztott Varga.

"Nagyon sajnálom, mert sok volt bennem, és nem biztos, hogy sok esemény van még előttem. Nagyot alakíthattunk volna" - mondta a 32 éves olimpiai bajnok, akinek a lövő kezén tört el a kisujja az Új-Zélandiak elleni, gyakorlatilag edzéssel felérő nyitómérkőzésen.

"Próbáltam teljes értékű játékosként funkcionálni, de a lövés és az irányítás sem ment igazán. Nagyon sok bennem maradt, ma is volt olyan akcióm és lövésem, ami nem így nézett volna ki, ha engedelmeskedik a végrehajtó testrész. Bízom benne, hogy a januári Európa-bajnokságon már azt mondhatom, hogy tökéletes állapotban vagyok, de ez sajnos egy nagyon makacs dolog" - tette hozzá Varga, majd úgy folytatta: rendkívül sportszerűek voltak vele a riválisok, hiszen nem ütöttek oda a sérült ujjára szándékosan.


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Nehéz bármit mondani ilyenkor. Azt gondolom, hogy viszonylag jól kezdődött a mérkőzés, keményen beleálltunk, de hogyha a meccs egészét nézzük, akkor a horvátok jobbak voltak, sokkal jobban fejezték be a helyzeteiket, a fórjaikat. Mindenképpen a fór-hátrányon dőlt el a mérkőzés, ez egyértelmű. Sajnos a végén gratulálnom kellett nekik és ez azt jelentette, hogy nem sikerült megszerezni a bronzérmet.

Személy szerint nagyon szomorú vagyok, mert ha már így alakult, akkor nagyon-nagyon szerettem volna, hogy bronzéremmel menjünk haza. Ez még hiányzott is úgymond nekem, tehát még nem sikerült elérnem, harmadik helyezésem még nem volt. Nyilván a vb előtt nem vágyik az ember a bronzéremre, de hogyha már így alakult, hogy nem tudtunk döntőt játszani, akkor ez lett volna a legjobb eredmény amivel hazamehettünk volna. Most nem sikerült, úgyhogy nagyon szomorú vagyok és sajnálom az egészet. 

-  Nyilván Dumi sérülése miatt nem lehet komplett értékelést adni, de mégis, azért a csapat egésze milyen volt, van-e fejlődés, biztató jel szerinted?

- Egy Eb, vb, olimpia mindig azon múlik, hogy erőben és fejben ki bírja jobban. Szerintem az utóbbiban kell fejlődnünk. Természetesen van jövő a csapatunkban, de ha kiesik egy meghatározó játékosunk, akkor az azon a poszton szereplő társaknak fel kell nőni a feladathoz, ahhoz, hogy átvegyék a hiányzó ember szerepét, legalább valamelyest. Olyan  játékosról beszélünk aki nagyon meghatározó és végigjátssza a meccseket elöl-hátul, fontos szerepet tölt be, s most sajnos nem sikerült pótolni őt. Sem elöl, sem hátul. De nem nagyon szeretnék belemenni részletes értékelésbe, mert nyilván egy ilyen vesztes meccs után az ember elkeseredettebb. Mindenképpen azt kell mondanom, hogy gyengén játszottunk, sajnos.

Tegnapelőtt, az olaszok ellen is voltak hibák elöl-hátul, most is. Ma sajnos egyszerűen nem ment a támadójátékunk. Nyilván a védekezésbe is bele lehetett kötni, mert kaptunk elkerülhető gólokat, de ez minden meccsen így van. Minden mérkőzésen vannak hibák elöl is, hátul is, de kevesebbet kell hibázni, mint az ellenfél és akkor nyerünk. A mai meccsen jobbak voltak a horvátok és ezt nagyon sajnálom, mert győzni jöttünk, győzni akartunk.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ZALÁNKI GERGŐ az M4 Sportnak:

- Hihetetlenül buták voltunk. nem is értem. Olyan hibákat csináltunk, nem tudom, amiket egy serdülőcsapat csinál. Hihetetlen, inkább nem is mondok semmit. 

- Most talán mindenkinek a saját fejében kell rendet rakni, mert gondolom azért nem lehet mindig azzal takarózni vagy nem lehet mindent azzal elfedni, hogy Dumi nincs ott a vízben.

- Nem. Előtte is megoldottuk Dumi nélkül és azok a csapatok talán egy kicsivel voltak jobbak, mint az ausztrálok szóval egyáltalán nem lehet azzal takarózni, hogy Dumi nem volt ott. A fejekben igencsak rendet kell tenni. Szerintem az lenne a lényeg. A fejekben nagyon nincs rend és miután kikaptunk a negyeddöntőben, én nem is tudom, hogy páran hogy gondolták, hogy már nincs több meccsünk? Vagy én már nem is tudom, hogy mi ez az egész hozzáállás?

