FACEBOOK

Ausztrália következik - a vb-elődöntőért

Ausztrália következik - a vb-elődöntőért
hozzászólás, 2019.07.22.

Kedden - magyar idő szerint - reggel 10 órakor Ausztráliával vb-negyeddöntőt játszik a magyar válogatott. A vlv meccselőzetese:


Ausztrália némi meglepetésre, Montenegró nyolcaddöntős legyőzésével jutott be a negyeddöntőbe. Märcz Tamást már az után a meccs után megkérdeztük, s a szövetségi kapitány mindenkit óvva intett attól, hogy könnyen hozható negyeddöntőre számítson amiatt, hogy Montenegró válogatottját az ausztrálok "eltakarították" az utunkból. Mint fogalmazott:

"Az ausztrálok jó állapotban vannak, valamennyi posztra jut jó játékosuk, összeszedettek, egy jó edző irányítja őket. Minden tiszteletet megérdemel az ausztrál csapat és úgy gondolom, egyáltalán nem lesz könnyebb ellenük játszani, mint ha Montenegró lenne az ellenfelünk a keddi negyeddöntőben. (...)

Azt gondolom, hogy ha jól játszunk, ha ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, akkor le tudjuk győzni az ausztrálokat, akik számára ez egy óriási lehetőség a jó eredmény elérésére és biztos, hogy mindent meg fognak tenni a sikerük érdekében."

Märcz Tamás felhívta a figyelmet (nyilván nemcsak a mi figyelmünket, hanem a játékosokét is...) arra, hogy az ausztrálok látszólag vesztett helyzetből is képesek visszatérni a meccsbe, ahogy ezt sajnos ellenünk is bizonyították néhány héttel ezelőtt, a Világliga belgrádi szuperdöntőjének negyeddöntőjében, ahol négygólos hátrányból álltak fel és végül ötméteresdobásokkal elütöttek minket a legjobb négy közé jutástól.

Mint ismeretes, Belgrádban a vb-re készülő bő keretünk "másik fele" szerepelt, egyetlen olyan játékosunk volt, aki "átkerült" a Világliga-csapatból a vb-n most szereplők közé, Bátori Bence. (Bence jól játszott és négy gólt lőtt azon a meccsen, de az utolsó, elhibázott ötmétereslövés is az ő nevéhez fűződik, ami fájó emlék lehet.)

Őt kérdeztük hétfőn arról, hogy milyen várakozásai vannak az ausztrálokkal bekövetkező újabb, keddi találkozás előtt.



BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Ausztrália nem véletlenül ejtette ki Montenegrót. Beszélgettünk egymás között is erről és bár nem ők voltak ennek a nyolcaddöntőnek az esélyesei, látható, hogy minden poszton van két jó játékosuk és csapatként is rutint szereztek, elég régóta együtt játszanak. 

A belgrádi meccsről az jut eszembe, hogy az elején elmentünk, nagyon jól játszottunk, a végén mégis ötméteresek döntöttek. Itt most egy teljesen más csapat szerepel és szerintem, ha odafigyelünk, koncentráltan játsszuk a saját  játékunkat, akkor meg fogjuk őket verni, de mindenképpen nagyon nehéz lesz.

Vannak olyan játékosaik, Younger és Joe (Joseph Kayes - a szerk.), akik világszínvonalat képviselnek, a legutóbbi meccsükön láttuk, hogy milyen jó formában véd a kapusuk, s a csapat rajtuk kívül is tele van nemzetközi szintű játékossal, akik Montenegró ellen is szépen "belövögették" a helyzeteiket.

- Nagyon sok ellenféllel játszottál nemzetközi meccseken, klubban is és a válogatottban is. A személyes tapasztalataid szerint mi az, ami leginkább jellemzi az ausztrálokat, akár a többiekhez képest?

- Ausztrália és Új-Zéland, ez egy térség. Tehát az ausztrálokat is ugyanaz jellemzi, mint az új-zélandiakat, csak persze sokkal magasabb szinten adják elő ugyanazt a típusú játékot. Gyerekkoromtól kezdve, már az utánpótlás-válogatottakban azt tapasztaltam ellenük játszva, hogy mindig nagyon komoly fizikai párharcokra kényszerültünk. Ez várható most is. Ezzel kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy mi most nagyon jó fizikai állapotban vagyunk, remélem, ez a mérkőzésen érzékelhető lesz.

- Annak a belgrádi meccsnek volt a te szempontodból egy emlékezetes, bár sajnálatos momentuma: az utolsó ötméterest te lőtted és elhibáztad, ezzel ért véget az ötméterespárbaj. Az a kellemetlen élmény nem hagyott benned nyomokat, ha nem is általánosságban, de mondjuk az ausztrálokkal kapcsolatban?

