FACEBOOK

Ausztráliával játszunk az elődöntőbe jutásért - Märcz Tamás nincs meglepve

Ausztráliával játszunk az elődöntőbe jutásért - Märcz Tamás nincs meglepve
hozzászólás, 2019.07.21.

Kedden reggel, magyar idő szerint 10 órakor Ausztráliával játszik a magyar válogatott a kvangdzsui vb negyeddöntőjében, miután Youngerék ötméteresekkel túljutottak Montenegrón. Märcz Tamást kérdeztük a meccsről, az ausztrálokról, negyeddöntős esélyeinkről.


Világbajnokság, Kvangdzsu (Dél-Korea)

Negyeddöntő:

Montenegró-Ausztrália 11:13 (1:3, 3:2, 4:2, 1:2 - 2:4) - ötméteresekkel

G.: Ivovics 4, Radovics, Gyurgyics 2-2, Drasko Brguljan, Petkovics, Draskovics, ill. Kayes 5, Roach, Younger, Howden 2-2, Ford, Edwards

A mérkőzés alakulása:

0:1, 0:2, 1:2, 1:3 / 2:3, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5 // 5:5, 6:5, 7:5, 7:6, 8:6, 8:7 / 8:8, 8:9, 9:9

Az ötmétereseknél montenegrói részről Ivovics és Gyurgyics belőtte, Mladan Janovics és Gyuro Radovics hibázott. A másik oldalon csak Campbell rontott, Roach, Kayes, Younger és Howden a negyeddöntőbe lőtte Ausztráliát.



MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Korábban is azon a véleményen voltam hogy ez a mérkőzés akár nagyon szoros is lehet. Az ausztrálok jó állapotban vannak, valamennyi posztra jut jó játékosuk, összeszedettek, egy jó edző irányítja őket. Minden tiszteletet megérdemel az ausztrál csapat és úgy gondolom, egyáltalán nem lesz könnyebb ellenük játszani, mint ha Montenegró lenne az ellenfelünk a keddi negyeddöntőben.

Fel fogunk tudni készülni, amiben egy kicsit az is segít, hogy idén játszottunk már velük, a Világliga belgrádi szuperdöntőjében. Azon a meccsen egy másik csapatunkkal szerepeltünk és ötmérereslövésekkel kaptunk ki. 

Azt gondolom, hogy ha jól játszunk, ha ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, akkor le tudjuk győzni az ausztrálokat, akik számára ez egy óriási lehetőség a jó eredmény elérésére és biztos, hogy mindent meg fognak tenni a sikerük érdekében.

Az már most biztos, hogy nagyon kell vigyáznunk és figyelnünk arra, hogy ha előnyre teszünk szert, semmiképpen ne nyugodjunk meg túlzottan, mert az ausztrálok legfőbb jellemzője, hogy sosem adják fel. Még ha vezetünk is, esetleg több góllal, nem szabad megállni, négy negyeden át kell koncentrálni, mert az ausztrálok képesek erőt meríteni és felállni szinte vesztett helyzetből is. A mai meccs második félidejében is kétgólos hátrányból fordítottak Montenegró ellen és sajnos jól emlékszünk, hogy Belgrádban 5:1-es vezetésünk után lett döntetlen a rendes játékidő végén a mérkőzés... Amikor a kezünkben van a meccs és rajtunk múlik a győzelem, akkor ezt nem szabad elrontani ellenük - ez volt a legutóbbi találkozásunk legnagyobb tanulsága.


A VLV VB-ALOLDALA FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL, A TORNA TOVÁBBI PROGRAMJÁVAL


MAGYARORSZÁG (klikkeléssel elérhető a játékos vlv-s adatlapja):

Nagy ViktorVogel Soma (kapusok),
Angyal DánielBátori BenceHárai BalázsJansik SzilárdManhercz KrisztiánMezei TamásPohl ZoltánSedlmayer TamásVarga DénesVámos MártonZalánki Gergő (mezőnyjátékosok).

A stáb:

Märcz Tamás szövetségi kapitány, Németh Zsolt edző, Mátéfalvy Csaba kapusedző, Dr. Szigeti István csapatorvos, Eszlári Gergely gyúró, Kenyeres András mentáltréner, Zala György erőnléti edző, Tóth Szabolcs csapatmenedzser és videós.


A VLV EDDIGI TUDÓSÍTÁSAI A VILÁGBAJNOKSÁGRÓL:

Märcz Tamás: ,,A győzelmi szellem vigye előre a csapatot!,,

Új-Zéland-Magyarország - élő közvetítés

Új-Zéland-Magyarország 4:24

Következik: magyar-spanyol, a csoportelsőségért

Varga Dénes ujjtörés miatt nem játszhat a vb további meccsein!

Magyarország-Spanyolország - élő közvetítés

Magyarország-Spanyolország 13:11

Feladat Dél-Afrika ellen: elkerülni a sérülést...

Dél-Afrika-Magyarország - élő közvetítés

Dél-Afrika-Magyarország 5:23

Kvangdzsu: véget ért a csoportkör, íme, a további program


Kvangdzsui statisztikák - Zalánki Gergő vezeti a góllövőlistát