Szóval nem tudom, tényleg nem tudok erre mit mondani, mert mind a két meccset megnyerhettük volna, vagyis ezt a mait simán meg kellet volna nyernünk. Nagyon lassan, gyengén kezdtünk, olyan rövidzárlatok voltak, hogy az hihetetlen. Nem tudom, hogy mi történt ott. Mondjuk, hozzá kell tennem, hogy azért én se remekeltem, szóval  nem a többiekre akarom fogni. ez valahogy nem volt az igazi, nagyon nem.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


SEDLMAYER TAMÁS a vlv-nek:

- Sajnálom és szomorú vagyok, hogy nem sikerült megszereznünk a harmadik helyet. Az egy kicsit megszépítette volna a vb lezárását.

Sok hibát követtünk el fontos szituációkban és hiába jöttunk fel x-re, mint az olaszok ellen, mindig el tudtak lépni a horvátok is.

Mindenki beledöglött a vízbe és kiadta magából, ami maradt benne de a sok hiba miatt ez nem volt elég a harmadik helyhez.


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Nagyon sok ítélet volt mind a két oldalon és mindkét csapat nagyon sok hibával is játszott.

Nagyon rosszul használtuk ki az emberelőnyös helyzeteket és ez még is bosszulta magát.

Csalódott vagyok, mert nem egy negyedik hely miatt jöttünk ide, de le kell vonni a tanulságokat és kijavítani a hibákat a januári Európa-bajnokságra.


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Nagyon akartuk ezt a bronzérmet, csalódott vagyok, hogy nem sikerült. Keményen beleálltunk a meccsbe, de most azt érzem, őszintén, hogy a horvátok jobbak voltak. Mi többet hibáztunk, mint ők, ez döntött.

- Az első reakciók arról szólnak, hogy Dumit nem sikerült pótolni, elsősorban azoknak, akik a kapásoldalon szerepelnek...

- Erre azt tudom mondani, hogy Dumit a világ egyetlen csapata sem tudná pótolni. Dumi - ő Dumi. Ő az egyik, talán a legfontosabb láncszem nálunk, de igazából mindenki fontos. Ha csak egy is kiesik, már semmi sem ugyanolyan. Az igaz, hogy bármikor adódhat ilyen szituáció, hogy kevesebb emberrel kell lejátszanunk a meccseinket és erre fel kell készülni.

- Lehet erre készülni?

- Fejben szerintem mindenképpen, igen. Arra feltétlenül, hogy egy ilyen helyzet ne érjen minket váratlanul.

- Az egész tornát hogy értékeled?

- Így, hogy negyedikek lettünk a végén, csalódottak vagyunk. Egy bronzérem teljesen más lett volna. Emlékszem, ott voltam Belgrádban, 2016-ban, ott a bronzmeccsen meg tudtuk verni a görögöket és az megszépítette az egészet. Ez most itt sajnos nem sikerült.


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Rengeteg előnyt kaptunk, több kettős fórunk is volt, lőhettünk két ötöst..., ennél többet nem tudtak volna adni a bírók. Nagyon gyengén használtuk ki a fórokat, nem láttuk meg a kapufás helyzeteket, nem adtuk oda a labdát, a hátsó lövőinkre pedig ki-kiszaladgáltak. Bután játszottunk, szerintem. 

A védekezésünk nem volt annyira rossz - azon kívül, hogy megbeszéltük, hogy Jokovics és még két játékos lehetőleg ne lőjön, erre lőtt Jokovics hat gólt..., butácskák voltunk, sajnos.

A horvátoknak nagyobb rutinjuk van a bronzmérkőzésben, meg úgy általában is, szerintem az egész csapatuk rutinosabb. Tanulni kell ebből is. 

Csalódottak vagyunk mindannyian, többet nem is tudok mondani.

- Hogy lesz olimpiai kvóta szerinted?

- Az Eb-n nagyon nehéz lesz, ott van a horvát, Montenegró, a görög, és ugye, csak egy hely van. A négy közé minumum be kell jutni, ha nem a döntőbe, ráadásul otthon vagyunk, lesz rajtunk nyomás is, jóval nagyobb, mint itt, Kvangdzsuban. Ha nem az Eb-n, akkor a kvalifikációs tornán kell megszerezni, ahogy Rió előtt. A négy évvel ezelőtti emékek erősen élnek bennem és a többiekben is, fel szoktuk hánytorgatni. Nagyon szenvedtünk azon a triszeti tornán, nemcsak a legfontosabb meccsen, a németek ellen, hanem szinte mindegyik mérkőzésen. Igaz, nemcsak mi, hanem az olaszok és a spanyolok is. Nehéz lesz, de a mindenkori magyar válogatottnak az olimpiára ki kell jutnia.

- El tudsz képzelni olyan helyzetet, hogy a magyar csapat nem lesz ott az olimpián?

