FACEBOOK

Erősítésekkel vág neki az új szezonnak a Kaposvár

Erősítésekkel vág neki az új szezonnak a Kaposvár
hozzászólás, 2019.07.22.

Megváltozott kerettel, új vezetőedzővel kezdte meg a felkészülést az új klubszezonra a Kaposvár csapata.


Elkezdte a felkészülést a bajnokságra a Kaposvári Vízilabda Klub OB I-es csapata. A felnőtt keretnél több változás is történt a nyáron. A vezetőedzői feladatokat a klub korábbi játékosa, Surányi László vette át.

- Ez lesz az első idényem vezetőedzőként. Természetesen izgatottan tekintek a feladat elé. Új csapatot kell építenem, nagyon remélem, hogy jól fog sikerülni és minél több győzelemnek örülhetünk majd együtt – nyilatkozta a klub honlapjának Surányi László.

A Pécsről érkezett vezetőedzőnek bőven lesz dolga, hiszen a csapat fele kicserélődött a nyáron.

- Nem úgy sikerült a tavalyi évünk, ahogy szerettük volna, így valamin változtatnunk kellett. Surányi Lászlótól egy fiatalos, modern felfogást várunk. A keretet pedig megpróbáltuk ennek megfelelően átalakítani - nyilatkozta az igazolásokról Dobos Pál, a KVK ügyvezetője. - Sikerült fiatal tehetségeket Kaposvárra csábítanunk, míg a szerb Srdjan Aksentijevic a rutint fogja képviselni.

Vindisch Ferenc játékos-edzőként, Krasznai Rudolf pedig videóelemzőként segíti majd Surányi László munkáját. Egy külföldi játékos érkezése még várható, ugyanakkor a klub vezetése szomorúnak tartja, hogy két, aláírt szerződéssel rendelkező új játékos is az utolsó pillanatban mondta vissza az átigazolását.

A csapat tagjai Baranyai Barnabás erőnléti edzővel kezdték meg az alapozást, augusztusban pedig már felkészülési mérkőzés is vár majd Surányi László csapatára.

A Kaposvár kerete:

Érkezett: György Dávid (Szentes VK), Csiszár Boldizsár (ZF-Eger), Biros Barnabás (ZF-Eger), Srdjan Aksentijevic (VK Primorje Rijeka), Mijic Dávid (PVSK-Mecsek Füszért) Baj Marcell (AVUS).

Távozott: Krémer Balázs, Nemes Balázs, Telegdy András, Pataki Gergely, Lukács Ábel, Németh Botond, Tóth Kristóf, Varga Zsolt (visszavonult).

Marad: ifj. Berta József, Juhász-Szelei Norbert, Kovács Olivér, Nikola Giga, Dobos Dávid, Németh Levente, Vindisch Ferenc (játékos-edzőként)

Tóth Ádám és Kakstedter Bendegúz az utánpótlásból került fel a felnőttek közé.

A csapat hazai meccsei a nemrég átadott Csík Ferenc Versenyuszodában (címlapképünk) lesznek.