- A meccs után nem volt jó érzés, de ezt már rég "elengedtem", köszönöm, hogy most újra felhoztad. :-)

- Jó, hát csak azért tettem, mert adódik a kérdés, hogy ha kedden is döntetlenül érne véget a rendes játékidő, s szétlövés döntené el a legjobb négy közé kerülés sorsát, vállalnád-e a lövést?

- Természetesen igen. De mindig Tomi jelöli ki az ötmétereslövőket.

- Azért gondolom, megkérdezi, hogy a jelöltje vállalja-e...

- Igen. Ha megkérdez, jelentkezni fogok, igen. De még egyszer mondom, ha jól játszunk, ha úgy védezezünk, mint eddig és végig koncentrálni tudunk, akkor nem lesznek ötméteresek a végén. Ha pedig mégis, akkor ötméterespárbajban kell továbbjutnunk.

- Köszönöm, sok sikert holnapra!


MÄRCZ TAMÁS A VLV-NEK A MONTENEGRÓ-AUSZTRÁLIA NYOLCADDÖNTŐRŐL

A torna keddi programja (időpontok magyar idő szerint):


1.00 Dél-Korea-Új-Zéland (a 15-16. helyért)
2.30 Kazahsztán-Brazília (a 13-14. helyért)
4.00 Montenegró-Japán (a 9-12. helyért)
5.30 USA-Dél-Afrika (a 9-12. helyért) (34)
7.00 Szerbia (az A csoport győztese)-Spanyolország (negyeddöntő)
8.30 Horvátország (B1)-Németország (negyeddöntő)
10.00 Magyarország (C1)-Ausztrália (negyeddöntő) - M4 Sport, vlv (szöveges élő)
11.30 Olaszország (D1)-Görögország (negyeddöntő)


A VLV VB-ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL, A TORNA TOVÁBBI PROGRAMJÁVAL


Női csapatunk biztosította helyét a vb elődöntőjében

Kvangdzsu, vb, női torna, negyeddöntő


Olaszország-Magyarország 6:7 (2:4, 2:1, 1:1, 1:1)
G.: Tabani, Avegno, Qeirolo, Picozzi, Emmolo, Chiappini, ill. Gurisatti, Leimeter 2-2, Szilágyi, Illés, Keszthelyi

A magyar válogatott szerdán 11.30-tól Spanyolországgal játszik a döntőbe kerülésért.


Ausztrália a kvangdzsui világbajnokságon (a sapkaszámok sorrendjében):

Joel Dennerley, Richard Campbell, George Ford, Joe Kayes, Nathan Power, Lachlan Edwards, Aidan Roach, Aaron Younger, Andrew Ford, Timothy Putt, Rhys Howden, Blake Edwards, Antony Hriszantosz (kapus)

Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics (horvát)

MAGYARORSZÁG (klikkeléssel elérhető a játékos vlv-s adatlapja):

Nagy ViktorVogel Soma (kapusok),
Angyal DánielBátori BenceHárai BalázsJansik SzilárdManhercz KrisztiánMezei TamásPohl ZoltánSedlmayer TamásVarga DénesVámos MártonZalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

A stáb:

Märcz Tamás szövetségi kapitány, Németh Zsolt edző, Mátéfalvy Csaba kapusedző, Dr. Szigeti István csapatorvos, Eszlári Gergely gyúró, Kenyeres András mentáltréner, Zala György erőnléti edző, Tóth Szabolcs csapatmenedzser és videós.


Ausztráliával idén és 2018-ban összesen öt meccset játszottunk, csak a legutóbbit, a belgrádit veszítettük el (ötméteresekkel) a másik négyet megnyertük (egyet mi is "szétlövéssel"). A legkomolyabb tétje a tavaly szeptemberi találkozónak volt, hiszen az a győzelmünk Világkupa-aranyérmet ért.

2019

Világliga-szuperdöntő, Belgrád (Szerbia)

Negyeddöntő

Június 21., péntek

Magyarország-Ausztrália 15:16 (2:1, 3:0, 2:4, 3:5 - 5:6) - ötméteresekkel
Belgrád, Tasmajdan uszoda, v.: Margeta (szlovén), Peris (horvát)
Magyarország: Kardos, Gór-Nagy 1, Kállay 1, Várnai, Pásztor 2, Német T., Jansik D. 2, Kovács Gergő, Erdélyi 2, Bátori 4, Bedő, Nagy Á. 3, Bisztritsányi (kapus). Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Ausztrália: Dennerley, Campbell 5, G. Ford, Kayes 3, Power, Lachlan, Roach 2, Younger, A. Ford 2, Putt 1, Howden 2, Edwards 1, Hryszantosz (kapus). Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 5/8, ill. 7/11
Gól - ötméteresből: 6/8, ill. 6/7
Kipontozódott: Várnai, Jansik D., Kovács Gergő, Bedő, ill. G. Ford, Lachlan

EZ TÖRTÉNT A MECCSEN: A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A 15-ös keretből Dőry Farkas és Gyárfás Tamás nem szerepelt a csapatban.