- Nem. Nem.


POHL ZOLTÁN a vlv-nek:

- Sajnos jobbak voltak nálunk a horvátok. Elsősorban az emberelőnyös helyzetek kihasználásában. Higgadtabbak maradtak a meccs végéig, mi pedig egyre rosszabb döntéseket hoztunk.

Csalódott vagyok. Nagyon szerettem volna a bronzérmet, de talán még mindig az elődöntő fáj a legjobban.

Címlapfotó: Kovács Tamás/MTI


Az utolsó nap további mérkőzései:

Németország-Görögország 6:11 (2:1, 2:3, 0:2, 2:5) (a 7-8. helyért) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: M. Stamm 2, Real, Strelezkíj, Restovics, Eidner, ill. Derviszisz 3, Kapocisz, Argiropulosz, Gunasz 2-2, Papanasztasziu, Funtulisz

Szerbia-Ausztrália 13:9 (6:1, 3:2, 1:2, 3:4) (az 5-6. helyért) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Milos Csuk, Sz. Rasovics 4-4, Mandics, V. Rasovics, Rangyelovics, Lazics, Drasovics, Ill. Younger, A Ford 2-2, Campbell, G. Ford, Kayes, L. Edwards, B. Edwards

Spanyolország-Olaszország 5:10 (2:2, 1:3, 1:3, 1:2) (döntő) - jegyzőkönyv / ez történt a meccsen (pdf)
G.: Perrone, Mallarach 2-2, Munarriz, ill. Luongo, Dolce 2-2, Di Fulvio, Figlioli, Renzuto Iodice, Echenique, Bodegas, Aicardi

A világbajnokság végeredménye:

1. Olaszország

2. Spanyolország
3. Horvátország
4. Magyarország
5. Szerbia
6. Ausztrália
7. Görögország
8. Németország
9. USA
10. Montenegró
11. Japán
12. Dél-Afrika
13. Brazília
14. Kazahsztán
15. Dél-Korea
16. Új-Zéland

A vb legértékesebb játékosa: Francesco Di Fulvio (ITA)

A legjobb kapus: Daniel Lopez Pinedo (ESP)

A gólkirály: Alekszandar Ivovics (MNE) 21 góllal

A vb álomcsapata: Lopez Pinedo (ESP), Tahull (ESP), Di Fulvio (ITA), Ivovics (MNE), Jokovics (CRO), Mandics (SRB), ZALÁNKI


MAGYARORSZÁG (klikkeléssel elérhető a játékos vlv-s adatlapja):

Nagy ViktorVogel Soma (kapusok),
Angyal DánielBátori BenceHárai BalázsJansik SzilárdManhercz KrisztiánMezei TamásPohl ZoltánSedlmayer TamásVarga DénesVámos MártonZalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

A stáb:

Märcz Tamás szövetségi kapitány, Németh Zsolt edző, Mátéfalvy Csaba kapusedző, Dr. Szigeti István csapatorvos, Eszlári Gergely gyúró, Kenyeres András mentáltréner, Zala György erőnléti edző, Tóth Szabolcs csapatmenedzser és videós.



A VLV VB-ALOLDALA AZ ÖSSZES EREDMÉNNYEL


A VLV TUDÓSÍTÁSAI A KVANGDZSUI VILÁGBAJNOKSÁGRÓL:

Märcz Tamás: ,,A győzelmi szellem vigye előre a csapatot!,,

Új-Zéland-Magyarország - élő közvetítés

Új-Zéland-Magyarország 4:24

Következik: magyar-spanyol, a csoportelsőségért

Varga Dénes ujjtörés miatt nem játszhat a vb további meccsein!

Magyarország-Spanyolország - élő közvetítés

Magyarország-Spanyolország 13:11

Feladat Dél-Afrika ellen: elkerülni a sérülést...

Dél-Afrika-Magyarország - élő közvetítés

Dél-Afrika-Magyarország 5:23

Kvangdzsu: véget ért a csoportkör, íme, a további program


Kvangdzsui statisztikák - Zalánki Gergő vezeti a góllövőlistát

Ausztráliával játszunk az elődöntőbe jutásért - Märcz Tamás nincs meglepve

Märcz Tamás: "Az igazi mérce most következik"

Ausztrália következik - a vb-elődöntőért

Magyarország-Ausztrália - élő közvetítés

Magyarország-Ausztrália 10:9 - Megvan a vb-elődöntő!

Nyílt levél Joseph Kayeshez

Märcz Tamás a vb-elődöntőről: "Gyors és éber játékra lesz szükség"

Magyarország-Olaszország - élő közvetítés

Magyarország-Olaszország 10:12 - a vb bronzérméért játszhatunk a horvátokkal

Az utolsó vb-meccsünk még érmet hozhat

Horvátország-Magyarország - élő közvetítés