2018

Világkupa, Berlin (Németország)

Döntő, 2019. szeptember 16., vasárnap

Magyarország-Ausztrália 10:4 (2:1, 2:1, 4:0, 2:2) - ez történt I. (pdf) - ez történt II. (pdf)
Berlin, Europasportpark, v.: Sztavridisz (görög), Margeta (szlovén)
Magyarország: Kardos, Manhercz K. 4, Pásztor 2, Jansik D., Német T., Kovács Gergő, Zalánki 2. Cs.: Jansik Sz., Mezei, Bátori 2, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Ausztrália: Dennerley, G. Ford, Younger 1, B. Edwards, L. Edwards, Campbell, Howden. Cs.: Kayes 1, Power 1, Hollis, A. Ford 1. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyből: 3/4, ill. 3/11
Gól – kettős emberelőnyből: 0/2, ill. -
Gól - ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Pohl (a negyedik negyedben), Jansik Sz. (a negyedik negyedben)
Sárga lap: Märcz Tamás

Csoportkör, 2. forduló, szeptember 12., szerda

Ausztrália-Magyarország 8:9 (2:3, 1:2, 3:4, 2:0) ez történt I. (pdf) - ez történt II. (pdf)
Berlin, Europasportpark, v.: Szalnyicsenko (kazah), Stampalija (horvát)
Ausztrália: Hrysanthos, Campbell 2, G. Ford, L. Edwards 1, Younger 2, Howden 2, B. Edwards. Cs.: Kayes, Power, Hollis, A. Ford 1. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Magyarország: Kardos, Bátori, Pásztor, Jansik D., Német T., Kovács Gergő 3, Zalánki 2. Cs.: Manhercz K. 4, Mezei, Nagy Á., Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 5/11, ill. 2/5
Gól - kettős emberelőnyből: 0/1, ill. 1/3
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: G. Ford, Power, A. Ford, ill. Zalánki, Pohl


Benu Kupa, Budapest, Hajós Alfréd nemzeti sportuszoda

3. nap, július 7., szombat

Magyarország-Ausztrália 12:11 (2:2, 2:1, 3:3, 1:1 - 4:3) - ötméteresekkel - VLV-KÉPEK

Budapest, Hajós Alfréd nemzeti sportuszoda, v.: Alexandrescu (román), Stampalija (horvát)
Magyarország: Vogel Soma, Vámos 2, Mezei 1, Jansik D. 1, Kovács Gergő 4, Erdélyi 2, Bátori. Cs.: Angyal, Manhercz K. 2, Zalánki, Bedő, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Ausztrália: Porter, Edwards 1, Roach 1, Younger 5, Ford 1, Putt, Hollis. Cs.: Kayes 3, Power, Elphick, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Gól - emberelőnyől: 1/8, ill. 3/6


Férfi Világliga Szuperdöntő, 2018. június 18-23., Budapest, Duna Aréna

Csoportkör

1. nap, június 18., hétfő

Ausztrália-Magyarország 5:12 (1:3, 1:1, 2:5, 1:3) - VLV-KÉPEK
Budapest, Duna Aréna, v.: Rakovics (szerb), Tiozzo (horvát)
Ausztrália: Hrysanthos, Hollis, Younger, Putt, Kayes 2, Campbell, Ford. Cs.: Power 1, Edwards, Elphick 1, Roach 1, Brooks. Szövetségi kapitány: Elvisz Fatovics
Magyarország: Nagy V., Jansik D., Bátori 2, Erdélyi 2, Bedő 1, Kovács Gergő 1, Vámos 2. Cs.: Kardos (kapus), Manhercz K. 1, Angyal, Zalánki 3, Mezei, Pohl. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 3/6, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 3/3
Kipontozódott: Putt (az utolsó percben), Pohl (az utolsó percben)
Kiállítva cserével, végleg: Brooks (a második negyedben)


A VLV TUDÓSÍTÁSAI A VILÁGBAJNOKSÁGRÓL:

Märcz Tamás: ,,A győzelmi szellem vigye előre a csapatot!,,

Új-Zéland-Magyarország - élő közvetítés

Új-Zéland-Magyarország 4:24

Következik: magyar-spanyol, a csoportelsőségért

Varga Dénes ujjtörés miatt nem játszhat a vb további meccsein!

Magyarország-Spanyolország - élő közvetítés

Magyarország-Spanyolország 13:11

Feladat Dél-Afrika ellen: elkerülni a sérülést...

Dél-Afrika-Magyarország - élő közvetítés

Dél-Afrika-Magyarország 5:23

Kvangdzsu: véget ért a csoportkör, íme, a további program


Kvangdzsui statisztikák - Zalánki Gergő vezeti a góllövőlistát

Ausztráliával játszunk az elődöntőbe jutásért - Märcz Tamás nincs meglepve

Märcz Tamás: "Az igazi mérce most következik"